Surkeasti hoidetuissa hoivakodeissa kuollaan koronaan, ja asiaa salaillaan
26.3.2020 bloggasin aiheesta ”Espanjassa korona leviää ja tappaa vanhainkodeissa”. Siinä blogissa totesin pahaenteisesti, että Espanjassa korona leviää epidemian tavoin hoivakodeissa, ja tekee siellä tappavaa jälkeä. Joka kolmas koronaan kuollut Espanjassa on ollut vanhainkodin asukas.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/espanjassa-korona-leviaa-ja-tappaa-vanhainkodeissa/
31.3.2020 bloggasin aiheesta ”Hölmöläisen shakkia: koulut kiinni, mutta vanhusten hoitajilla korona”. Tuossa blogissa paheksuin sitä, että Jyväskylän suunnalla tuli tietoon yksi korona-tartuna vanhusten kotipalvelun työntekijällä, jota viralliset tahot pimittivät kansalta, ja lopulta sairastuneen omaiset vuosivat tiedon medialle kuin Edvard Snowden konsanaan.
Hölmöläisen shakki ei siihen loppunut. Tuoreiden uutisten mukaan korona-tartuntoja on vanhusten hoitajilla paljon enemmänkin, ja vanhuksia on myös jo kuollut koronaan näiden tapausten seurauksena. Ja näitä tietoja salaillaan edelleen.
https://yle.fi/uutiset/3-11291862
https://yle.fi/uutiset/3-11286671
Eikö Suomesta löydy ministeriä, joka sanoo että nyt loppu se salailu. Nimiä ei tarvitse julkaista lehdissä, mutta tartuntaketjut täytyy dokumentoida julkisesti, ja niissä tapahtuneista virheistä on otettava välittömästi oppia kaikissa vanhustenhoidon toimintapisteissä. Virheistä ei voida oppia, jos ei tiedetä mitä ne virheet olivat: mitä reittiä korona kulkeutui vanhainkoteihin?
Kaikille vanhusten hoitajille pitää välittömästi aloittaa säännöllinen ja tiheästi toistuva korona-testaus, myös oireettomille. Myös hoivakotien asukkaille korona-testi välittömästi, koska epidemia on jo levinnyt vanhainkoteihin, ja oireeton itämisaika on pitkä. Se pitää katkaista heti, ja ainoa keino löytää oireettomat kantajat on testata kaikki, myös oireettomat. Muussa tapauksessa epidemia riistäytyy kohta Suomessakin hallinnasta vanhainkodeissa, Espanjan tyyliin.
Minäkin nyt näen aiheen tiimoilta ”punaista”:
https://twitter.com/KimmoKannala/status/1246101474167402502?s=20
Minua lohduttaa että omat vanhempani ei ole enään kärsimässä, mutta tekee pahaa muiden puolesta.
Ilmoita asiaton viesti
”Yritykset eivät kerro määriä julkisuuteen” on juuri tällä hetkellä aika huono mainoslause. Kaiken sen epäluottamuksen päälle, mitä yksityinen hoiva-ala nautti jo entuudestaankin, haamuhoitajien skandaalin jäljiltä.
Ilmoita asiaton viesti
Keski-ikä korreloi varmasti vanhainkodin asukkuuden kanssa jo lähtökohtaisesti. Espanjassa oltiin sitä mieltä että tartuntaketjut kulkevat nimenomaan vanhainkotien sisällä. Ainakin yhdessä YLE uutisen nimeltä mainitsemattomassa vanhainkodissa on jo käynyt niin myös Suomessa.
Ilmoita asiaton viesti
”Korvaavaa” luonnon valintaa…?
Ilmoita asiaton viesti
Oikeassa olet ollut ja olet edelleen. THL ja hallitus eivät tehneet mitään tälle todelliselle riskiryhmälle. Kuolleiden lukumäärät ratkeavat yli 70-vuotiaiden keskuudessa.
Ilmoita asiaton viesti
Sitä kovasti ihmettelen, että kun tällainen on päässyt käymään, että ilmeisesti hoitajat ovat sairastuneet koronaan, ja sitten hoitajien kautta vanhukset (tätähän ei ole kerrottu julkisuuteen, onko tartuntaketju tämä), jos mitään ei muuteta toimintatavoissa, sama tulee varmuudella toistumaan monta kertaa uudelleenkin — koska hoitajathan elävät ihan normaalia elämää yhteiskunnassa, josta löytyy koronaa. Eikä heitä testata oireettomina säännöllisesti. Jolloin he ehtivät tartuttaa koronaa vanhuksiin ennen kuin sairastuminen havaitaan. Minun kaupunkilais-järkeni mukaan hoitajia pitäisi testata aktiivisesti, oireettominakin.
Ilmoita asiaton viesti
Katselin tuossa papereitani ja esiin putkahti isoäitini isän kuolinilmoitus… kuollut 15.7.1918 vanhuudenheikkouteen.
On tämä nykymeno eräs tapa hoitaa ruuhkat ja päästä parempaan hoitajasuhteeseen.
Ilmoita asiaton viesti
Kausi-influenssaan on Suomessa arvioitu kuolleen kautena 2019-2020 noin 500-2000 kansalaista. Valtaosa vanhuksia.
Harva heistä on kuollut yliopisto-tai keskussairaalan vuodeosastolla puhumattakaan teho-osastosta.
Kuolleiden lukumäärä on vuosittain aina arvio, koska diagnostiset testit on jätetty suurelta osin tekemättä. Niiden tekemättömyys kun valittuun hoitolinjaan ei ole vaikuttanut.
Kuolintodistukseen on pääkuolinsyyksi merkitty useimmiten jokin muu sairaus kuin influenssa, esimerkiksi keuhkokuume. Asiayhteyden perusteella tehdään kuitenkin arvio influenssan merkityksestä menehtymiseen vuosittaisia tilastoja laadittaessa.
Saman periaatteen luulisi koskevan myös koronavirukseen kuolemisia.
Kyseessä ei ole salailu vaan realiteetit.
Pääministeri Sanna Marinin (sd.) onkin syytä rehellisesti kertoa Suomen kansalle, ettei koronavirukseen sairastuneiden vanhusten hoito tule mitenkään eroamaan kausi-influenssaan sairastuneiden vanhusten hoidosta.
Ilmoita asiaton viesti
Hallituksen linja ei taida olla ihan noin kyyninen. Tartuntaketjun selvittäminen ja altistuneiden karanteeni ylittävät normaalin influenssan hoidon toimenpiteet.
Ilmoita asiaton viesti
Realismia tämä on vanhuksiin kohdistuvien hoitotoimenpiteiden osalta.
Ilmoita asiaton viesti