Tervemenoa uskonnonvapaus: ateisti syyttäjä vaatii saada määritellä, mikä on Jumalan tahto kristinuskossa

Päivi Räsäsen Raamattu-käräjien tuomiota ei ole vielä kuultu, mutta yksi asia on käynyt selväksi: Suomen valtiota edustava syyttäjä on pyrkinyt määrittelemään laittomaksi sen, että homoseksuaaliset teot katsottaisiin kristinuskossa Jumalan tahdon vastaisiksi, eli ns. synniksi.

Räsästä syytetään myös muista vähän ronskimmista sanamuodoista, jotka syyttäjä tulkitsee lainvastaisiksi, mutta niiden lisäksi syyttäjän kohteena on se teologinen perus asetelma, että Raamattu sanoo homoseksuaalisten tekojen olevan syntiä, ja syyttäjän mukaan tällaisen ajattelutavan saarnaaminen on nykyään rikos.

Ateistinen syyttäjä vaatii siis saada määritellä, mikä on Jumalan tahto kristinuskossa. Hänen ”teologiansa” vastaisten uskomusten saarnaaminen olisi jatkossa rikos. Kuulostaa ihan Kiinan touhulta. Siellä valtion hyväksymän kirkon sisäsiistin ja kommunisteille myötämielisen opin kanssa ristiriidassa oleva opetus voi johtaa vankilatuomioon.

Pitäisin sitä hyvin yllättävänä, jos Räsäsen syyte menestyy tältä osin, että olisi rikollista julistaa teologiaa jossa homoseksuaaliset teot ovat Jumalan tahdon vastaisia, kuten Raamattu sanoo. Minun tietääkseni tässä perusteena olevan, ”vihapuhe-lakina” kansan suussa tunnetun lain säätäjät eivät eduskunnassa ajatelleet kirjoittavansa lakia, jonka merkitys ja käyttötarkoitus olisi sellainen. Olisi erikoinen tilanne, jos lain merkitys muodostuu käytännössä hyvin erilaiseksi kuin mitä lain säätäjät kuvittelivat.

Toisaalta vihervasemmiston poliitikot ovat olleet hyvin vaitonaisia, suorastaan myhäilleet tyytyväisenä, kun Päivi Räsästä hiillostetaan käräjäoikeudessa. Siitä voi päätellä, että vaikka nyt voimassa oleva laki ei tukisikaan syyttäjän vaatimaa ajattelutapaa, että homouden synniksi määrittelevä teologia olisi rikos, tällaiselle ajatukselle saattaa hyvinkin löytyä tukea vihervasemmistolaisesta poliittisesta kentästä tulevaisuudessa.

Se tarkoittaa, että laki saattaa vielä joskus muuttua syyttäjän toivomaan suuntaan, jos nykyinen laki ei tuota syyttäjän toivomaa lopputulosta, ja vihervasemmistolle jää jotain hampaan koloon. Työ on kesken. Maailmassa on vielä liikaa uskonnon, mielipiteen, omantunnon ja sanan vapautta. Siitä täytyy hankkiutua eroon.

+19
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu