Tasan eivät käy YLEn tarjoaman ilmaisen julkisuuden nallekarkit

YLE jatkaa yläosattoman pukeutumisen poliittista lobbaamista siitä, mihin kesäkuussa jäätiin. Tai tarkemmin sanottuna toimittajat Mari Jäntti ja Sanna Ihalainen ovat ne kaksi ideologisesti neutraalin tiedonvälityksen pioneeria, jotka pitävät esillä tätä asiaa vuorotellen.

https://yle.fi/uutiset/3-12027412

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/yle-julistaa-taas-totuuksia-tisseista-ei-suomen-pravdaa-pysayta-mikaan/

YLEn toimittajan kuvaus tämän kesän tissi-flashmobeista on totutun liioiteltu, verrattuna siihen mitä oikeasti tapahtui. Tapahtumiin osallistui hieman yli 300 ihmistä koko maassa:

  • Tampereella 120 (noin 0.05 % Pirkanmaan naispuolisista asukkaista)
  • Helsingissä 100 (noin 0.01 % Uudenmaan naispuolisista asukkaista)
  • Turussa 40 (noin 0.02 % Varsinais-Suomen naispuolisista asukkaista)
  • Jyväskylässä 20 (noin 0.02 % Jyväskylän seudun naispuolisista asukkaista)
  • Kuopiossa 20 (noin 0.02 % Kuopion seudun naispuolisista asukkaista)
  • Joensuussa 20 (noin 0.03 % Joensuun seudun naispuolisista asukkaista)

Näiden sinänsä poliittisten mielenosoitusten suosio huitelee eri puolilla maata noin 1 – 5 aktivistissa per 10,000 asukasta sillä alueella, josta mielenosoittajia todennäköisesti on kerätty paikalle. Tosin tuollaiset 20 aktivistia voisivat periaatteessa olla kaikki Helsingistä junalla Kuopioon matkustaneita järjestäjiä tukijoukkoineen, joten sekin on mahdollista, että tapahtumien suosio paikallisen väestön keskuudessa oli tänä vuonna lähellä nollaa Helsingin ja Tampereen ulkopuolella.

Kyllä ihmisiä alasti järveen saadaan vaikka tuhat kerralla, sen ovat rock-festivaalit osoittaneet tempauksillaan. Jopa nudistirannoilla on enemmän ruuhkaa kuin Cult Cunthin tissi-flashmobeissa tänä kesänä. Silti toimittaja Mari Jäntti onnistuu muotoilemaan uutisensa vähän samaan tyyliin kuin Donald Trump kuvaili virkaan astujaistensa ”valtavaa väkimäärää” aikoinaan: ”ennätyksellisesti yli 200 ihmistä [yli 300 ihmistä, toim. huom.] – se kertoo, että moni on kyllästynyt naisten nännien seksualisointiin”. Saman asian voisi sanoa totuudellisemmin toisin päin: vain muutama promillen murto-osa paikallisesta väestöstä – se kertoo, että vain harvat ovat kyllästyneet naisten nännien seksualisointiin.

Mari Jäntti tekee uutisessaan nerokkaan havainnon: Rauhaniemen tissi-flashmobia paikan päällä todistanut lapsi ei kuulemma kiinnittänyt suurta huomiota siihen, että naiset olivat yläosattomissa. Lapsen ikää ja sukupuolta ei tietenkään mainita (2-vuotias tyttö?), mutta tästä laaditaan sellainen johtopäätös, että yläosattomuus on lapsen mielestä ihan normaalia. Cult Cunthin väki haluaisi vetää tästä sen johtopäätöksen, että myös aikuisille sen pitäisi olla yhtä normaalia kuin lapselle. Tässä on kuitenkin sellainen biologinen seikka kuin murrosikä, jonka aikana eroottinen suhtautuminen kehittyy uudelle tasolle josta pieni lapsi ei tiedä vielä mitään, olipa tyttö tai poika. Se siitä tarinasta siis.

Cult Cunthin aktivisti Meri-Maria Näykki pahoittelee, että naisen nänni tulkitaan seksuaaliseksi kontekstista huolimatta. Tässä ollaan nudismin ideologian alkulähteillä. Miksi Cult Cunth jää nudismin esikartanoon norkoilemaan, ja puhuu vain tisseistä? Astukaa toki rehellisesti peremmälle, ja laajentakaa sama kommentti koskemaan myös sukuelimiä, kaikkea alastomuutta.

Tissi-aktivistit ovat jonkinlaisessa ideologisessa limbossa valtaväestön ja nudistien välimaastossa. Haluttaisiin enemmän paljasta pintaa, mutta ei kuitenkaan kokonaan alasti. Mikä logiikka siinä on? Ilman taka-ajatuksia argumentti säädyllisyydestä johtaa valtaväestön ajatteluun ja käytäntöihin, ja argumentti ”epäseksuaalisesta kontekstista” johtaa nudismiin. Tissi-aktivistien yläosattomuuteen ilman alaosattomuutta ei johda oikein mikään ideologinen argumentti sellaisenaan. Siksi heitä on kai niin vähän, kun he ovat norsunluisessa tornissa, jonka luokse ei johda oikein mikään tie.

Tämä YLEn juttusarja Cult Cunthin edesottamusten lobbaamiseksi totuutena kaikelle kansalle on laaja ja moniosainen. YLE julkaisi juuri taannoin artikkelin, jossa pohdittiin, käyttääkö viestintätoimisto Miltton poliittista valtaa. Yhtä hyvin voitaisiin tehdä selvitys, käyttävätkö YLEn toimittajat poliittista valtaa, luopuessaan neutraaliudesta ja ryhtyessään lobbaamaan suosimiaan ideologisia suuntauksia? Tämä muutaman sadan hengen tissi-aktivismi nauttii ilmaista palstatilaa valtion omistamassa mediassa vuodesta toiseen, usean artikkelin verran kesässä. Vertailun vuoksi, suurin osa saman kokoisista tai hieman suuremmista mielenosoituksista (tai vaikka kansalais-aloitteista) ei saa mainintaa lainkaan YLEn uutisissa.

Vuonna 2019 julkaisin kansalais-aloitteen, joka ehdotti Jyväskylän asettamista Suomen pääkaupungiksi. Jostain kiven alta ryömineitä satunnaisia ihmisiä kertyi 613 kpl kannattamaan sitä aloitetta. Moninkertaisesti enemmän kuin Cult Cunth kerää aktivisteja omiin tempauksiinsa, vaikka minun näkyvyyteni mediassa rajoittui pariin artikkeliin Jyväskylän paikallisessa sanomalehdessä Keskisuomalainen, kun taas Cult Cunth saa toistuvasti valtakunnallista näkyvyyttä valtion mediassa.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4207

Luopuessaan neutraaliudesta tiedonvälityksessä, ja poimiessaan suosimiaan ideologisia aiheita julkiseen valokeilaan kuin kirsikoita kakusta, YLE asemoi itsensä yhteiskunnassa poliittiseksi vaikuttajaksi, jolla on ideologisia tavoitteita joita se pyrkii edistämään. Tai ainakin YLEn johto sallii yksittäisten toimittajien menettelevän näin.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu