Tahatonta ironiaa: HS (!) uutisoi suurena skandaalina, että Saksan suurin sanomalehti pyrki vaikuttamaan vaalitulokseen

Tahattoman ironian ja kaksinais-moralismin palkinto menee Helsingin Sanomain toimitukseen, joka uutisoi paheksuvaan sävyyn ja skandaalinkäryisesti, että Saksan suurin sanomalehti Bild pyrki vaalien alla tietoisesti vaikuttamaan puolueiden kannatuslukuihin, jotta vaalien tulos olisi mahdollisimman mieluinen lehden omistajan mielestä. Ihan perinteistä plutokratiaa eli rikkaidenvaltaa länsimaiseen tyyliin.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009540220.html

Ironista ja kaksinais-moralistista tässä on se, että Helsingin Sanomat on tehnyt samaa koko olemassaolonsa ajan, eli vuodesta 1889 asti. Kuten kaikki muutkin suuret mediat Suomessa, mukaanlukien valtion virallinen totuuskanava YLE. Jokaisella niistä on ajoittain melkoista intoa yrittää vaikuttaa kansan mielipiteisiin politiikasta ja puolueista.

Asiaan voidaan toki vaikuttaa myös pehmeämmin kuin Bild-lehden tyylisesti, lähettämällä keskitason johtajille sähköpostia, jossa kehotetaan uutisoimaan positiivisesti joistakin puolueista ja negatiivisesti toisista puolueista. Jo toimittajia rekrytoidessa on mahdollista varmistaa, että heidän poliittiset mielipiteensä painottuvat tarpeeksi syvälle wokervasemmistoon. Silloin toimittajia ei tarvitse paimentaa välttämättä lainkaan, jos he tuottavat oman mielensä mukaista pseudo-totuutta täysin itseohjautuvasti.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu