THL lopettaa Twitterin käyttämisen, koska siellä saa olla eri mieltä kuin he
Korona-epidemiaa vaihtelevilla suosituksilla (ja vaihtelevalla menestyksellä) torjunut Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos THL on lopettanut Twitterin käytön joulukuussa, eikä aio enää jatkossa käyttää Twitteriä.
Syynä tähän THL:n päätökseen on se, että Twitterin käyttäjät kirjoittavat nykyään paljon koronaan liittyviä ”asiattomia” viestejä ja ”disinformaatiota”, vastauksena THL:n julkaisemiin virallisiin totuuksiin.
Asiat olivat THL:n kannalta paremmin vanhoina hyvinä aikoina, ennen kuin Elon Musk osti Twitterin. Silloin koronaan liittyvän virallisen tiedon vastainen kommentointi oli kiellettyä Twitterissä.
Oi niitä hyviä aikoja, jolloin myös THL oli tyytyväinen Twitteriin. Olen aistivinani THL:n toiminnassa kaipuuta entiseen hyväksi koettuun sensuurin aikakauteen, ja se ei anna kovin hyvää kuvaa THL:stä. Pahus tätä nykyaikaa, kun kansalaisillakin on sananvapaus. Eikö niiltä voisi ottaa pois sananvapautta jollain keinolla, niin olisivat hiljaa sillä välin kun me kerromme, mikä on totuus.
TIetenkin tuo on oikea päätös.
Viranomaistiedotus ja hörhöily eivät sovi yhteen.
Ilmoita asiaton viesti
No joo, mutta kun ne proffatkin ovat vaan alkaneet hörhöillä . Jopa rokotetutkimuksen kärjestä.
Ilmoita asiaton viesti
Minun piti juuri sanoa samaa, mutta ehdit ensin.
Toki nyt emme edes tiedä, mitä THL:n tiedotteisiin on kommentoitu. Meillä on vain THL:n edustajan ja/tai YLEn toimittajan vakuutus siitä, että sinne on kirjoitettu ”asiatonta” sekä ”disinformaatiota”. Onko todella näin, saattaa olla että emme olisi THL:n kanssa aina samaa mieltä siitä, mikä on ”asiatonta” ja mik on ”disinformaatiota”.
Ilmoita asiaton viesti
Yksi kiinnostava twiitti aihepiiristä koskee sitä, oliko Pfizer testannut koronarokotettaan tarttuvuuden kannalta ennen, kuin rokote tuotiin markkinoille. Selvä kysymys. Twiitissä on video siitä, kun hollantilainen MEP kysyy asiaa johtajatason Pfizerin edustajalta.
No, mietin nyt vielä, jaanko linkin. Minun ainakin on nimittäin vaikea varmistaa asiaa, saati sen tulkintoja, muuten kuin mitä videolta näkyy. Ensin kuulisin mielelläni, jos tiedätte THL:n kannan asiaan.
Toisaalta koska Suomessakin kovasti rokotetta puolustettiin juuri tarttuvuuden ehkäisemisen kannalta, Pfizer-johtajan vastaus voisi olla aiheen jälkipuinnin kannalta relevantti. Siis vaikka rokotteen olisi myöhemmin todettu estävän tartuntoja, oliko Pfizer testannut sen?
Ilmoita asiaton viesti
En ole seurannut näitä asioita kovin tarkasti, mutta aika tiukasti on salailtu kaikki sopimukset ja tutkimukset. Demokratian valo ei sinne kovin helpolla pääse paistamaan.
Ilmoita asiaton viesti
Vaivauduin katsomaan koko 1,5 tuntisen Pfizerin kuulemisen EU:ssa ja todellakin Pfizerin edustaja naurahti ja sanoi etteivät ehtineet lainkaan testata sitä, estääkö rokote taudin leviämistä.
Ilmoita asiaton viesti
Juu, Karinen, ja meppi Rob Roosin twiitti asiasta löytyy tästä:
https://twitter.com/Rob_Roos/status/1579759795225198593?s=20&t=rvawOWuxqxw8hT7HAlvQ_w
Roos pitää tätä kyllä isona uutisena. Toiseksi näkökulmaksi asiaan löysin tähän hätään arvovaltaisen BMJ-journaalin artikkelin helmikuulta 2022. Se korostaa Covid-rokotteiden hyödyllisyyttä taudin vakavan muodon kannalta, mutta toteaa kysymyksen niiden tehokkuudesta taudin leviämisen estämiseksi olevan haastavampi.
BMJ viittaa Britannian Terveysturvallisuusviraston (UK Health Security Agency, UKHSA) periaatteeseen: ”[I]f you don’t get infected in the first place thanks to a vaccine, you can’t spread it.” (”Jos et rokotteen ansiosta saa tartuntaa ylipäänsä, et voi tautia levittää.”) https://www.bmj.com/content/376/bmj.o298
Vapaa Twitter voi auttaa pääsemistä lähteille tässäkin asiassa. Sitten tarvitsemme lisäksi jatkuvaa pyrkimystä ymmärtää lähteitä niin hyvin kuin osaamme, mieluiten toki mahdollisimman perusteellisten ja läpinäkyvien tieteellisten tutkimusten avulla.
Ilmoita asiaton viesti
”Sotehenkilöstön” pakkorokotuksethan perustui ”tietoon” siitä että rokote estää tartunnan. Mistä tämä tieto oli kotoisin kun rokotevalmistaja sanoo ettei tiedä estääkö?
Ilmoita asiaton viesti
Naurun asia Pfizerin edustajalle, kun on sopimukset kunnossa että heillä on täysin vastuuvapaus siitä, miten tässä käy.
Ilmoita asiaton viesti
Kauhea uutinen.
Ilmoita asiaton viesti
Censore humanum est.
Ilmoita asiaton viesti
Lääketiede on monessa uusi kirkkomme, jota ei saisi kyseenalaistaa tai esittää toimille vaihtoehtoja.
Ymmärrän myös miksi ihmiset nykyisin sairaampia kuin koskaan, koska hoidot perustuvat liiaksi lääkkeiden syömiseen, oireiden hoitoon, eli potilasta tärkeämpi on bisnes.
Ilmoita asiaton viesti
Lääketiede on monessa asiassa huipputasoa, mutta taipumusta esiintyy kyllä hoitaa joitakin asioita lääkityksellä, maalaisjärjen ja elämäntilanteen muutoksen sijasta. Miten ihmiset pärjäsivät ennen lääkkeiden aikakautta? Hoitamalla asiansa ja ihmissuhteensa kuntoon elämässä.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä, ennen nykyaikaisen lääketieteen aikakautta ihmisten keskimääräinen eliniänodote oli noin 35 vuotta. Oli hyvä pitää ihmissuhteet ja asiat kunnossa, koska kuolema oli nurkan takana kaiken aikaa, kun keuhkokuume ja haavat olivat tappavia eikä sydäninfarktista ollut mitään mahdollisuutta selvitä. Toki hyvin harva pystyi elämään niin kauan, että infarktit olisivat olleet merkittävä kuolinsyy.
Ilmoita asiaton viesti
Miksei THL halua levittää teologian tohtorin, koodarin ja kaikkien alojen asiantuntijan kantoja koronasta omilla sivuillaan?
Eikö olekin kummallista?
Ilmoita asiaton viesti
Minä olen suuresti kiitollinen Usarille, että olen saanut keskustella täällä, tällaisena marginaaliajattelijana! Toivon kyllä, että THL kuuntelee tarkasti esim. Lääkintäoikeuden ja -etiikan seuran, jonka hallitksen jäsen olin yhden kauden, kantoja.
THL:n kannalta lähinnä mietin, että sen uskottavuudelle ei välttämättä ole hyväksi profiloitua avoimen keskustelun vastustajaksi. Parhaat perusteet kestävät kritiikkiä ja avoimuutta hyvin.
Ilmoita asiaton viesti
Minustakin tällainen keskustelu sopii mainiosti Puheenvuoroon, tosin toimitus on laittanut sille jonkinmoiset rajat.
Ilmoita asiaton viesti
Tosin kyllä siihenkin suostuin, kun Yliopistolehti (9.3.2022) halusi haastatella minua muutaman varmaankin itseäni kovemman asiantuntijan kanssa laajaan artikkeliinsa rokotteista ja lääkebisneksestä.
https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/pandemiat/laakefirmat-tekevat-pandemialla-miljardeja-rokotetta-kehittavan-professorin-mukaan-patentit-eivat-ole-hidastaneet-rokotuksia
Ilmoita asiaton viesti
Noin pienikö se hiekkalaatikko on? Manu.
Ilmoita asiaton viesti
Kai Niemeläinen tuossa jo vastasi kysymykseesi.
Ilmoita asiaton viesti
THL ei halua antaa omaa julkaisuaan disinformaation levittämiskanavaksi. Minusta siinä ei ole mitään ihmeellistä. Tulee olemaan niin, että viranomaiset luopuvat sosiaalisen median kanavista, joissa kommentointia ei voi järkevästi estää.
Viranomaiset eivät saa blokata yksittäisten foliohattujen kirjoittelua ja nämä tietyt henkilöt pilaavat tahallaan asialliseksi tarkoitetun sisällön.
Ilmoita asiaton viesti
Kai tämä viesti pitäisi täälläkin olla vakavoittamassa näitä informaation rajoittamisen vakavia taustoja:
Taustaksi, että Hararihan on sen Maailman
Talous-Foorumin ihannoima ajattelija.
Yuval Noah Harari: ”Ihmiset katsovat sadan vuoden kuluttua taaksepäin ja tunnistavat koronavirusepidemian hetkeksi, jolloin uusi valvontajärjestelmä otti vallan; erityisesti ihonalainen valvonta, joka on mielestäni ehkä 21. vuosisadan tärkein kehitysaskel”
https://rumble.com/vw7h7f-wef-tahtoo-hakkeroida-ihmiset.html
Ilmoita asiaton viesti
Päivi, pidän itse asiassa aika julkeana, että kirjoitit tämän ihan vakavaksi tarkoitetun kommenttini jatkoksi. Juuri tämänkaltaisen foliohattukirjoittelun THL halusi omien viestiensä yhteydessä estää. Vaikken ole viranomainen, en haluaisi moista törkyä liitettäväksi omaan kirjoitukseeni.
Annoit erittäin hyvän esimerkin, miksi Twitter ei sovi valtiollisen viranomaistahon tiedotusalustaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Selitä ystävä hyvä mitä tarkoitat, tuon tarkoitus ei ole ollut ketään vastaan ainakaan. Laitoin sen toiselle asiaa sivuavalle blogille, ja tuli siinä mieleen, että tännehän se sopii aiheensa puolesta ehdottomasti. Mitään muita ajatuksia ei minulla ollut sitä laittaessani.
Ilmoita asiaton viesti
Avaamatta linkkiä kyseinen ihonalaisen valvontajärjestelmän läpimurto kuulostaa nimenomaan salaliittoteorioiden luvatulta maalta.
On selvää, ettei viestisi olisi ollut toivottu THL:n twitter-sivulle enkä itsekään sellaisten levityskanavaksi mielelläni ryhtyisi. Minusta tuon kaltainen foliohattuilu sopii sinne foliohattuvideoiden yhteyteen, ei järkevien ihmisten kanssa käytävään asialliseen keskusteluun.
Ilmoita asiaton viesti
Linkki ei minnekkään viekkään, paitsi pussin perälle. Muta epäiletkö että lause ei ole Hararin suusta?
Ilmoita asiaton viesti
No valitettavasti näyttää vahvistuvan BBC:n haastattelussa:https://www.bbc.com/news/av/technology-52441339
Ilmoita asiaton viesti