Suostumuksen seksiin dokumentoivalle puhelimen sovellukselle naureskellaan Tanskassa

Tanskassa tuli 1. tammikuuta 2021 voimaan uusi laki, jonka mukaan seksin harrastaminen ilman suostumusta on raiskaus. Samanlainen laki on ollut Ruotsissa voimassa heinäkuusta 2018 asti. Suomen nykyinen hallitus suunnittelee säätävänsä samanlaisen lain myös Suomeen.

https://www.theguardian.com/world/2020/dec/18/denmark-strengthens-laws-outlawing-sex-without-explicit-consent

Tanskan oikeusministeri iloitsee tästä uudesta laista, ja sanoo että ”tästä lähtien se tulee olemaan täysin selvää, että jos molemmat osapuolet eivät suostu seksiin, silloin se on raiskaus”.

Mutta hetkinen. Jos kumpikaan osapuoli ei ole antanut suostumusta seksiin, niin kuka silloin raiskasi kenet? Siinä tapauksessa on täysin selvää, että mies raiskasi naisen. Okei, asia ymmärretty.

Mutta jos Suomen hallitus ehtii ensin laatia lain, jonka mukaan kansalainen saa itse valita oman sukupuolensa väestörekisterissä, silloin tässä voi esiintyä vielä joitakin epäselvyyksiä. Jos jokainen suomalainen määrittele itsensä naiseksi, silloin kaikki ovat juridisesti turvassa raiskaus-syytteeltä. Ketään ei voida enää syyttää raiskauksesta, koska ei ole enää miehiä joita syyttäisi.

Asiassa on vielä toinenkin epäselvä asia. Nimittäin se kysymys, ovatko osapuolet antaneet suostumuksensa seksiin vai ei? Millä kukaan kolmas osapuoli voi todeta sitä asiaa jälkeenpäin? Ei se ole lainkaan selvää. Se on täysin epäselvää.

Tanskan oikeusministeriltä löytyy luultavasti ratkaisu tähänkin. Jos nainen syyttää miestä raiskauksesta, silloin mies on syyllinen. Ei muuta kuin vankilaan. Täysin selvä tapaus. (Jos kyseinen mies ei ole sitä ennen vaihtanut sukupuoltaan naiseksi väestörekisteriin. Sitten tilanne menee vähän hankalammaksi.)

No kaikki ihmiset eivät purematta niele näitä feminismin saavutuksia ”oikeusvaltion” rakentamisen jalossa taiteessa. Mutta minkäs teet, kun sellainen laki on astunut voimaan Tanskassa? Sitten täytyisi varmaankin kehittää joku menetelmä, jolla se suostumus voidaan dokumentoida. Kun kerran suostumus on lakisääteisesti pakollista olla ennen seksin harrastamista.

Joku IT-painotteisesti ajatteleva porukka koodasi Tanskassa puhelimelle sovelluksen nimeltä iConsent, jolla osapuolet voivat dokumentoida suostumuksensa seksiin. Sama idea tuli minullekin mieleen vuosi sitten, kun kuulin että Suomen hallitus aikoo säätää Suomeen samanlaisen lain. Kirjoitin siitä tähän blogiin helmikuussa 2020:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/raiskauksesta-ja-lonkalta-sokkona-jaetuista-tuomioista/

Uuden lain aiheuttama ongelma on ratkaistu: nyt se lain vaatima suostumus voidaan dokumentoida. Mutta se ratkaisu ei kelvannutkaan tanskalaisille besserwissereille. Tanskassa (ja vähän muuallakin, jossa asiasta on kuultu) lehdistö ja eri alojen asiantuntijat naureskelevat kilpaa tälle puhelimen sovellukselle. Useimpien median valokeilaan asti pääsevien tahojen mielestä on naurettava ajatus, että ihmisten pitäisi näppäillä kännykästä joku ihme suostumus ennen seksin aloittamista. Niin epäromanttista. Luonnonvastainen idea. Ei sellainen kuulu seksiin. Jumala ei tarkoittanut, että ihminen näpräisi kännykkää ennen seksin harrastamista.

https://www.irishtimes.com/news/world/europe/danish-sex-consent-app-sparks-derision-and-amusement-1.4469425?mode=amp

Mutta kun se uusi laki vaatii, että täytyy olla suostumus. Milläs sen todistat, jos suostumusta ei ole dokumentoitu? Eikö suostumusta vaatiessa pitäisi kehittää myös suostumuksen dokumentoimista? Ei ainakaan Tanskan valtamedian mielestä, eikä Tanskan hallituskaan ole tehnyt elettäkään sen edistämiseksi, että jatkossa ihmisten suostumus seksiin tulisi dokumentoiduksi jollain tavalla.

Tanskan hallitukselle ja valtamedialle riittää, että nyt on hyvä uusi laki, joka vaatii että seksiin täytyy olla suostumus. Mutta kenenkään suostumusta seksiin ei edelleenkään pyritä dokumentoimaan mitenkään. Jos joku nainen haluaa kostaa miehelle jotain henkilökohtaista, siitä vain poliisin luokse tekemään ilmoitus raiskauksesta. Dokumentoitua suostumusta ei ole, joten mies vankilaan vain, mars.

Tällainen on feministien käsitys ”oikeusvaltiosta”.

Onhan se iConsent-sovelluksen idea kieltämättä naiivi, ainakin tässä vaiheessa tuotteen elinkaarta. Sovelluksella on tarkoitus antaa suostumus seksiin 24 tunnin ajaksi. Kuka harrastaa seksiä 24 tuntia? Ja kuka antaa suostumuksensa seksiin 24 tuntia ennen aktia? Tänään ei voi tietää millä tuulella eukko nousee sängystä huomenna aamulla. Suostumusta vongataan normaalisti minuutteja tai sekunteja ennen tositoimiin ryhtymistä.

Silti iConsent-sovelluksen perus idea on oikea, ja kaikki muut keskusteluun naureskellen osallistuvat osapuolet ovat väärässä. Jos yhteiskunnalla on aikomus haastaa ihmisiä oikeuteen ja tuomita heitä vuosiksi vankilaan sen takia, että he eivät pysty oikeudessa todistamaan, että heillä oli toisen osapuolen suostumus kun he harrastivat seksiä, yhteiskunnan olisi syytä alkaa kehittää menetelmiä sen vaaditun suostumuksen dokumentoimiseksi.

Muuten lopputuloksena on feministinen ”oikeusvaltio”, jossa miesten kannattaa vaihtaa juridinen sukupuolensa naiseksi, jos haluavat kulkea vapaalla jalalla täysivaltaisina yhteiskunnan jäseninä.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu