Suomi sanoi EU:lle ei, kun olisi kerrankin ollut hyötyä omille kansalaisille: ei EU:n laajuiselle minimipalkalle

Rasti seinään: Suomi sanoi EU:lle tiukasti ”ei”. Entä mainehaitta? Sillä ei tunnu olevan merkitystä nyt kun on kyseessä isot asiat ja Suomen kansan etu. Nimittäin sellaisen ehdotuksen torjuminen, että jokaisessa EU-maassa olisi pakollista säätää edes joku lakisääteinen minimipalkka. Lopulta mikä tahansa nollan yläpuolella, kunhan olisi joku minimi, kuinka vähän on laillista maksaa palkkaa työntekijälle.

Tämä vaatimus oli liikaa Suomen vasemmistolaiselle hallitukselle, eihän palkan mataluutta pidä rajoittaa lainsäädännössä. Kaikkeen muuhun joutavaan meillä onkin jo lakeja ja säädöksiä, mutta köyhän duunarin asia ei ole vasemmiston asia, joten Suomeen ei ole tulossa lakisääteistä minimipalkkaa jatkossakaan. Ranskan kunnianhimoisesti ajama aloite etenee EU:ssa suutarina ja torsona, johon osallistuvat vain ne jotka viitsivät, ja siten kuin parhaaksi katsovat.

https://yle.fi/uutiset/3-12519962

Uusi EU-direktiivi säätelee vain niitä jäsenmaita, joissa minimipalkka määräytyy lainsäädännön perusteella. YLE uutinen kertoo, että ”Suomessa palkoista sovitaan työmarkkinaneuvotteluissa”. Tämä ei pidä paikkaansa kaikkien palkkojen osalta, eikä varsinkaan matalimpien palkkojen osalta. On paljon työelämää myös työehtosopimusten ulkopuolella, ja matalimmat palkat maksetaan juuri siellä.

Siksi Suomessakin tarvittaisiin laki minimipalkasta. Sellaista ei kuitenkaan ole tulossa, koska suomalainen vasemmisto ei ole köyhimmän työntekijän asialla.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri, ehdokasnumero 461. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu