Tarvitsemme globaaleja sopimuksia rauhan ja ilmaston lisäksi myös ruoan hygienialle

Kiinassa on mokattu kahdesti ruoan hygienian kanssa. Jos on totta, että SARS ja korona-virus lähtivät liikkeelle pyhissä kirjoissa kiellettyjä eläimiä ruoaksi myyviltä toreilta. Se ei tosin välttämättä ole totta, myös eläimen puraisu on mahdollinen syy taudin siirtymiseen ihmiseen. Tai eläimen ulostetta väärässä paikassa väärään aikaan?

Molemmilla kerroilla Kiinan valtio yritti salata tiedon uudesta leviävästä sairaudesta julkisuudelta jonkin aikaa. Montako kertaa näin täytyy vielä käydä, ennen kuin aletaan uskoa, että tarttuvia tauteja koskevien tietojen salailu on huono idea?

Me kaikki ymmärrämme, että sota ja rauha, sekä ilmakehän saastuminen ja ilmaston lämpeneminen, ovat globaaleja kaikille valtioille yhteisiä huolen aiheita, joiden hallitsemiseksi tarvitaan kansainvälisiä sopimuksia.

Olisiko aika tehdä kansainvälisiä sopimuksia myös ruoan hygieniaa koskevien määräysten osalta? Ja sopia, että vähintäänkin kansalliset lääketieteen virastot jakavat toisilleen reaaliajassa tietoa tarttuvista taudeista. Salailun aika saisi jo pikku hiljaa olla ohi uusien ja nopeasti leviävien tartuntatautien kohdalla.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu