Tarkasti perusteltu sensuuri olisi parempaa sensuuria
Edellinen blogini aiheesta ”Aviorikoksen tulisi olla rangaistava, lainsäädännössä tai sopimuksellisesti” poistui ylläpidon toimesta, kun aiheesta oli keskusteltu noin 100 kommentin verran. Ihan hyvät keskustelut ehti olla. Valitettavasti joku taho ei tykännyt jostain asiasta siinä blogissa, ja ilmiantoi väärin ajattelijan. Ei ylläpito blogeja huvikseen lue, kyllä siinä on yleensä ilmianto kyseessä, jotta ylläpito saapuu edes katsomaan jotain blogia. Ylläpidon terveiset olivat tämän näköiset:
Olet saanut varoituksen asiattomasta sisällöstä Uuden Suomen blogipalvelussa. Se on rikkonut keskustelun sääntöjä ja on poistettu. Säännöissämme lukee muun muassa: ”Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai muuhun henkilökohtaiseen ominaisuuteen liittyviä asiattomia viestejä.”
Bloggaan nykyään myös Perussuomalaisten sivuilla, joten ei tuo blogi kokonaan ole kadonnut bittiavaruudesta. Teoriat siitä, miksi blogi poistettiin, ovat epämääräisiä ja levällään kuin kuuluisat Jokisen eväät. Tässä on pientä otantaa, mitä eri tahot ovat spekuloineet mahdolliseksi syyksi blogin sensuroinnille:
Sen ehdottaminen, että aviorikos olisi rikos. Ei kovin todennäköisen tuntuinen syy, eikä ylläpidon mainitsema rikottu sääntö sovi tähän kovin hyvin.
Sen mainitseminen ohimennen, että erään etnisen ryhmän hieromalaitoksissa harjoitetaan Suomessa paljon prostituutiota. Tämä sopisi ilmoitettuun poiston syyhyn, mutta aika äärimmäisen hygieeninen toimenpide se olisi, poistaa blogi tällä perusteella. Google-haulla on todettavissa, että jopa hygieenisen tiedonvälityksen isä ja äiti YLE on kirjoittanut yli 10 uutista vuosien varrella, jossa sanotaan tuo sama asia. Kun se asia on niin. Jos YLE saa sanoa, eikö tavallinen kansalainen saisi myös?
Sen pohdiskeleminen, kuinka hyväksyvästi erään seksuaalisuutta käsittelevän yhdistyksen kirjallisuus suhtautuu aviorikokseen. Ei mahdoton teoria tämäkään. Jos vaikka sen alan poliittiset aktivistit lukevat Puheenvuoroa säännöllisesti, ja klikkaavat ilmianto-nappia, jos huomaavat jotain joka esittää heihin liittyviä tahoja epäedullisessa valossa.
Sen mainitseminen, että Suomen laki vaati aikoinaan sukupuolta vaihtavalta henkilöltä lisääntymiskyvyttömyyttä, mutta myöhemmin viranomaiset alkoivat tulkita lakia väljemmin, ja hyväksyivät sen että henkilö vain syö ehkäisyyn tarkoitettuja lääkkeitä sillä hetkellä kun hän anoo juridisen sukupuolen vaihtamista. Tämäkin teoria hipaisee vähän siihen suuntaan, joka on ilmoitettu blogin poiston syyksi, mutta äärimmäisen herkkähipiäistä tämä kyllä olisi. Kun sanottu on niin totta kuin olla voi.
Väärän lapsen elatusmaksuja maksavan isän tapauksen mainitseminen. Joku heitti tällaisenkin teorian, mutta vaikea tähän on uskoa, koska kenenkään nimeä ei mainittu, ja se tapaus on täysin julkista tietoa.
Jännää on elämä sensuurin äärellä. Vaikka voisivat asiat olla huonomminkin. Nyt on sentään saatu tietää se sääntöjen pykälä, johon blogin poisto perustuu. Tämä on luksusta nykyajan internetissä. Olipa palvelu mikä tahansa, ja sääntöihin liittyvän kiistan aihe mikä tahansa, usein tilanne muistuttaa enemmän sitä tapausta, kun kerran Airbnb:n lakimiehet eväsivät minulta korvauksen kännykästä, jonka yövieras varasti vaimoltani. He ilmoittivat perusteeksi ”käyttöehdot”, ja antoivat linkin käyttöehtoihin, joka on noin kymmenen A4-sivun pituinen litania jäykkää kapulakieltä. Tulkitse siitä sitten, mikä on se ehto ja perustelu, jota tarkoitetaan. Myös Puheenvuoron sensuroinnit perusteltiin ennen vanhaan samaan tyyliin, vetoamalla käyttöehtoihin kokonaisuutena. Tämä on jo askel hienompaan suuntaan, että vedotaan yksittäiseen sääntöjen pykälään. Nyt kun vielä vedottaisiin myös blogissa siihen lauseeseen, josta on kyse.
Päivän mietelause on siis: Tarkasti perusteltu sensuuri olisi parempaa sensuuria.
Olisi kaunis ajatus, jos jopa lainsäädäntö edellyttäisi keskustelufoorumien ylläpitäjiltä, että poistot täytyy perustella viittaamalla suoraan siihen lauseeseen, joka on poiston syynä. Vieläkin hienompaa olisi, jos poisto kohdistuisi vain siihen lauseeseen, jossa nähdään joku ongelma [SÄÄNTÖJEN VASTAINEN LAUSE POISTETTU], ja muu osa blogista jäisi niille sijoilleen. ”Ei heitetä lasta pois pesuveden mukana.”
Mainitsemasi teksti on vakio, vaikka syy useimmiten, kuten ounastelit, on cancel-toverin ilmianto.
Kun ilmiantaja kuuluu oikeaan viiteryhmään, säästyy toimitukselta vaiva lukea itse blogi.
USn Uutisten puolella sosialismiin kriittisesti suhtautuville on ennakkosensuuri ollut jo jonkin aikaa voimassa.
Ilmoita asiaton viesti
Ennakkosensuuri on parempaa sensuuria. Kansalaisten oikeus sanoa oma mielipiteensä politiikasta valtion rahoittaman YLEn keskustelussa on yliarvostettua. On parempi että politbyroo päättää, mistä on sallittua keskustella, ja mitä mieltä saa olla asioista. Tämä on hyväksi havaittu mm. Kuubassa.
Ilmoita asiaton viesti
”Nyt kun vielä vedottaisiin myös blogissa siihen lauseeseen, josta on kyse.”
Kas kun ei kiellettyyn sanaa tarvitse viitata. Viesti on usein riippuvainen vähintäänkin virkkeen, usein kappaleen ja joskus koko tekstin luomasta kontekstista. On aika naivia ajatelle että kyse olisi lähtökohtaisesti lauseesta. Toki poistoon johtavia sanojakin ylläpidolla ilmeisesti on, mutta ne lienevät poikkeus, eivät pääsääntö.
Ilmoita asiaton viesti
Poisto voi johtua yksittäisestä loukkaavasta sanastakin.
Tässä tapauksessa todennäköisimmin yhdestä lauseesta.
Edellinen minulta poistettu blogi, Afrikkalainen iltapäivä paciuksenkadun leikkipuistossa, perustui varmaankin kokonaisharkintaan että ei ollut kiva puheenaihe, joten syynä oli blogi kokonaisuutena.
Elämä olisi auvoista, jos poiston syy kerrottaisiin tällä tarkkuudella. Sana ”X”. Tai lause ”X Y Z”. Tai sitten yleisemmin käsiteltävä aihe tai blogin tyyli. Ei kovin paljon vaadittu, varsinkin kun ylläpitäjä itse jo tietää vastauksen kysymykseen. Kai se poisto kuitenkin perustuu aina johonkin. Poistajalla on mielessään jo valmis ajatus, mikä häntä häiritsi: yksi sana, yksi lause, vai koko aihe yleisesti. Sen ajatuksensa vain kirjoittaisi tekstimuotoon, muutamalla sanalla.
Ilmoita asiaton viesti
Minä en ylläpitäjänä ainakaan perustelisi, koska se johtaisi autmaattisesti Ion Mittlerin argumentointiin siitä, miksi poisto ei ole oikein. Se olisi loputon suo. Antaa mielensäpahoittajien terapiakirjoittaa mieluummin blogissaan, kuin inboxissani. Jos blogisti olisi mediatilastaan maksava asiakas, kokisin luonnollisesti velvollisuudekseni käydä dialogia.
Ilmoita asiaton viesti
Juridisesti asia on näin, että laki ei velvoita perustelemaan, ja kaikkea mitä perustelet, voidaan käyttää sinua vastaan, jopa oikeudessa. Olen joskus ehdottanut tätäkin, varmaan jo pari vuotta sitten, että poiston perusteleminen olisi lakisääteisesti pakollista. Muuten ei perustella, ja perustelematon yhteiskunta on vähän Orwellin tuoksuinen paikka elää.
Ilmoita asiaton viesti
En hetkeäkään epäile, että olet esittänyt lakisääteistä pakkoa. Hienon paradoksin rakensit tuossa, että sananvapautta pitäisi puolustaa pakottamalla joku sanomaan jotain. Miksei oikeus vaieta olisi osa sananvapautta?
Ilmoita asiaton viesti
Niin, oikeus poistella toisten sanomisia selittämättä syytä.
Näen suuremman paradoksin sinun vaihtoehdossasi kuin minun.
Ilmoita asiaton viesti
Sitä kutsutaan sananvapaudeksi, että saa päättää mitä julkaisee ja on julkaisematta. Ongelma syntyy silloin, jos kolmas osapuoli saa määräillä mitä on pakko julkaista ja mitä ei saa julkaista.
Ilmoita asiaton viesti
Valtio määräilee kyllä paljonkin, varsinkin mitä ei saa julkaista. Tässä on harva vastaan moni -tilanne, minä edustan monen etua, sinä ajattelet harvan etuoikeutetun etua. Kuka tahansa voi perustaa tällaisen median, mutta ei se pikkurahalla menesty.
Ilmoita asiaton viesti
Ei, minä katson että kaikilla tulee olla samat oikeudet ja velvoitteet. En tajua miksi joidenkin oikeuksia pitäisi rajoittaa vain siksi, että ovat toteuttaneet asioita paremmin?
Ilmoita asiaton viesti
Ei tässä ole kyse tarkalleen samoista oikeuksista. Vaan oikeudesta poistaa muiden kirjoituksia, ja mitä ehtoja siihen asetetaan. Tasapuolisesti kaikille, eli sama ehto koskisi myös minua, jos poistaisin jonkun tahon kirjoituksia, mitä velvollisuuksia siinä yhteydessä olisi. Samat säännöt kaikille.
Ilmoita asiaton viesti
Miten se edistäisi julkaisutoimintaasi, että olisit loputtomassa kierteessä jonkun Maxin kanssa väittelemässä poistosi oikeutuksesta, sen sijaan että kehittäisit julkaisuasi?
Ilmoita asiaton viesti
Ei laki vaatisi väittelemään loputtomasti, vaan selittämään asian kerran. Jos toinen osapuoli kyselee lisää, ei tarvitse selittää lisää, jos uskoo jo selittäneensä lain vaatimalla tarkkuudella.
Ilmoita asiaton viesti
Blogauksestasi käsitin Uuden Suomen ylläpidon selittäneen tarpeelliseksi katsomallaan tarkkuudella asian. Jos ylläpidon linja ei miellytä, lienee olemassa muitakin alustoja. Lisäksi voi tehdä Luukkaset ja perustaa oman alustan.
Ilmoita asiaton viesti
Totta. Minä sen sijaan visioin parempaa yhteiskuntaa, jossa asiat hoituisivat kansalaisten kannalta mukavammin.
Ilmoita asiaton viesti
Jos pidät mukavana sitä, että joku muu päättää puolestasi, niin sitten varmaan uskot tuohon. Minulle se on kammottava kehityssuunta.
Ilmoita asiaton viesti
Alma Media päättää meidän puolestamme, sinä kannatat sitä tilannetta, minä vastustan. Toki tässä blogissa puhutaan kuitenkin vain perustelemisesta.
Ilmoita asiaton viesti
Kannatan kaikkien toimijoiden vapautta. Ei Uusi Suomi minun puolestani päätä mitään. Päätän ihan itse tänne kirjoittamisestani. Ei Uusi Suomi voi pakottaa minua vastaamaan sinulle mitään. Mielestäni se on hyvä asia.
Ilmoita asiaton viesti
Tällä ajattelulla on yhtäläisyyksiä hoitajille määrätyn vapaaehtoisen korona-rokotuksen kanssa. On täysin vapaaehtoista jättäytyä rokottamattomaksi. Sitten ei tosin saa työtä eikä palkkaa, mutta vapaaehtoista kuitenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Hoitajille määrätyn vapaaehtoisen… Haluatko ehkä muotoilla tuon toisin? Armeijassa oli ainakin aiemmin tapana määrätä vapaaehtoisia, mutta ei tuossa kielellisesti ole järjenhäivää.
Ilmoita asiaton viesti
”Valtio määräilee kyllä paljonkin…”
Minusta sinä olet kirjoittanut aika monta blogia, joissa ehdotetaan valtion määräilyn lisäämistä tekemällä laittomaksi milloin mitäkin.
Ilmoita asiaton viesti
Totta. Aion jatkaa samalla hyväksi havaitulla linjalla.
Ilmoita asiaton viesti
Poliittisten toimijoiden selvin jakolinja on, kannattaako yksilölle vapautta vai kontrollia.
Ilmoita asiaton viesti
Onko? Mikä puolue Suomessa kannattaa yksilölle vapautta? Loput ovat sitten siellä toisella puolella. Jos sellainen jakolinja edes löytyy, se ei kuitenkaan selitä Suomen politiikan dynamiikkaa kovin paljoa.
Ilmoita asiaton viesti
Vapausaatteen kannattaminen ei ole bipolaarinen asia, vaan siinä voi asettua janalla mihin kohtaan tahansa. Suomalaiset puolueet ovat kaikki sosialidemokratian sävyjä, joten kaikilla on tuo kontrolliulottuvuus aika paljon mukana. Vapausaatetta ajoi aikanaan nuorsuomalaiset ja ehkä nykyään harkimolaiset. Meillä kun kulttuurissa elää vahvasti esivallalle alistumisen perinne, ei radikaalimpi vapausaate saa kovin paljoa kannatusta. Peruskysymys on kuitenkin siitä, päätänkö asiasta itse, vai päätätkö sinä puolestani. Mitä enemmän jälkimmäisiä tulee, sen ankeampaa elämä karsinassa on, minun mielestäni.
Ilmoita asiaton viesti
Yhden vapaus on toisen ahdistus ja vihapuhe. Sen takia täyttä vapautta ei kannata kovin moni, koska se osuisi omaan nilkkaan jollain tavalla, jossain aiheessa.
Ilmoita asiaton viesti
Sellaista se on elämä. Harva asia on mustavalkoinen. Mikä sinusta sitten erottelee selkeimmin eri poliittisia ideologioita, ellei se ole suhtautuminen yksilönvapauteen?
Ilmoita asiaton viesti
Puolueiden välinen ero on siinä, mitä vapauksia ja rajoituksia ne kannattavat. Kaikki kannattavat jotain vapauksia, ja jotain rajoituksia, mutta ne ovat hyvin erilaisia ja keskenään ristiriitaisia eri puolueilla.
Ilmoita asiaton viesti
Jotkut [toimijat] kannattavat kokonaisuutena arvioiden harvempia ja lievempiä rajoituksia, kuin toiset. En ole keksinyt sen selkeämpää yhden ulottuvuuden jaottelijaa.
Ilmoita asiaton viesti
Jaottelu on ehkä selkeä(hkö), mutta sen relevanssi poliittisella kartallamme varsin epämääräinen. Ihmiset haluavat suojaa omalle elämäntavalleen, ei villin lännen sääntöjä.
Ilmoita asiaton viesti
Puhu itsestäsi vain. Ainoa vaihtoehto nykyiselle ei ole janan ääripää ja moni kannattaa vapauksia ja sääntelyn purkamista. Ei toki enemmistö, minkä vuoksi olemme tässä jamassa.
Ilmoita asiaton viesti
Mistä puolueesta on eniten erotettu väkeä sopimattoman ajattelun vuoksi viime vuosina?
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä.
Ilmoita asiaton viesti
Vai etkö halua arvata?
Ilmoita asiaton viesti
Vai enkö tiedä?
Ilmoita asiaton viesti
Tuskin kukaan tietää, joten vastauksesi vaikuttaa piiloutumiselta. Miten tuon voisi edes tarkistaa, ei mitenkään. Noita kuitenkin jossain määrin puidaan julkisuudessa, mistä muodostuu jonkinlainen kuva. Mistä puolueesta arvioit erotetun eniten jäseniä sopimattomien mielipiteiden esittämisen takia viime vuosina?
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä vastausta, en ole seurannut tilannetta. Kysyjä ja jokunen muu tuntuu omaavan jonkunlaisen käsityksen, mutta eivät katso aiheelliseksi esittää sitä.
Ilmoita asiaton viesti
Mistä puolueesta on erotettu eniten valtuutettuja ja kansanedustajia viime vuosina?
Usein puolueloikkareita syytetään äänestäjien pettämisestä. Miten pitäisi suhtautua puolueeseen, joka erottaa riveistään kansan valitsemia ja puolueelle ääniä tuoneita edustajia?
Eikö tällainen kansan tahtoa halventava toiminta pitäisi kieltää lailla?
Ilmoita asiaton viesti
Sitä voimme pohdiskella, kumpi halventaa kansan tahtoa enemmän, se että joku perus-junkkari pitää oman tahtonsa yksin ja joutuu erotetuksi puolueesta, vai perinteisempien puolueiden poliitikkojen säyseä linja totella mitä ryhmäkuri sanoo ja sillä hyvä.
Puolueesta erottaminenhan ei vähennä sen kansanedustajan äänivaltaa eduskunnassa lainkaan. Oikeastaan se asettaa kansanedustajan siihen asemaan, jossa lain mukaan jokaisen kansanedustajan pitäisi olla: täysin vapaa ryhmäkurista.
Vinkki: se ryhmäkuri ei aina edusta kaikkien puoluetta äänestäneiden kantaa. Ei aina edes suurimman osan äänestäneistä kantaa.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä Turtiaisella tai Harkimolla on tasan yhtä paljon äänivaltaa, kuin kellä tahansa muulla. Siksi heidän vaikutusvaltansakin varmaan on niin suuri. Harva se päivä tulee uutisia heidän lakialoitteidensa hyväksymisestä.
Ilmoita asiaton viesti
Harvinaisissa tapauksissa yksittäisen edustajan lakialoite menee läpi. Viime vuonnakin meni läpi joku sellainen. Yleisempää on sellainen teatteri, jota on nähty viime aikoinakin, että oppositio ehdottaa jotain, joka on myös hallituspuolueiden ohjelmassa. Hallituspuolueet äänestävät vastaan, koska se ei ollut heidän oma aloitteensa. Sanovat, että meillä on oma aloite juuri tulossa, siksi vastustamme, vaikka sinänsä kannatamme. Ja sitten sitä omaa aloitetta ei koskaan tule.
Tuo teatteri ei kansan tahtoa kovin hyvin palvele. Blokeista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Reilua olisi että joku tekee aloitteen, ja sitten äänestetään.
Ilmoita asiaton viesti
Tuskin perus-junkkari edustaa vain omaa mielipidettään, eihän yhdellä äänellä tule valituksi mihinkään. Kansanedustajilla on tuhansia kannattaa takanaan.
Miten voi olla samaan aikaan sitä mieltä, että on oikein erottaa puolueesta itsenäiset ajattelijat ja samaan aikaan tuomita ryhmäkuri?
Ilmoita asiaton viesti
Hyväksyn sen, että puolueilla on poliittinen linja, tietty identiteetti. Ja sen ulkopuolelle yllättäen siirtyvät (koska muutoinhan eivät olisi päässeet edes ehdokkaaksi) voidaan erottaa puolueesta, puolueen maineen takia. Kirjoitinkin kerran blogin, upottaako Turtiainen persujen kannatuksen? Ja pian se sitten erotettiinkin.
Ryhmäkuri on kuitenkin eri asia kuin puolueen identiteetti ja maine. Se on yleensä tarkkarajaisempi, siten että puolueessa esiintyy mielipiteitä molempiin suuntiin. Kyse ei aina ole puolueen identiteettiä vastaan äänestämisestä, jos joku lipeää ryhmäkurista.
Ilmoita asiaton viesti
Harmi että poistettiin. Blogikirjoitus ja kommentit olivat ihan hauskoja. Jospa poistamisen syynä oli se, että muutamissa kommenteissa (mm. minun kirjoittamassani) viitattiin Jussi Halla-ahoon ”aviorikoksen” tekijänä?
Ilmoita asiaton viesti
Käytäntönä on, että kommenteissa olevat paheksuttavuudet hoidetaan kyseisen kommentin poistoina. Se ei vaikuta blogiin yleensä mitenkään.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä poistamisen syy oli vaatimukseni bile-Ilmarin dippaustietojen päivittämisestä.
Ilmoita asiaton viesti
Uskon näin, koska maailma pyörii ympärilläsi.
Ilmoita asiaton viesti
Ei Räihän ympärillä, mutta bile-Ilmarin ympärillä jo paljon enemmän.
Ilmoita asiaton viesti
Ei taida pyöriä. En tiedä kuka on bile-Ilmari.
Minäkin veikkasin että entisen mestarin nykyiset ihailijat vat mielensä pahoittaneet siitä että häneen suhtaudutaan kuten tavalliseen kuolevaiseen. Kenelläkään ei ole niin paljon cancel-tovereita kuin hänellä. Jotkut saavat siitä ihan palkkaakin, kuten Suomen uutisten päätyhjäntoimittaja Matias Turkkila.
Ilmoita asiaton viesti
Bile-Ilmari on bile-Sannan bestis.
Ilmoita asiaton viesti
”Bile-Ilmari on Sannan bestis”. Lapsellisuus ei ole tässä tyylikeino vaan valittu mentaliteettilaji.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta tuntuu että kirjoittaja on ihan oikeasti moniulotteisesti lapsellinen, ei ainoastaan esitä sitä.
Ilmoita asiaton viesti
Se olisi ihan hieno ominaisuus. Hän on ikävä kyllä identifioinut itsensä, kyvyistään huolimatta, liikkeeseen jonka tarkoitus on ensin ottaa valta alittamalla standardeja ja sitten käyttää valtaa julmaan alistamiseen jossa kellekään muulle kuin puolueelle tai sen johdolle ei sallita mitään ja on täydellinen kontrolliyhteiskunta petipoliiseineen.
Ilmoita asiaton viesti
Jos se katsottiin kiihotukseksi moniavioisuuden hyväksyviä uskontoja vastaan?
Ilmoita asiaton viesti
Kyseiset uskonnot vasta ovatkin tiukkoja aviorikoksen kanssa. He tosin määrittelevät sen eri tavalla kuin yksiavioiset.
Ilmoita asiaton viesti
Ylläpito halusi ehkä suojella Halla-ahoa.
Kerroit blogisi myös keikkuvan jollain PS palstalla. Onko siellä ollut kommentointia Halla-ahosta suhteessa esitykseesi?
Ilmoita asiaton viesti
Sielläkin on kommentointia Halla-ahosta, eikä siinä ole mitään ongelmaa. En usko että blogin poisto täällä liittyy Halla-ahoon. Jos kommenteissa on jotain paheksuttavaa, käytäntönä on poistaa ne kommentit, joskus suurikin määrä kommentteja kerralla, koskematta blogiin.
Ilmoita asiaton viesti
Jälkimmäisessä tapauksessa blogin sisällöllä lienee yhteys siihen suureen määrään tietynlaisia kommentteja.
Ilmoita asiaton viesti
Tämän palstan ylläpito kenties ei halunnut sitä pitkää keskustelua Halla-ahon aviokuvioista jolle juuri sinun tekstisi teki tilauksen.
Eikö sinulla käynyt asia mielessä jo kirjoittaessasi?
Onhan selvää että A. Tekstisi aiheuttaa sen.
B. Halla-ahon aina valpas fanilauma alkaa painella ilmonappeja.
C. Ylläpito joutuu yötöihin ottamaan kantaa napinpainajiin. ( Joista monet asuvat eri aikavyöhykkeillä, konkreettisesti tai kuvainnollisesti)
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole mitään syytä, miksi keskustelu Halla-ahon naiskuvioista häiritsisi ylläpitoa. Se on julkista tietoa, jopa hänen itsensä julkaisemaa tietoa. Siinä ei ole mitään salattavaa. Toisekseen käytäntönä on poistaa kommenteista häiritsevä osuus, jos keskustelu lähtee lapasesta, poistamatta blogia.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se häiritsee. Halla-ahon ympärillä on kultti. Negatiivisten asioiden esiintuonti Halla-ahosta aiheuttaa agressioita. Niitä ylläpito minun veikkauksessani halua. Koko oikeisto suojelee Halla-ahoa ja tämä on oikeistofoorumi.
Ilmoita asiaton viesti
Uusi Suomi on oikeistofoorumi? Tämä oli uutta. Ylläpidon sensuurin linja on kyllä melko vihervasemmistolainen arvokysymyksissä. Esimerkiksi maahanmuutosta puhuminen on riski, jossa täytyy pitää kieli todella keskellä suuta, jos haluaa välttyä sensuroinnilta ja bannaukselta.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä oikeistossa voi olla ja onkin tyylitajua.
Ilmoita asiaton viesti
Räyhäys, etnovouhotus, liian avoin vulgarismi ovat oikeistolle kontraproduktiivisia keinoja, jotka vaikeuttavat omien päämäärien saavuttamista.
Se että tämä on oikeistofoorumi on koko palstan päälähtökohta.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta oli surku, että blogisi heitettiin pois.
Se, että teillä persukoilla on kristillisten vankka ymmärrys siitä, että ihmisten makuuhuonepuuhat tulisi olla lailla säädeltyjä. Nyt tosiaan syntyi vielä ajatus, että pitäisi kehitellä lakeja, joilla blogien moderointia säädeltäisiin. En tosiaan ymmärrä, mistä ihmeestä Ion on saanut mieleensä edes lähteä säätämään lakeja (aviorikos), jotka on kumottu jo ammoisina aikoina.
Kristillisyyteen, jota KD on harjoittanut ja johon PS pyrkii, kuuluu se, että nostetaan itsensä toisten yläpuolelle ja puhistaan korkeuksista, miten ja ketä meidän muiden (eli meidän persukoiden hallintoalamaisten) kuuluu panna.
Mittler ja Hämäläinen, on siinä tämän alustan oiva kristillisyyden ilmentymä. Kumpikaan ei tosin juuri tiedoillaan loista, molemmilla on oma yleinen oikeuskäsityksensä ja toisella kokemusasiantuntijan lähtemätön titteli.
Minusta näiden valopäiden kirjoitusten poistaminen parantaa näiden kahden julkisuuskuvaa. Miksi ylläpito sellaisesta haluaa kantaa huolta?
Ilmoita asiaton viesti
Onneksi vihervasemmisto ei koskaan esiinny paremmin tietävänä, miten kuuluu puhua ja ajatella.
Ilmoita asiaton viesti
Miten vihervasemmisto liittyy Kai Niemeläisen kommenttiin?
Vedät keskustelun tasoa alas heittämällä umpimähkäisen entäs entäslauseen pitkään kommenttiin jossa sinun kirjoituksesi on noteerattu.
Tässähän alkaa olla sitä mieltä että hyvä että ylläpito sinuakin välillä koputtaa olkapäälle.
Ilmoita asiaton viesti
Kai Niemeläinen edustaa vihervasemmistoa, minun mielestäni on relevanttia mainita, että ei hänen taustajoukkonsakaan mitään vapaata yhteiskuntaa rakenna, vaan sieltä tulee sääntöjä säännön päälle, pilkun tarkasti pitäisi puhua ja ajatella oikein.
Ilmoita asiaton viesti
”Kai Niemeläinen edustaa vihervasemmistoa…”
Oho!
Mutta persukatsannostahan kaikki edustavat vihervasemmistoa. Jaa Ano Turtiaisesta en ole varma mutta noin yleensä.
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä hänen näkemyksiään taloudesta, mutta arvomaailmaltaan hän on konservatiivin vastakohta.
Ilmoita asiaton viesti
Konservatiivin vastakohta on vihervasemmistolainen?
Ihan itsekö näitä keksit?
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se noin menee. Oikeasti et löydä tahoa joka sanoo toisin, arvokysymyksissä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä ihmisoikeuksien puolesta puhuvia puolueita on muitakin kuin vasemmistopuolueet tai Vihreät. Esimerkiksi avioliittolain muutos ei olisi mennyt läpi ilman Kokoomuksen ja Keskustan tukea kyseiselle lainmuutokselle.
Ilmoita asiaton viesti
Itse pidän itseäni arvoliberaalina ja mitä vähimmissä määrin punavihreänä.
Tätäkin palstaa lukemalla löytää vihreitä joiden ”arvomaailmaan” kuuluu se että mitään muita kuin omia arvoja ei suvaita. Itse pidän vihervasemmiston olevan yhtä kaukana arvoliberaaleista kuin oikeistokonservatiivejakin, lue vaikka Emma Karin ja Iiris Suomelan juttuja.
Ilmoita asiaton viesti
Liberaaliuden käsite on käynyt hyvin epämääräiseksi. Ihan vakavissaan politiikan toimittajat piirtävät kaavioita, joissa on arvokysymyksissä asteikko konservatiivi vs. liberaali. Siellä liberaalissa päädyssä on Vasemmistoliitto ja Vihreät. Mutta eiväthän nuo mitään vapautta kannata, vaan intersektionaalista ihmisten lajittelua ja tiukkaa puheen ja käytöksen valvontaa.
Ilmoita asiaton viesti
Väärinkäsityksesi johtunee sanaan ”liberaali” jumittuminen kun nelikentällä nämä mainitsemasi ovat vasemmistoliberaaleja. Koitin tuossa toisaalla kertoa että se on eri asia.
Liberaali ei lähtökohtaisesti kannata ”intersektionaalista ihmisten lajittelua ja tiukkaa puheen ja käytöksen valvontaa.”
Vihervasemmiston ääripää ja oikeistokonservatiivit kannattavat, jälkimmäinen jos poistat termin ”intersektionaalinen”.
Ilmoita asiaton viesti
Mainitsemasi liberaalit ovat vasemmistopuolueita. Näiden liberaalisuus on kuitenkin hyvin valikoivaa. Itseasiassa kommunismihan on hyvin konservatiivinen aatesuunta. Nykyiset mittarit eivät kovin tarkasti mittaa liberaalisuutta. Vasemmistossa verotuksella viedään ihmisiltä vapauksia ja kuten huomaat, myös puheen ja käyttäytymisen vapauksia ollaan sieltä suunnalta hyvin paljon rajoittamassa, ihan samalla tavalla kuin Ionkin haluaa meitä kontroilloida. Oikeistosektorilta ei riittävän liberaalia puoluetta oikeasti löydy. Tätä olemme Jannen kanssa muutamaankin kertaan täällä harmitelleet.
Itse en pidä tasapäistämistä enkä intersektionaalisuuttakaan kaipaa. Toki ymmärrän, että erilaisia vähemmistöryhmiä tulee tukea ja kannustaa erilaisin keinoin, jotta saamme yhteiskuntaamme lisää taakanjakajia.
Ympäristökysymyksissä olemme kyllä Jannen kanssa samaa mieltä: Vihreiden pitäisi pysyä poissa metsistämme. Ei niille ainakaan pidä antaa ympäristöasioissa minkäänlaista asiantuntija-asemaa. Silti pidän itseäni ja Jannea luonnonystävänä ja Jannea jopa ympäristövaikuttajana.
Energiapuolella minulla ja Jannellakin on sitten jo vähän enemmän mielipiteissä hajontaa, mutta molemmat osaamme kyllä ymmärtää toistemme näkemyksiä emmekä siinäkään ole, kumpikaan, ääripäissä.
Ilmoita asiaton viesti
Vihervasemmistoon liittyy ympäristöpoliittisia ja hyvinvointiaspekteja. Molemmissa sanan osissa halutaan vastustaa eriarvoistumista.
Niemeläinen on käsittääkseni kiinnostunut vapauksista. Kun et ota hänen haastettaan vastaan vaan alat
osoitella kolmansia tahoja osoitat että keskustelu vapauksista on sinulle jotenkin hankala.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, minähän en vastusta eriarvoistumista. Minusta sellainen vasemmiston harrastama kontrolli on yhtä vastenmielistä kuin Ionin arvostama aviorikoslainsäädäntökin.
Ilmoita asiaton viesti
Myönnän olevani konservatiivin vastakohta, mutten ole erityisen vihreä enkä missään määrin vasemmistolainenkaan.
Mikset käyttäisi sanaa liberaali? Vai kuulostaako se sinun mielestäsi liian positiiviselta?
Ilmoita asiaton viesti
Millä ihmeellä sinä minut liität vihreisiin tai vasemmistoon?
Mitkä ovat minun taustajoukkoni?
Ilmoita asiaton viesti
Juurihan tarkensin tuossa, että viittaan arvokysymyksiin. Tiedät kyllä, niistä on keskustelu monesti.
Toki onhan Kokoomuksella arvoliberaali siipi. Mitä he ovat, kuka sen tietäisi?
Ilmoita asiaton viesti
Hmm. Kokoomus on siirtynyt Stubbin ajoista konservatiiviseen suuntaan ja Vihreät Niinistön ajoista vasemmalle. On hankalaa löytää poliittista kotia meille oikeistoliberaaleille.
Siksi kai sinullekin on vaikeaa määrittää, mihin viitekehykseen minä, Max tai Janne oikeastaan kuuluisimme. Kerrottakoon nyt, ettei se kuitenkaan vihervasemmistossa ole.
Sinunkin on hyvä ymmärtää, että sinulla on vastustajia niin vasemmalla kuin oikeallakin.
Ilmoita asiaton viesti
S.L:”Vedät keskustelun tasoa alas..”
Lue nyt uudestaan vielä kertaalleen Niemeläisen kommentti #3595072 ja kerro sitten että kuka sitä tasoa vetää alas ja voiko tuosta vielä alemmas mennä. Voi tietty olla että hankala nähdä kun puoli on oma, mutta jos koittaa sen unohtaa.
Ilmoita asiaton viesti
Onhan Hämäläinen ja Mittler lähellä jotain kalifaattia noissa petipuolen kannanotoissaan.
Jos taas Niemeläinen on ultraliberaali niin kyllähän siitä kolari syntyy.
Alaspäin Mittler veti kun lähti viemään keskustelua kolmanteen asiaan.
Ilmoita asiaton viesti
S.L:”jotain sekavaa..”
Kysyin siitä Niemeläisen kommentista ja sen vaikutuksesta keskustelun tasoon.
Ilmoita asiaton viesti
Ja minä yritin vastata juuri siihen mitä kysyit.
Kun Ion julkaisi nyttemmin poistetun bloginsa en halunnut avata sitä ollenkaan. Jo otsikko kertoi että isistyyliin vedetään. En myöskään lue mitään Hämäläisen jeesusjuttuja.
Minulle luberaali pihjoismaalaisuus ja suomalaisten luontainen hihhuloinnin vieroksunta ovat arvokkaita. Nostan kertakaikkiaan nokkani pystyyn ja otan askelen taaksepäin kun vainuan sellaista.
Ilmoita asiaton viesti
S.L:”Ja minä yritin vastata juuri siihen mitä kysyit.”
Ja minun näkökulmasta katsottuna, epäonnistuit tuossa pahasti. En nyt viitsi enää toistaa kysymystäni siitä, että miten Niemeläisen kommentti kohotti keskustelun tasoa, kun et näemmä siihen suostu vastaamaan.
Mitä tulee Ionin ”isisblogiin”, niin olin juuri avaamassa sitä, kun se poistui, enkä siis sitä nähnyt. Otsikkona oli jotain sellaista kuin ”aviorikos rangaistavaksi, tjms.”, eikä minulla sen asian kanssa ole mitään hankaluuksia. Se on Ionin mielipide ja kyllä minä sitä kunnioitan. Itse myös pitkälti sitä mieltä, että jos parisuhteessa ollaan, niin ei käydä vieraissa. Toisissa suhteissa se sopii, toisille ei.
Se sitten toinen asia, pitääkö siitä rangaista ja millainen se olisi.
Ilmoita asiaton viesti
Niementaus, pahoititko mielesi panemisesta? Voi voi. Kyllä meillä sellaista on harrastettu ja harrastellaan edelleenkin.
Minun parisuhteeni kontrollointi ei kuulu yhteiskunnan tehtäviin.
Kuten huomaat, Niementaus, keskustelua käydään minun mielestäni hyvinkin arvokkaalla tasolla. Puhumme arvoista.
Ilmoita asiaton viesti
K.N:”Niementaus, pahoititko mielesi panemisesta?”
Miten tulit siihen käsitykseen, että olisin mieleni pahoittanut? Kysyin vaan Siniltä ihan asiallisen kysymyksen, eli että kumpiko sitä keskustelun tasoa laski. Oliko se esim. Niemeläinen, joka kommentissaan totesi esim.; ”Se, että teillä persukoilla”, ”puhistaan korkeuksista, miten ja ketä meidän muiden (eli meidän persukoiden hallintoalamaisten) kuuluu panna.”, ”Mittler ja Hämäläinen, on siinä tämän alustan oiva kristillisyyden ilmentymä. Kumpikaan ei tosin juuri tiedoillaan loista,”, ”Minusta näiden valopäiden kirjoitusten poistaminen parantaa näiden kahden julkisuuskuvaa. ”
Tuossa nyt lainauksia siitä yhdestä kommentistasi. Tokihan tuo varmaan sitä ”liberaaliälykön” juttelua, mutta itselleni se näyttäytyy suunnilleen vittuiluna ja yrityksenä olla jotenkin fiksumpi. Olet epäonnistunut siinä yleensä, eikä tämäkään kerta tee poikkeusta.
Ilmoita asiaton viesti
Niin. Jos se joku vihervasemmisto sellaista tekee, niin silloin sinunkin lienee pakko?
En minä sitä määritä, ettetkö sinä niin saisi kaitsemustyötä tehdä, mutta kerronpahan nyt vain, etten koe tarvitsevani sen kaltaista kaitsentaa yhteiskunnalta tai varsinkaan sinulta ja Hämäläiseltä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä aika monta tiukkaa lakia on vihervasemmisto säätänyt, ja niiden noudattaminen on lakisääteinen pakko.