Tanska aikoo vaatia maahanmuuttajilta työntekoa 37 h viikossa vastineeksi sosiaaliturvasta

Tanska jatkaa räväköitä irtiottojaan ”ruotsalaisesta maahanmuutto-politiikasta”. Tällä kertaa suunnitelmissa on vaatia joiltakin maahanmuuttajilta työntekoa 37 tuntia viikossa vastineeksi sosiaaliturvasta. Tämä vaatimus aiotaan kohdistaa vain sellaisiin maahanmuuttajiin, jotka ovat olleet työttömänä yli 3 tai 4 vuotta, ja joiden tanskan kielen taito on heikko.

https://www.bbc.com/news/world-europe-58484953

Aikamoinen suutari siis lopulta, tämä uutispommi. Oudointa tässä on, että työvaatimuksen kriteerinä on heikko tanskan kielen taito. Eikö silloin looginen vaatimus olisi pakollinen tanskan kielen opiskelu? Työelämässä ei välttämättä opi sanaakaan tanskaa, riippuen työpaikasta. Ja kannattaako tanskan kielen opetusta odotella se 3 tai 4 vuotta? Miksi ei vaadittaisi sitä melkein heti? Entä ne jotka työllistyvät siivoojaksi, ja välttävät sillä nämä kielen opiskelun vaatimukset, eivätkä opi tanskaa juuri lainkaan?

Ennen muinoin, kun laivat olivat puuta ja miehet rautaa, ja niinkin myöhään kuin 1960- ja 1970-luvulla, Suomessa vaadittiin noin 40-tuntisen työviikon tekemistä vastineeksi työttömyysturvasta. Keneltä tahansa siis, suomalaisiltakin, olipa kielitaito mikä tahansa, ja olipa työttömyys kestänyt kuinka lyhyen aikaa tahansa. Siihen verrattuna Tanskan suunnitelma on kevyttä kauraa, ja mahdollistaa edelleen suurille väestöryhmille rennon surffaamisen sosiaaliturvan varassa. Niin maassa syntyneille kuin sinne muuttaneillekin.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu