Tanskan lisäksi myös Britannia aikoo sijoittaa turvapaikan hakijat Afrikkaan

Britannia on liittynyt Tanskan kanssa yhteiseen rintamaan selvittämään mahdollisuutta lopettaa turvapaikan hakijoiden vastaanottaminen valtion omalle maaperälle, ja sijoittaa heidät Afrikkaan jonkun turvallisen valtion alueelle.

https://www.thetimes.co.uk/article/priti-patel-plans-migrants-held-offshore-africa-hub-processing-denmark-8ktj9q36p

https://metro.co.uk/2021/06/28/migrants-who-want-to-come-to-uk-may-be-sent-to-processing-centres-in-africa-14836904/

Iso-Britannia on aiemminkin pohtinut mahdollisuutta sijoittaa turvapaikan hakijat Brittein Saarten ulkopuolelle, Britanniaan kuuluville muille pienille saarille keskellä valtamerta, mutta ne hankkeet ovat kaatuneet jostain syystä. Olisiko siinä ollut lakiteknisiä esteitä, että perustuslaki ei ole sallinut rajoittaa henkilöiden liikkumista tietylle alueelle, sen jälkeen kun he ovat saapuneet rajan yli valtion alueelle. Afrikassa sijaitseva turvapaikan hakijoiden käsittely ratkaisisi tämän ongelman, kun pakolaiset eivät missään vaiheessa pääse rajan yli Ison-Britannian alueelle.

Tällaisen järjestelyn yhteydessä turvapaikan hakijoilta estyisi todennäköisesti myös kansalaisuuden hakeminen Britanniasta ja Tanskasta, koska he eivät oleskele kyseisten valtioiden alueella, eivätkä siten saa kerrytettyä kansalaisuuden hakemiseksi vaadittavaa maassa oleskelun aikaa.

Ruanda on tällä hetkellä todennäköisin afrikkalainen valtio, joka voisi suostua yhteistyöhön Britannian ja Tanskan kanssa pakolaisten käsittelyssä. Euroopan Unionin poliittinen kerma on huomauttanut Tanskan suuntaan, että Tanskan (ja EU:sta eronneen Britannian) suunnitelma pakolaisten sijoittamiseksi Afrikkaan ei ole ”eurooppalaisten arvojen mukaista” toimintaa. Brysselin moraalinen auktoriteetti on kuitenkin aika ohut tässä asiassa, koska Euroopan Unioni on tehnyt samanlaisen diilin Turkin kanssa.

https://www.reuters.com/world/europe/eu-considers-35-bln-euro-migrant-funding-turkey-diplomats-say-2021-06-23/

Turkki säilyttää omalla alueellaan lähes neljää miljoonaa Syyrian pakolaista, jotka pyrkisivät Eurooppaan, jos Turkki päästäisi heidät poistumaan alueeltaan. Euroopan Unioni maksaa Turkille miljardeja euroja korvausta tästä palveluksesta. Myös Suomi on EU:n jäsenmaana osallisena tässä Turkin kanssa tehdyssä järjestelyssä, joka on melko samantyyppinen sen konseptin kanssa, jota Britannia ja Tanska suunnittelevat nyt Afrikan maaperälle.

Aiemmissa blogeissani olen todennut, että pakolaisten sijoittaminen Afrikkaan säästäisi todennäköisesti  rahaa melko paljon, ja kuormittaisi myös ilmastoa vähemmän kuin pakolaisten vastaanottaminen Euroopan maaperälle. Ilmasto mainittu, onko Elokapina kuulolla? Lähdetäänkö istumaan Mannerheimintielle, kunnes hallitus suostuu tähän vaatimukseen?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/eurooppa-voisi-maksaa-maailman-kaikkien-pakolaisten-kulut/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/pakolaisten-auttaminen-afrikassa-saastaisi-ilmastoa/

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu