Taliban on julistanut yleisen armahduksen, joten miksi ja miltä Suomelle työskennelleet ”pelastetaan”?

Viime päivinä olemme saaneet nähdä mediassa kertomuksia, kuinka suomalaiset sotilaat ”pelastavat” ihmisiä Afghanistanista pakolaisiksi Suomeen. Kaikki Suomelle työskennelleet tulkit ja turvamiehet saavat Suomesta ”turvapaikan”, koska he ovat ”hengenvaarassa”.

Taliban (tai joku Talibanin paikallinen ryhmä omin luvin) mestasi muutamia etnisten vähemmistöjen jäseniä (tyyliin 10 kpl) vielä sotimisen päätyttyäkin. Kyllä siellä siviilejä kuoli tarpeettomastikin, sen lisäksi että sotiessa kuolee ihmisiä. Mutta väestön kokoon suhteutettuna mitään isompaa kostojen aaltoa ei ole nähty.

Taliban ilmoitti jo viikko sitten, 17. elokuuta 2021, julistavansa täyden armahduksen aiemmalle hallinnolle sekä kaikille vastustajilleen ja entisille vihollisilleen. Talibanin edustajat ovat moneen kertaan sanoneet nimenomaisesti, että armahdus koskee myös kaikkia jotka ovat työskennelleet maata miehittäneiden ulkovaltojen palveluksessa. Sellaisten kuten Suomi.

https://economictimes.indiatimes.com/news/international/world-news/taliban-declares-complete-amnesty-across-afghanistan-says-everyone-is-forgiven/articleshow/85418061.cms

https://www.bbc.com/news/av/world-asia-58220305

https://www.youtube.com/watch?v=IqIlqftiMvk

https://www.youtube.com/watch?v=NEnUwSJ99go

https://www.youtube.com/watch?v=K2EAeiVw1bo

Joten miksi ne turvamiehet ja tulkit tuodaan Suomeen? Miltä heidät ”pelastetaan”?

Normaalin turvapaikan hakuprosessin mukainen tarkastus tulee osoittamaan, että ne henkilöt, jotka on juuri tuotu Suomeen armeijan saattamana (ja joille on suurinpiirtein jo luvattu suullisesti turvapaikka Suomesta), eivät ole turvapaikan eivätkä kansainvälisen suojelun tarpeessa, koska heitä ei uhkaa mikään heidän kotimaassaan.

Ehkä sellaista tarkistusta ei ole tulossa. Ehkä on keksitty joku uusi turvapaikan myöntämisen peruste, jota laki ei ole aiemmin tuntenut. Kiitollisuus? Kerran töissä Suomen valtiolle, aina tervetullut Suomeen vaikka koko suku?

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu