Suomi sanoi EU:lle ei, kun olisi kerrankin ollut hyötyä omille kansalaisille: ei EU:n laajuiselle minimipalkalle
Rasti seinään: Suomi sanoi EU:lle tiukasti ”ei”. Entä mainehaitta? Sillä ei tunnu olevan merkitystä nyt kun on kyseessä isot asiat ja Suomen kansan etu. Nimittäin sellaisen ehdotuksen torjuminen, että jokaisessa EU-maassa olisi pakollista säätää edes joku lakisääteinen minimipalkka. Lopulta mikä tahansa nollan yläpuolella, kunhan olisi joku minimi, kuinka vähän on laillista maksaa palkkaa työntekijälle.
Tämä vaatimus oli liikaa Suomen vasemmistolaiselle hallitukselle, eihän palkan mataluutta pidä rajoittaa lainsäädännössä. Kaikkeen muuhun joutavaan meillä onkin jo lakeja ja säädöksiä, mutta köyhän duunarin asia ei ole vasemmiston asia, joten Suomeen ei ole tulossa lakisääteistä minimipalkkaa jatkossakaan. Ranskan kunnianhimoisesti ajama aloite etenee EU:ssa suutarina ja torsona, johon osallistuvat vain ne jotka viitsivät, ja siten kuin parhaaksi katsovat.
https://yle.fi/uutiset/3-12519962
Uusi EU-direktiivi säätelee vain niitä jäsenmaita, joissa minimipalkka määräytyy lainsäädännön perusteella. YLE uutinen kertoo, että ”Suomessa palkoista sovitaan työmarkkinaneuvotteluissa”. Tämä ei pidä paikkaansa kaikkien palkkojen osalta, eikä varsinkaan matalimpien palkkojen osalta. On paljon työelämää myös työehtosopimusten ulkopuolella, ja matalimmat palkat maksetaan juuri siellä.
Siksi Suomessakin tarvittaisiin laki minimipalkasta. Sellaista ei kuitenkaan ole tulossa, koska suomalainen vasemmisto ei ole köyhimmän työntekijän asialla.
Suomen viherpuna hallitus ON aina pienen inehmon asialla, ei tietenkään suurpääoman, myös EU ssa.
Eikö muka se Suomen nohevien ministerien osoittama uljas solidaarisuus ja reilu taloudellinen tuki vähävaraisille italialaisille merkitse enää siis yhtään mitään ? Nimittäin se italialaisille ohjattu tuki kun on sellaista parempaa ja ihan oikeaa tukea verrattuna johonkin olemattoman pieneen minimipalkkaan.
Jk. Menkööt ne Suomen vähätuloiset ja köyhät sossun luukulle, kyllä sieltä rahaa saa.
( lievää sarkasmia )
Ilmoita asiaton viesti
Jopa kapitalismin ihmemaassa Yhdysvalloissa minimipalkka on jatkuvana puheenaiheena.
”Yhdysvalloissa minimipalkka on nimensä mukainen: 7 dollaria ja 25 senttiä eli noin 6,50 euroa tunnilta. Minimipalkkaa maksetaan muun muassa ravintolatyöntekijöille ja vartijoille. Useat suurkaupungit ovat päättäneet nostaa palkan alarajaa.”
https://yle.fi/uutiset/3-8327751
https://www.hs.fi/talous/art-2000007828133.html
Yhdysvalloissa eläminen on niin kallista, että minimipalkkatyöläisen on tehtävä kahta tai jopa kolmea minimipalkkatyötä selvitäkseen.
Ilmoita asiaton viesti
Kapitalismin ihmemaassa on lakisääteinen minimipalkka. Toista se on täällä vasemmistolaisessa paratiisissa, jossa sinun työsi on minun, tarvittaessa vaikka ilman asiallista korvausta.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/joe-biden-aikoo-tuplata-minimipalkan-usassa-15-dollariin-tunnissa/
Ilmoita asiaton viesti
Näin orastavan inflaation aikana tulisi EU:n säätää pikemminkin palkkakatto…
Ilmoita asiaton viesti
Miksi palkat ovat se jota haluaisit rajoittaa? Entä sijoittajan voitot? Nekin aiheuttavat inflaatiota.
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa on eri aloja kattavat työehtosopimukset sekä yleissitovuus jota myös liittoon kuulumattomien työnantajien on noudatettava. Se, että jotkut työnantajat eivät ylissitovuutta noudata eivät he myöskään tuon taivaallista välittäisi minimipalkkalain noudattamisesta. Vaarana työntekijän kannalta on myös se, että minimipalkasta muodostuisi maksimipalkka varsinkin jos tuo minimipalkka olisi huomattavasti pienempi, kuin alan tes-sopimuksen alin palkkaluokka.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä on se mekanismi, joka aiheuttaisi sen että minimipalkasta muodostuisi maksimi? Kuulostaa varsin perättömältä argumentilta. Maksimi perustuu vapaasti kysyntään ja tarjontaan. Minimi estää tarjoamasta kohtuuttoman vähän, vaikka tarjoukselle löytyisi ottajia.
Ilmoita asiaton viesti
Onko enään mitään olemassa nk.yksittäisen maan etua vaan EU;n laajaa ”yhteväisväisetua” jossa ei ole tai saa olla – yksittäisten valtion – etua,vaan kolhoosissa yksi kaikkien puolesta !
Ehkei kaikessa voi olla EU;n vastainen mutta mikä tai mitkä lopulta ratkaisee koko EU;n ”ihanuuden” & yhteneväisyyden ”koko riemu voiton” ?
Ilmoita asiaton viesti
Jostain luin että minimipalkkalain noudattamisessa Jenkeissä on vaikeuksia, kun työläisillä ei ole varaa riitauttaa palkkasaataviaan. Suomessa taas ammattiliitot järjestävät juristit hoitamaan palkkakiistat.
Ilmoita asiaton viesti
USA on tosiaankin oikeusvaltio vain sillä varauksella, että löytyy rahaa ja paljon riskeerata oikeudenkäyntiin. Sama se on Suomessa, joskin täällä kulut sentään pienempiä.
Ilmoita asiaton viesti
Mittler on taas ihan kuutamolla. Suomi ei kuulunut alunperinkään tuon direktiivin kohteisiin. Suomessa ei minimipalkasta säädetä lailla. Näin ollen Suomen ei tarvitse tuota säädöstä noudattaa.
Suomi ei sanonut myöskään ei.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt(kin) olet itse kuutamolla. Tämä asia on ollut uutisissa jo ainakin vuoden ajan, että EU suunnitteli että kaikissa jäsenmaissa tulisi voimaan joku lakisääteinen minimipalkka, ja Suomi yhdessä muiden pohjoismaiden kanssa vastusti. Sanoi siis tiukasti ei, kun mm. Ranska viime syksynä ihan tosissaan yritti taivutella pohjoismaita tämän direktiivin alkuperäisen ajatuksen taakse. Jota sinun mukaasi ei ole koskaan edes suunniteltu, mutta se johtuu vain siitä että joko elät uutispimennossa tai et muista mitään.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/ranska-yrittaa-taivutella-pohjoismaat-eun-minimipalkan-taakse-viela-tana-vuonna/
Ilmoita asiaton viesti
Kaikessa missä suomalainen maksaa, on Suomen kansa sitä mieltä että JEES.
Kun jokin hyödyttäisi rahallisesti suomalaista, sitä ei Suomen kansa halua.
HASSU KANSA me suomalaiset.
Ilmoita asiaton viesti