Surkeasti hoidetuissa hoivakodeissa kuollaan koronaan, ja asiaa salaillaan

26.3.2020 bloggasin aiheesta ”Espanjassa korona leviää ja tappaa vanhainkodeissa”. Siinä blogissa totesin pahaenteisesti, että Espanjassa korona leviää epidemian tavoin hoivakodeissa, ja tekee siellä tappavaa jälkeä. Joka kolmas koronaan kuollut Espanjassa on ollut vanhainkodin asukas.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/espanjassa-korona-leviaa-ja-tappaa-vanhainkodeissa/

 

31.3.2020 bloggasin aiheesta ”Hölmöläisen shakkia: koulut kiinni, mutta vanhusten hoitajilla korona”. Tuossa blogissa paheksuin sitä, että Jyväskylän suunnalla tuli tietoon yksi korona-tartuna vanhusten kotipalvelun työntekijällä, jota viralliset tahot pimittivät kansalta, ja lopulta sairastuneen omaiset vuosivat tiedon medialle kuin Edvard Snowden konsanaan.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/holmolaisen-shakkia-koulut-kiinni-mutta-vanhusten-hoitajilla-korona/

 

Hölmöläisen shakki ei siihen loppunut. Tuoreiden uutisten mukaan korona-tartuntoja on vanhusten hoitajilla paljon enemmänkin, ja vanhuksia on myös jo kuollut koronaan näiden tapausten seurauksena. Ja näitä tietoja salaillaan edelleen.

https://yle.fi/uutiset/3-11291862

https://yle.fi/uutiset/3-11286671

 

Eikö Suomesta löydy ministeriä, joka sanoo että nyt loppu se salailu. Nimiä ei tarvitse julkaista lehdissä, mutta tartuntaketjut täytyy dokumentoida julkisesti, ja niissä tapahtuneista virheistä on otettava välittömästi oppia kaikissa vanhustenhoidon toimintapisteissä. Virheistä ei voida oppia, jos ei tiedetä mitä ne virheet olivat: mitä reittiä korona kulkeutui vanhainkoteihin?

Kaikille vanhusten hoitajille pitää välittömästi aloittaa säännöllinen ja tiheästi toistuva korona-testaus, myös oireettomille. Myös hoivakotien asukkaille korona-testi välittömästi, koska epidemia on jo levinnyt vanhainkoteihin, ja oireeton itämisaika on pitkä. Se pitää katkaista heti, ja ainoa keino löytää oireettomat kantajat on testata kaikki, myös oireettomat. Muussa tapauksessa epidemia riistäytyy kohta Suomessakin hallinnasta vanhainkodeissa, Espanjan tyyliin.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu