Suomi perusti keskuksen viemään ”oikeusvaltio-taitojaan” ulkomaille

Pekka Haaviston luotsaama ulkoministeriö ja viherwokemmiston hallitsema Helsingin Yliopisto ovat perustaneet Oikeusvaltio-keskuksen, jonka tarkoituksena on viedä suomalaista oikeusvaltio-osaamista kehittyviin maihin. Ulkomaalaisille aiotaan esitellä ja opettaa suomalaista oikeusvaltion periaatetta, jossa ”kaikki, myös valtio itse, ovat vastuullisia lain edessä”.

https://yle.fi/uutiset/3-12266694

Käsi ylös jokainen, jonka suupieliä ei alkanut nykiä tämän uutisen kohdalla.

Suomessako muka ”kaikki, myös valtio itse, ovat vastuullisia lain edessä”? Vehmaskankaan blogeissa olen kuullut jotain juttua virkamiehistä, jotka rikkovat lakia jopa vuosia ilman että kukaan puuttuu siihen muulla tavalla kuin antamalla ”moitteet” tai ”huomautuksen”, mutta estämättä silti lain rikkomisen jatkumista, tai oikaisematta sen vaikutuksia kansalaisten elämään.

On myös poliitikkoja koskevia lakeja, kuten vaatimus vaalirahoituksen ilmoittamiseen, jossa ei ole säädetty minkäänlaista rangaistusta. Jos joku rikkoo lakia, niin sitten rikkoo ja sillä hyvä.

Raiskauksesta voidaan tuomita vuosiksi vankilaan henkilö pelkän kertomuksen perusteella, sana sanaa vastaan, ilman konkreettista näyttöä siitä, kenen kertoma tarina on totuus tapahtuneesta. Tältä osin Suomessa ei noudateta periaatetta syytön kunnes toisin todistetaan, vaan periaatetta syyllinen jos niin uskotaan, vaikka todisteita ei olisikaan.

Ja entä perustuslaki-tuomioistuin, tai pikemminkin sellaisen puute? Jos ilmenee epävarmuutta jonkun poliittisen päätöksen laillisuudesta, asiasta äänestää eduskunnassa se sama poliitikkojen joukko, joiden tekemän päätöksen laillisuutta siinä arvioidaan. Kansanedustajat ovat siis itse tuomareina itselleen.

Joten mitä sinne ulkomaille viedään? Eikö kehitysmaissa ole jo valmiiksi kaikki tällaiset ajattelutavat? Eivätkö yllä luetellut asiat ole ihan arkipäivää korruptoituneissa valtioissa?

+16
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu