Tilastoja ja näkökulmia Puheenvuoron blogi-palveluun, 2 vuoden ja 660 blogin kokemuksella

Kirjoitin ensimmäisen blogin Uuden Suomen Puheenvuoroon 6.5.2019, lobatakseni kansalais-aloitettani pääkaupungin siirtämiseksi keskemmälle valtion aluetta, Jyväskylään. Kaksi vuotta poliittista bloggaamista tulee täyteen tänään 5.5.2021, tällä blogilla numero 660.

Kahdessa vuodessa (eli 731 päivässä) 660 blogia tekee keskimäärin 9 blogia 10 päivässä. Se on lähes syntisen paljon, 6.32 blogia viikossa. Siinä ei ole pyhitetty edes yhtä täyttä lepopäivää viikossa. Tahdin rauhoittaminen kuuteen blogiin viikossa voisi tehdä hyvää sielulle. Jos lupaisin ajatella edes yhtenä päivänä viikossa, ja kirjoittaa blogin niinä kuutena päivänä, jolloin en ajattele?

Jos Puheenvuoron tilastoja on uskominen, minun blogini ovat saaneet kahdessa vuodessa lukukertoja keskimäärin 1,124 per blogi. (Ensimmäisenä bloggaamisen vuotena keskiarvo oli 918, ja toisena vuotena 1,216.) Mediaani blogin lukijoiden määrä on ollut kahdessa vuodessa 860 (1. vuotena 600, ja 2. vuotena 1,030), eli joka toinen minun blogini saa alle 860 lukukertaa, ja joka toinen yli 860. (Nyt toisena bloggaamisen vuotena tuo 50% suosion raja oli 1,030 lukukertaa.) Minun luetuin blogini sai 25,550 lukijaa, ja muutama vähiten luettu blogi on kerännyt alle 100 lukijaa.

Puheenvuorossa on blogisteja, joiden tilastot ovat varmasti kaksinkertaisia minuun verrattuna. Hyvärisen persu-fobia myy hyvin, ja sen vastapainoksi Hämäläisen persu-tyyliset blogit ovat myös lukijoiden suosiossa. Muitakin suosittuja on, mutta julkisten tilastojen puuttuessa on vaikea saada tarkkaa kokonaiskuvaa tilanteesta. Oma lukunsa ovat politiikan megatähdet kuten Malinen, joiden blogien tilastot ovat vielä muutamaa kertaluokkaa suurempia. Toisaalta niitä supersuosittuja blogeja on sitten harvemmin tarjolla, ja niiden aihepiiri kapeampi. Monta blogia viikossa kirjoittavista laajan aihepiirin blogisteista Hämäläinen lienee Puheenvuoron suosituin, ja minun lukijoideni määrä on ehkä 50 % siitä. En kehtaa kirjoittaa niin jyrkästi ja provosoivasti kuin Hämäläinen, vaikka linjaukseni ovat usein hyvin samansuuntaisia hänen kanssaan. Olen niin kiltti. Haluan olla melkein kaikkien kaveri, tietyin poikkeuksin.

Puheenvuoron viiden luetuimman blogin listalle pääseminen vaatii yleensä noin 1,200 – 1,500 lukukertaa. Siinä on jonkin verran vaihtelua, joskus on monta todella suosittua blogia yhtä aikaa liikenteessä, ja rima top vitoseen saattaa nousta useisiin tuhansiin lukukertoihin. Top vitosen tarkastelujakso lienee noin 72 tuntia taaksepäin nykyhetkestä. Se nostaa rimaa entisestään, kun ei riitä että blogi on päivän viiden luetuimman joukossa, vaan sen täytyy olla kolmen vuorokauden jaksolla julkaistuista blogeista viiden luetuimman joukossa. Kolmessa vuorokaudessa julkaistaan noin 100 blogia, joten vain 5 – 6 % blogeista saa kunnian tulla mainituksi suosituimpien top 5 -listalla.

Tästä on johdettavissa se arvio, että noin 95 % Puheenvuoron blogeista saa alle 1,500 lukukertaa. Minun blogeistani 22 % on saanut yli 1,500 lukukertaa, jolloin top 5-lista alkaa häämöttää horisontissa. Noin joka kuudes minun blogini käy kääntymässä viiden suosituimman listalla. Keskimäärin yksi blogi viikossa. Takuuvarman hitti-blogin kaavan tietää vain persujen mätkijä Hyvärinen. Nyt kun Ritala on pitkällä tauolla bloggaamisesta. Sitten olemme me muut, jotka emme suostu käyttämään takuuvarman hitin kaavaa, vaikka osaamme kyllä kuvitella tehokeinoja, joilla saisi lukijat pillastumaan.

Karuselliin eli toimituksen nostoihin pääsemistä en ole tilastoinut. Sitä ei näe jälkeenpäin kai mistään. Kun tilastotietoa ei ole tarjolla, muistelisin olleeni karusellin kyydissä noin joka toinen kuukausi, ehkä 6 kertaa vuodessa. Jotain sinne päin, suurinpiirtein. Moni suhtautuu toimituksen nostoihin vähän happamasti. Toimituksen lellikkejä? Harva sinne kovin usein pääsee, jos ei ole ammatiltaan kansanedustaja, jolloin kutsu karuselliin käy huomattavasti herkemmin kuin tavalliselle kadun tallaajalle. Toisaalta sanomalehtien politiikan toimitus haastattelee yleensä vain poliitikoita, eikä ketään muuta. Tämä on normaalia avoimempi tilanne, että toimitus valitsee nostoihin välillä myös muita kuin niitä samoja politiikan ammattilaisia, joiden haastatteluita näemme uutisissa muutenkin koko ajan.

Karuselli on ainoa Puheenvuoron osio, joka näkyy Uuden Suomen sanomalehti-puolen näkymässä. Silti karuselliin pääsemisellä tuntuu olevan melko pieni vaikutus blogin lukukertojen määrään. Minun suosituimmat blogini ovat olleet ilman karusellin statusta, ja joku karuselliin päässyt blogi on saattanut saada vain 500 lukijaa, eli vähemmän kuin minulla on lukijoita keskimäärin. Blogi myy jos on myydäkseen. Ihmiset valitsevat itse mitä haluavat lukea, konsultoimatta toimituksen suosituksia kovin innokkaasti.

Jättipotti 25,550 lukukertaa tuli korona-epidemian alkuvaiheessa 10.3.2020 blogilla ”Korona-virus on vaarallinen jos ikää yli 60, korkea verenpaine, tai diabetes”, jossa selostin espanjalaisesta El País -sanomalehdestä kääntäen sen hetkistä tuoreinta tietoa, mille väestöryhmille korona-virus on todennäköisimmin vaarallinen tauti.

Joskus ihan täysi huuhaa myy kuin häkä. Jokainen minun kirjoittamani blogi, jonka otsikossa on ollut sana ”tissit”, on saanut tuhansia lukijoita. Toisaalta joku tärkeäkin poliittinen aihe saattaa saada alle 100 lukijaa. Näin kävi blogeilleni ”Uusi uljas 3D-teknologia ei ole vielä tätä päivää massatuotannossa” (60 lukijaa), ”Puuttuuko työehtosopimuksista globaalin korona-laman indeksi?” (70 lukijaa) ja ”Ravintolaruoan kotiinkuljetusta kannattaisi nyt tukea verovapaudella” (80 lukijaa). On kiva nähdä blogin tilastoissa suuri määrä lukijoita, mutta toisaalta olisi kiva kirjoittaa välillä ihan vakavaa asiaakin. Näiden kahden yhdistäminen voi olla varsin haastavaa. Jopa mahdotonta.

Jotkut blogistit korostavat, että he ovat puolueisiin sitoutumattomia sen takia, että Suomessa ei ole yhtään puoluetta jonka linjan kanssa he ovat täysin samaa mieltä. Tämä tilanne on lähes itsestäänselvyys. Toiset vain hyväksyvät sen, ja toiset eivät. Moniulotteisen demokratian teoriassa korostan sitä asiaa, että mitään poliittista enemmistöä ei ole olemassakaan. Ei ole edes puolueita, joiden jäsenet olisivat kaikesta samaa mieltä. Se mitä kutsumme politiikassa enemmistöksi (esimerkiksi valtion hallitukseksi) koostuu puolueista, jotka ovat eri mieltä monista asioista. Ja vielä ne puolueetkin koostuvat jäsenistä, jotka ovat eri mieltä asioista.

Jotkut Puheenvuoron kirjoittajat puhuttelevat minua persuksi. ”Te persut”, ja niin edelleen. En ole minkään puolueen jäsen, mutta kyllähän sen näkee sokeampikin, että minun blogini linjaukset ovat lähempänä Perussuomalaisia kuin minkään muun puolueen linjaa. Jos lähtisin politiikkaan mukaan, valitsisin sen puolueen, jonka kanssa olen vähiten eri mieltä asioista. Se olisi nykyisen tiedon mukaan Perussuomalaiset.

Persuissa huonoin puoli on vihapuheella ratsastajat ja Donald Trumpin plagioijat. Hyvää persuissa on kotimaisen väestön arvostaminen. Heidän takiaan ja heille sitä politiikkaa tehdään. Muiden maiden poliitikoilta on aika turha odottaa politiikkaa, joka auttaisi Suomen väestöä kovin pyyteettömästi. He auttavat oman valtionsa väestöä.

Kokoomus on liian tylysti porvari-puolue, joka ei kaihda avata rajoja palkkoja polkevalle työvoimalle ilman harkintaa. Ja liian epärehellisen organisaation maineessa, joka pelaa eri peliä kulissien takana kuin julkisesti äänestäjien edessä. On valitettavaa, jos tämä käsitykseni ei ole totuus puolueen menettelytavoista. Niin syvään se käsitys on juurtunut minuun.

Keskusta on köyhän tai maaseudulla asuvan miehen Kokoomus. Jos suomalaisessa politiikassa on korruptiota tai hyvä veli -verkostoja, Keskusta on takuulla mukana niissä kaikissa. Sellainen mielikuva minulle on muodostunut. On valitettavaa, jos tämäkään käsitykseni puolueesta ei vastaa todellisuutta.

SDP tuo mieleen ay-liikkeen, ja ay-liike tuo mieleen työehto-sopimuksiin kanonisoidun eri alojen työntekijöiden räikeän epätasa-arvon. En pysty samaistumaan SDP:hen sekunniksikaan, niin syvällä ovat minun antipatiani sitä kohtaan, että SDP ay-liikkeineen edustaa työväen moraalista haaksirikkoa, hajaantumista omaa itsekästä etuaan ajaviksi erillisiksi ammattiyhdistyksiksi. Sen sijaan että ajaisivat työväen yhteistä asiaa, tasavertaisia työehtoja kaikille ammateille, tai edes köyhimpien asiaa. Kuten vaikka yleissitovan minimipalkan säätämistä.

Vasemmistoliitto ja Vihreät sanovat joskus jotain hyvääkin jostain aiheesta. Mutta joudun sanomaan niille kiitos ei (ja tunne on varmasti molemminpuolinen), koska en siedä intersektionaalista feminismiä, enkä LGBT-liikkeen tai pakolaisten etujen asettamista Suomen valtaväestön etujen yläpuolelle. Kyllä minä LGBT-liikkeen ja pakolaisten edut tunnustan, mutta liika on liikaa.

RKP tuo mieleen pakkoruotsin, ja minun mielipiteeni pakkoruotsista on yleisesti tunnettu. Ei jatkoon.

Kristillisten puolue kohtelee valtiota sellaisella teologisella dogmaattisuudella kuin valtio olisi kirkko. Ja aika lähellä valtiota luterilainen kirkko onkin. Kuuntelisin heidän saarnojaan varmaan ihan mielelläni kirkossa, mutta valtio on epärealistinen paikka heidän sanomalleen. Se ei tule toimimaan, eikä ole lainkaan selvää, että Raamattu suosittelisi edes yrittämään muuttaa koko maailmaa kirkoksi.

Liike Nyt saa minulta sympatiaa osakseen suoran demokratian kannattamisesta. Suorempaa kansanvaltaa, vähemmän eliitin vehkeilyä. Harkimon ego ja ideologiset linjaukset kuitenkin asettavat tiukat rajat sille, mitä mieltä kansa saa olla tässä puolueessa. Huonoksi onneksi minun linjaukseni eivät ihan osu yhteen Harkimon kanssa. Kaikki, mitä julkinen sektori tekee, pitäisi Harkimon mukaan aina yksityistää. Liika on liikaa siinäkin mantrassa. Kyllä se julkinen sektorikin jotain hyvää saa aikaan joskus.

Kristallipuolue on vähän kuin naisille brändätty Perussuomalaiset. Rohkeasti EU-vastainen (ja korona-kriittinen). Kai siellä olisi tilaa minun ajattelulleni, mutta puolueen sääntöjen teologinen ja henkistä mystiikkaa huokuva osuus on minulle liikaa. Show-stopper. Siinä ei ole mitään seliteltävää, ei mitään keskusteltavaa. Se on yksinkertaisesti vain ”ei kiitos”.

Kommunistiset puolueet ovat jämähtäneet viime vuosisataa edeltävälle vuosisadalle. En usko että he saisivat sosialismia toimimaan. Katselen vähän sivummalta ainakin siihen asti, että he saavat jotain aikaan. Siinä voi kestää ikuisuus.

Piraattipuolueen lähtökohta oli kai joskus aikoinaan, että laitonta mediaa saisi ladata ilmaiseksi netistä. Aika heikko lähtökohta, kun sen median tuottaminen on maksanut jotain, kyllä siitä pitäisi maksaa jotain tuottajalle. Muutenkin odotukset ovat aika matalalla siitä, että he olisivat asioista samaa mieltä kuin minä kovin monessa asiassa.

Siinä ne Suomen puolueet olivat, pääpiirteissään. Täydellisiä ei ole yhtäkään. Kohtuullisia on muutama.

Tasan kahden vuoden poliittisen bloggaamisen tilinpäätöksenä, listaan ohessa aihepiireittäin puolet kaikista 660 blogistani. Ne paremmat blogit, jotka saivat enemmän lukijoita kuin mediaani 860 lukukertaa. Huonoimmat voimme unohtaa suosiolla. Toimituksen bannaamia blogeja minulle ei ole kertynyt yhtäkään vielä. Muutaman kerran on noussut hiki otsalle blogia julkaistessa, että kuinkahan tämän kanssa käy.

AIHE: Talous, työelämä ja sosiaaliturva

Lukijoita Julkaistu Blogin otsikko
11 220 2.2.2021 Ravintolan pizzalle lakisääteiseksi minimi-hinnaksi 6 EUR
5 080 17.12.2020 Selvitys: millä tuntipalkalla suomalainen tekisi maatalouden töitä?
2 900 22.6.2020 Nuoret keksivät itselleen kesätöitä, voisivatko pitkäaikais-työttömät tehdä samoin?
2 520 17.4.2021 Ei leikkauksia eikä veronkorotuksia: Suomi nousuun kasvulla (huutonaurua)
2 260 13.2.2020 YIT:n Tripla-sotku: suuret yritykset vedättävät alihankkijoita ja verottajaa maksamalla myöhässä
2 180 10.4.2021 Yli-Viikari on vain jäävuoren huippu, mihin valtion rahoja menee
2 160 23.11.2020 Julkinen salaliitto työttömien pitämiseksi työttömänä
2 130 8.2.2021 Näin venäläiset(kin) kiertävät veroja Suomessa
2 090 1.11.2020 Minä palkkaisin kauniin, mutta sen väitetään olevan laitonta
1 910 23.3.2020 Hoitajat pyysivät 10% korona-lisää, työnantaja käveli ovesta ulos
1 910 16.11.2020 Kriittinen intersektionaalinen näkökulma lesken eläkkeeseen
1 850 6.7.2020 Siivoojien yms. hyväksikäyttö: Kokoomuksen ja Keskustan näköinen yhteiskunta?
1 790 10.7.2020 Liittyisitkö vähemmistöön, saadaksesi paremman työ- tai opiskelupaikan?
1 720 20.1.2020 EU suunnittelee minimipalkka-lakia, Pohjoismaiden hyväosaiset kauhuissaan
1 660 28.12.2020 Kun viranomaisella ei ole tulosvastuuta, lopputulos on mol.fi
1 630 9.2.2021 Uusi valtion yritys alkaa temppu-työllistää, intersektionaalisin ottein?
1 590 8.1.2021 Eläkeputkessa, mutta silti työnhakija samaan aikaan?
1 570 21.12.2019 Miksi Instru luokitteli työntekijät värikoodeilla ja kehotti irtisanoutumaan?
1 460 12.6.2020 Ansiotulot ja pääomatulot takaisin saman verotuksen alaiseksi
1 330 25.4.2020 Konkurssiaalto on jo alkanut: kuka vuolee kultaa konkursseilla, pankitko?
1 320 25.8.2020 Kuuden tunnin urakkatyö: saat lähteä kun hommat on tehty
1 310 1.10.2020 Hyvästi TES-järjestelmä, tervetuloa eriarvoisuus ja pätkätyöt?
1 210 26.2.2021 Temppu-työllistäminen pitäisi kohdistaa maatalouteen, raksalle ja hoitajiin
1 200 21.4.2020 Business Finlandin kaikki tuet pitäisi perua heti ja arvioida uudestaan
1 180 7.11.2020 Akateeminen syrjintä rehottaa julkisella sektorilla
1 150 3.2.2021 Nollatunti-sopimuksen loukku: TE-Keskus pompottelee työtöntä kuin tiskirättiä
1 070 9.9.2020 Intersektionaalinen työpaikan pysäköinti-vero
1 050 2.10.2020 Minimipalkka Genevessä 3360 EUR/kk, Li hoputtaa Suomea, Marin ei lämpene
1 040 24.12.2019 Laitetaan muut tänään töihin, jotta saiturilla olisi joulu
1 030 16.7.2020 Suomen rahat meni harakoille, mutta Harakka on tyytyväinen
940 18.3.2021 Paikallinen sopiminen: menetämme työelämästä tasavertaisuuden, jota ei koskaan ollutkaan
930 28.12.2019 Kiihtyvä kilpavarustelu lääkäreiden palkoilla, SOTE:n sokea piste?
910 2.9.2020 Vappu- 75 euroa toimeentulotuen saajille
910 11.10.2020 Siirretään verorasitus liikenteeltä tuloveroksi
900 19.12.2020 Yritykselle oikeus irtisanoa ilman perusteita puolessa vuodessa
890 10.12.2020 Sosiaaliturvan vertailua: perustulo, tulonsiirrot, laina, vai suojatyöpaikka?
880 6.1.2021 Kotihoidon tuki pois, niin saadaan lisää naisia työttömäksi
870 4.2.2020 Pääomasijoittajat turhautuvat, hoiva-ala ei tuota tarpeeksi hyvin
870 12.7.2020 Verbaalia työehto-pingistä SAK:n Partanen vs. SY:n Pentikäinen
870 16.3.2021 Työvoimaa riittää Suomessa, jos kevennetään julkista byrokratiaa

 

AIHE: Maahanmuutto, pakolaiset ja kehitysapu

Lukijoita Julkaistu Blogin otsikko
6 370 16.12.2020 Työperäinenkin maahanmuutto käy kalliiksi Suomen valtiolle
3 520 9.7.2020 Vihervasemmisto: rajat kiinni, ja aloitetaan kansan etninen profilointi
3 340 16.11.2019 Jatkossa vain rikollisia palautetaan Irakiin. Oikeesti, Ohisalo?
3 090 25.9.2020 Onko kansalla oikeus edellyttää maahanmuuttajien integroitumista?
3 090 16.4.2021 Sudanilainen Awak Kuier varattiin WNBA:han numerolla 2
2 660 11.11.2019 Suvakit ja pakottajat, ajatelkaa mitä ajattelette
2 530 24.5.2020 Onko Suomi maailman sosiaalitoimisto, ja kohta Euroopankin?
2 070 14.11.2020 Ministeri Leppä murjaisi vitsin: Suomi tarvitsee ulkomaisten kausityöläisten osaamista
1 970 27.1.2021 Ei siinä sen kummempaa, maksetaan EU:n elvytys-paketti leikkaamalla kehitysapua
1 880 16.1.2021 Mikä kiire Suomella on myöntää kansalaisuus ulkomaalaisille 5 vuodessa?
1 860 13.11.2020 Eurooppa voisi maksaa maailman kaikkien pakolaisten kulut
1 840 24.11.2020 Islamin opetus peruskoulussa on mahdollisuus, mutta myös epäkohta
1 590 22.1.2020 Närpiön ongelma: halpatyövoimaa ulkomailta tänne ja heti
1 550 19.1.2021 Pakolaisten auttaminen Afrikassa *säästäisi ilmastoa*
1 510 1.3.2021 Nälänhätä uhkaa: Suomen pitäisi ryhtyä Jemenin sosiaalitoimistoksi
1 390 6.9.2020 Tanskan ghetto-politiikka, ja suomalainen vaihtoehto
1 380 28.3.2021 Maahanmuuton kustannukset taisivat käydä odotettua kalliimmaksi 2020-2021
1 330 18.11.2019 Pakkopalauttajien äärimmäinen avuttomuus on noloa
1 290 7.3.2020 Laki maahanmuuton rajoittamisesta
1 200 12.12.2019 Mitä ISIS-morsiamet halusivat saavuttaa matkustamalla Suomesta kalifaattiin?
1 170 17.4.2021 Euroopan pakolais-politiikan kaksinaamaisuus
1 130 14.3.2021 Työvoiman maahantuonti on käänteistä kehitysapua, joka tuhoaa köyhät maat
1 100 4.5.2021 Pitkäaikainen työttömyys kasvussa, maahanmuuton lisääminenkö on lääke siihen?
1 070 15.11.2019 ”Suomi noudattaa pakolaissopimusta vähimmäistasolla” ???
1 030 13.3.2021 Suomesta parasiitti-valtio: ei tehdä lapsia, vaan tuodaan työvoima ulkomailta?
900 20.4.2020 Puhtaasti Kotimainen -merkki ratsastaa suomalaisuudella, ulkomaisen halpatyövoiman varassa?

 

AIHE: Kielipolitiikka

Lukijoita Julkaistu Blogin otsikko
4 430 19.3.2021 Aivan uskomatonta tuubaa kansanedustajalta [pakkoruotsista]
1 610 12.5.2020 Suomen kansalliskieli on suomi
1 480 23.2.2020 Palveluita ei saa englanniksi, koska niitä täytyy tuputtaa ruotsiksi
920 24.1.2020 Suomi on sittenkin kaksikielinen kansakunta

 

AIHE: Ulkomaat ja ulkopolitiikka

Lukijoita Julkaistu Blogin otsikko
3 210 14.1.2020 Kansanedustaja Kontulan hengenvaarallinen seikkailu Gazan rajalla
3 090 26.10.2020 Arabimaissa laajoja protesteja pilakuva-opettajan murhaan liittyen
2 660 20.5.2020 Maanpetturit tekivät sopimuksia NATOn kanssa, kertomatta eduskunnalle
2 080 10.9.2020 Katsaus Valko-Venäjän tilanteeseen, Minskistä käsin
2 070 3.1.2020 USA murhasi Iranin tulevan presidentin ohjus-iskulla
1 970 18.6.2020 Boltonin paljastukset Trumpista: tietäisittepä, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan
1 820 8.1.2020 Tuomitsen Sauli Niinistön siitä, että hän tuomitsee vain Iranin
1 770 16.1.2020 Juutalaiset syyttävät Anna Kontulaa antisemitismistä
1 620 16.2.2021 ”Erään kansalaisen” kohtelua ei pidä hyväksyä: tarvitaan raskaita pakotteita
1 530 18.7.2020 USA:n uudet mielenosoitusten hajotusjoukot, tuulahdus Venäjän ja Valko-Venäjän mallista?
1 440 9.10.2019 Tähän on tultu: Turkki aloittaa hyökkäyssodan, maailma katsoo vierestä
1 370 15.10.2019 Turkki pommitti Suomen NATO-haaveet Syyrian taivaan tuuliin
1 360 15.8.2020 Lukashenka ja Putin sopivat, että Venäjä saa ”tarvittaessa” vallata Valko-Venäjän
1 350 5.4.2020 NATOn aivokuolema: jäsenmaat kaappaavat toisiltaan väestön suojavarusteita
1 260 21.8.2020 Kelpaisiko sinulle 100,000 EUR kuukausipalkka, mielenosoittajien kuulustelijana?
1 260 27.10.2020 Erdogan haluaa yhdistää islamilaiset maat globaaliksi suurvallaksi
1 180 24.10.2020 Venäjän yllättävä veto: hakee jäsenyyttä sotilaallisesti sitoutumattomien maiden liikkeeseen
1 160 20.10.2020 USA:n vaaleissa häikäilemätöntä mediapeliä maailman järeimmillä aseilla
1 160 18.1.2021 Juutalainen ihmisoikeus-järjestö Be Tselem: Israel on apartheid-valtio
1 110 26.12.2019 Myykö diktaattori Valko-Venäjän Venäjälle pelastaakseen oman nahkansa?
1 080 6.1.2020 Iran vs. USA 1 – 0: Irak häätänee USA:n armeijan maasta
1 070 27.5.2020 NATO-vehkeily jatkunee: eduskunnalta vain ”nuhteet” puolustusministeriölle
1 070 28.1.2020 Trumpin rauhansuunnitelma: vuosisadan ryöstö
1 040 9.2.2021 Joe Biden aikoo tuplata minimipalkan USA:ssa, 15 dollariin tunnissa
1 000 11.1.2020 Espanjan oikeuslaitos ajoi EU:n oikeuden yli: EU:n parlamentti erotti katalaani-mepin
990 15.11.2020 Tässäkö maailman tulevaisuus: vapaakauppa-alue RCEP ilman ympäristön tai työehtojen velvoitteita
970 28.4.2021 Venäjä räjäyttelee NATO-maiden asevarastoja: Tsekki, Bulgaria…
900 7.12.2020 Euroopan maat vaativat sittenkin talouskuria vastineeksi tukipaketille
890 30.9.2020 Haluaako Ranska pitkällä tähtäimellä lakkauttaa NATOn?
870 2.6.2020 Jordan-laakson anneksointi: Israelin röyhkeät ja mahdottomat unelmat
860 10.4.2021 Biden kutsui 40 valtion johtajaa, sopiakseen globaalin ilmasto-agendan ennen YK:n kokousta

 

AIHE: Seksuaalisuus ja parisuhde

Lukijoita Julkaistu Blogin otsikko
3 740 21.2.2021 Hallituksen trans-sekoilu on eliitin ideologinen irtiotto tavallisen kansan arjesta
3 640 1.8.2020 Rintojen näyttämisestä julkisella paikalla
3 370 6.10.2020 Oulun tuomiokirkon uusi alastontaulu: nyt kansaa jakaa jo kirkkorakennuskin
3 360 20.1.2021 OAJ syrji Aito Avioliitto -porukkaa, eikä pyytele anteeksi
3 100 14.11.2019 Ponssen tyttökalenterit: erään aikakauden loppu
2 120 28.6.2020 Saanko luvan sanoa: prof. Puolimatka vastaan LGTB-liike
2 020 4.2.2021 Suostumuksen seksiin dokumentoivalle puhelimen sovellukselle naureskellaan Tanskassa
1 970 3.8.2020 Yläosattomista uimarannoista päästäisiin kyllä sopuun
1 900 4.12.2020 Kampuksen tytöt juotetaan humalaan, sitten rintsikat pois
1 830 11.7.2020 Elämästä vieraantuneet seksin ikärajat lainsäädännössä
1 560 7.9.2020 Seksuaalisuus on tabu puheenaihe, Pride-viikollakin
1 510 12.8.2020 HIFK poistaa cheerleaderit: onko tanssivien bimbojen aika ohi?
1 420 13.10.2020 Ilman rintsikoita Linnan juhliin: suomalaisten maailma on vain Euroopan kokoinen
1 400 7.12.2019 Maitorauhanen paljaana linnan juhlien TV-lähetyksessä
1 370 26.6.2020 Trans-kirjailija Nousiainen puhuu vahingossa asiaa transseksuaalisuudesta
1 150 15.2.2021 YLEn uutisointi antaa seksityöstä ylen positiivisen kuvan
980 28.1.2021 Kolmas sukupuoli kannattaisi ottaa käyttöön Suomen väestörekisterissä
890 6.8.2020 Prostituution pitäisi olla valtion monopoli

 

AIHE: Oikeusvaltio

Lukijoita Julkaistu Blogin otsikko
4 210 5.2.2021 Mikä piru valtakunnan syyttäjällä on merrassa? [Raaseporin tasoristeys-turma]
3 240 10.1.2020 Jessikka Aro kansalaisen oikeusturvan väliinputoajana
3 100 2.11.2019 Persujen solvaaminen on viharikos
2 590 19.10.2020 Valtakunnan syyttäjä polkee Raaseporin turman varusmiehen oikeusturvaa
2 250 14.1.2021 Presidenttien bannaus sai riittää: Facebook-sensuuri joutumassa valtioiden päätösvaltaan
2 170 10.11.2020 Teinien rikollisjengille kokoontumiskielto ja ulkonaliikkumis-kielto
1 830 8.11.2020 Hyvää etä-isän päivää, eli intersektionaalisesti ajatellen B-luokan kansalaisen päivää
1 720 13.4.2021 Turtiainen ei luota poliisiin, no en minäkään kaikessa
1 500 29.4.2021 Suomen pitäisi myöntää poliittinen turvapaikka Päivi Räsäselle
1 450 4.8.2020 Vakavia rikoksia uusiville tarvitaan päättymätön rangaistuksen muoto
1 310 29.10.2020 Putinistiksi ja stalinistiksi nimittelystä sakkotuomio — moni blogisti voisi tehdä tilin!
1 300 5.11.2019 Räsänen ja s****nalliset säkeet
1 280 30.7.2020 Poliisi ei tutki vuokravakuuden kavalluksia: missä avustava oikeus-asiamies?
1 270 23.1.2020 Laittoman rasistisen viestin toistaminen ei olekaan rikos?
1 270 29.1.2020 Oikeusmurha: päiväkodin hoitajille sakot, kun 4-vuotias löytyi lähikaupasta
1 250 21.2.2020 Raiskauksesta, ja lonkalta sokkona jaetuista tuomioista
1 210 10.3.2021 Helsingin Yliopisto tuomittiin työsyrjinnästä – mutta kuka tämä ”yliopisto” on?
1 190 22.7.2020 Lääke polkupyörä-varkauksien ikuiseen ongelmaan: rekisteröinti?
1 190 24.1.2021 Poliisi jättää tutkimatta jopa 30-40% rikoksista: rahoitetaan tutkinta korottamalla sakkoja
1 190 7.4.2021 Jos haluaa pienemmät sakot, kannattaa tehdä törkeämpi rikos?
1 180 9.3.2021 ”Oikeusvaltio” EU:n parlamentti äänesti katalaani-johtajan syytesuojan poistamisesta äänin 400-248
1 130 13.1.2020 Kielletään lailla gallup-propagandan levittäminen
1 070 18.4.2020 Onko Suomen rajojen pitäminen suljettuna perustuslain vastaista?
1 030 18.1.2020 Poliisi tanssii Kokkolan ”kettupoikien” pillin mukaan
1 030 7.2.2020 Hallituksen naiset valokeilassa, ja sillä välin etä-isien oikeusmurhia käräjäoikeudessa
1 030 24.6.2020 Myötätuntorahasto, osa 2: kun pikkupojat K-Raudan varaston polttivat
1 000 3.12.2019 Virossa on äänioikeus vain 65%:lla aikuisista
1 000 23.12.2020 Mitä jos UPM vain purkaisi piippunsa Kouvolassa, kiellosta huolimatta?
900 6.3.2021 Hämmentävä oikeusvaltio: omin luvin poikkeustila käyttöön ja vaalit myöhemmäksi

 

AIHE: Euroopan Unioni

Lukijoita Julkaistu Blogin otsikko
2 570 25.7.2020 750 mrd ei ollutkaan lähtöhinta, ostaja maksoi täyden hinnan
2 480 27.7.2020 Tämän takia EU:n elvytyspaketti on todennäköisesti laiton ja mitätöitävä
2 230 26.3.2021 Euroopan Unionin sekava viherpesu
2 220 10.2.2021 Miksi Kokoomus ei osallistunut välikysymykseen EU:n elvytys-paketista?
1 730 29.7.2020 Ylivoimainen enemmistö kansasta haluaa elvytyspaketin!
1 670 11.2.2021 Onko EU:n tarkoitus olla ikuinen tulonsiirto-unioni?
1 620 4.5.2020 Vastine Jukka Seppiselle: EU:n integraatio on pysäytettävä
1 510 28.4.2021 Kokoomus äänestää tyhjää: ”hiljaisuus on myöntymisen merkki”
1 250 13.6.2020 Hallituksen logiikka: Suomi pelastaa Euroopan talouden, jotta vienti vetää
1 250 21.6.2020 Brexitiä pelästynyt EU haluaa lukita loput jäsenmaat 750 mrd EUR velkavankeuteen?
1 200 21.11.2020 Toinen aalto tulee! Oletko valmis? (EU:n elvytys-paketista nimittäin)
1 190 19.6.2020 Kumpi on suurempi välistäveto, Business Finlandin vai EU:n elvytyspaketti?
1 190 15.12.2020 Euroopan Unioni kiihdyttää kehitystään liittovaltioksi
1 160 13.9.2020 EU:n elvytys tukisi Bulgarian poliittista korruptiota 29 miljardilla
950 15.6.2020 82% leikkaisi yritystukia Suomessa, maksaakseen yritystukia Etelä-Eurooppaan
920 23.8.2020 EU määrää autoihin uusia pakollisia varusteita 2021, mutta missä aurinkolasit?
920 28.10.2020 EU:n suunnittelema minimipalkka lässähti kuin vetelä taikina

 

AIHE: Yleinen politiikka

Lukijoita Julkaistu Blogin otsikko
3 570 23.2.2021 Suomessa on miljoona idioottia [jotka eivät äänestä]
3 490 22.2.2021 Tuomas Malinen: perus-kansan fanittama rock-tähti vastoin tahtoaan
3 390 27.2.2020 Vasemmistoliiton kaksinaismoralismi: joku uhkaili fasisteja minun tilini kautta!
3 220 23.7.2020 YLE: Perussuomalaiset taas yrittämässä halpaa populismia
3 150 4.11.2020 Vasemmistonuoret: Rikkaat, lopettakaa sosiaalipummien siivellä eläminen!
3 040 31.12.2020 Ministeri Leppä kunnostaa kotinsa soratietä valtion rahoilla
2 880 19.11.2020 Kansa haluaa progressiivisen pääomaveron, Vanhanen torjuu eliitin elkein
2 810 18.10.2020 Poliisi toimi väärin, ja siksi itsemurha-kuski tappoi kaksi Kehä kolmosella
2 750 9.8.2020 Ehdotan Perussuomalaisille sopivan kielenkäytön ohjeistusta
2 610 9.6.2020 Hankamäen teesit: Oikea Media vs. vihervas. valemedia
2 590 17.10.2020 Kun terrorismi sulki islamin pilkkaajien suut
2 560 6.4.2021 Vasemmistopuolueet aikovat elää velaksi vuoteen 2030 asti
2 370 4.11.2019 SDP: Parempaa vihapuhetta
2 330 9.1.2021 Rinne huolissaan ääri-liikkeiden uhasta Suomessakin, kunhan ne ovat oikeistolaisia
2 290 3.6.2020 Upottaako Turtiainen Perussuomalaisten kannatuksen?
2 130 12.1.2021 Poliittisesti korrektit teeskentelevät kuin jalkapalloilijat loukkaantuneensa aina jostain
2 020 7.2.2021 Keskustan uudet sloganit ja linjaukset antavat aihetta (epä)toivoon
2 000 14.6.2020 Ei puhuta leikkauksista nyt, vaan päätetään ensin lahjoituksista etelään
1 980 11.11.2019 Parempaa huhupuhetta. SDP.
1 960 29.11.2020 Vanhanen: eletään vielä vuosi velaksi, katsellaan sitten leikkauksia
1 880 3.11.2019 Mea culpa: poliittisia puolueita saa pilkata
1 770 6.12.2019 Risti pois Suomen lipusta, uskonnollisen neutraaliuden nimissä!
1 730 5.10.2020 Onko Elokapina äärijärjestö, ja pitikö sellaiset kieltää Suomessa?
1 710 24.1.2020 Politiikan uusjako: liberaali oikeisto ja konservatiivinen vasemmisto
1 690 29.6.2020 Hallituksen ohjelma 2020-23: tasa-arvoa naisten tyylillä tehtynä
1 660 1.3.2020 Alkoholiveroa kiertämässä Tallinnan kautta
1 650 1.7.2020 Epäonnistunut sääntö-Suomi vie trampoliinitkin lasten pihasta
1 640 9.12.2019 Suljettaisiinko Persut politiikasta neljäksi vuodeksi?
1 620 14.1.2021 Perussuomalaisten #MeToo-liike ei saanut osakseen sympatiaa
1 560 21.10.2020 Yhteiskunta höpsii ihmiskaupasta, nopeuskameroista ja doping-valvonnasta
1 560 24.4.2021 Kristallipuolue, uusi kummajainen puolueiden kartalla
1 540 1.4.2021 Miksi kansanedustajat lomailevat 4,5 kk vuodessa? Eikö työnteko maistu?
1 520 26.7.2020 Alkoholin nauttimisen tulisi olla sallittua kaikkialla, promille-rajalla 0.8
1 520 31.10.2020 Maamiinat takaisin, Suomen tulisi erota Ottawan sopimuksesta
1 500 22.1.2021 Uusia trendejä suomen kielen oikein(tai väärin)kirjoituksessa
1 470 11.6.2020 Perussuomalaisten poliittinen filosofia on levällään kuin Jokisen eväät
1 450 29.10.2019 Helsinki Guinnessin kirjaan: Maailman EPÄtasa-arvoisin koulu
1 440 28.5.2020 Sääntö-Suomi yllätti Prismassa: lapsi ei saa lukea oluen EAN-koodia
1 440 30.12.2020 Feissari-terrorismi tunkee väkisin syliin kauppakeskuksissa
1 430 27.2.2021 Ano Turtiainen: yksi putosi persujen pj-pelistä pois
1 420 5.1.2020 Suomen Donald Trump keskuudessamme [blogisti P.R.]
1 420 30.4.2021 Lääkäri irtisanoutui terveyskeskuksesta, ja itki onnesta kahvihuoneessa
1 390 28.3.2020 Professori ja kansanedustaja Olavi Borgin muistolle
1 380 7.8.2020 Vanhojen asuntojen oven saa ruuvimeisselillä auki hetkessä
1 360 11.4.2021 Kaikki koirat maksulliseen rekisteriin – toiseen kertaan – turhaan
1 340 13.5.2020 Hallituksen lääke koronaan: anniskelu loppuu klo 21, koska… öh niin?
1 340 22.12.2020 Eduskuntaan jätetty puoskari-laki olisi suutari jo syntyessään
1 300 27.4.2020 Terrafame osti saastuttamansa alueet pilkkahintaan
1 300 20.9.2020 Luonnosta vieraantuneet ihmiset haluaisivat ampua peurat pihoiltaan
1 290 25.2.2021 Alkoholisteille sosiaaliturva ruokakuponkeina, ei rahana
1 280 20.12.2020 Puoskari-laki nyt eduskunnassa, roskapostien otsikot selittävät miksi
1 260 20.11.2020 Oikeuden kapulakieltä, suomeksi käännettynä
1 230 27.10.2019 Ratkaiseeko CO2-ongelman tiede vai elintasosta luopuminen?
1 230 20.11.2019 Kokoomus: Tehdään Suomesta Amerikka
1 230 22.10.2020 Ihmeparantajien ja huuhaan vastustajan James Randin muistolle
1 200 6.8.2020 Tunnin junalla 300 km/h ohi tyhjenevän maaseudun
1 180 15.4.2021 Kukaan ei uskaltanut kertoa väkivallasta koulussa, en minäkään
1 170 18.11.2019 Vasemmistoliitto: Puhetta jolla on merkitystä.
1 170 23.4.2021 Neuvolassa suositeltiin 1-vuotiaalle lapselle lihan ja kalan syömistä
1 160 7.6.2020 Miksi uusien liikennemerkkien ihmisillä on niin iso pää?
1 150 27.1.2021 Off the record, jos tämä ei mene nauhalle, voin kertoa synkimmät salaisuuteni
1 140 26.2.2020 Kulmuni haluaa eurooppalaisen käyttöjärjestelmän ja www-selaimen
1 140 25.10.2020 Tapaus Vastaamo: tällä menetelmällä tietomurrot olisivat lähes mahdottomia
1 090 8.12.2019 Populismia idiooteille (Populism for Dummies)
1 090 9.8.2020 Yli puolet kansasta haluaisi Liike Nytin tyylistä suoruutta politiikkaan
1 080 9.11.2019 Joulu on peruttu! (mutta juhlikaamme silti)
1 080 10.12.2019 Päivän (tai kahden) viisi hulluinta uutista
1 080 14.10.2020 Seitsemän ärsyttävää uutista, kyynisesti kommentoituna
1 060 15.7.2020 Huumeiden välittäminen alaikäiselle rangaistava ehdottomalla vankeudella
1 050 21.4.2021 Miksi valtio tukee ravi-”urheilua” 40 miljoonalla vuosittain?
1 040 10.9.2019 Asenteella kommentoitu: neljän päivän uutiskatsaus
1 040 10.6.2020 Etnonationalismilla edelleen vahva asema Perussuomalaisissa?
1 040 16.9.2020 Neuvostoliitosta tutut keinot postin jakelun tehostamiseksi
1 030 13.11.2019 Kymmenen uutista, joita en olisi halunnut kuulla
1 030 27.11.2020 Hidas ambulanssi tappoi Maradonan, voi tappaa sinutkin
1 030 25.12.2020 On pelkkää satua, että joulupukki olisi suomalainen
1 030 18.2.2021 Tarvitsemme lain, joka kieltää taksikuskia jättämästä palvelematta asiakasta
1 000 10.2.2020 Ilmastohysteria on hyödytöntä: maailmassa käytetään 424 mrd USD vuodessa fossiilisten polttoaineiden hintojen tukemiseen
990 29.3.2021 HSL uudisti lippujen hintoja etätyön tarpeiden täyttämiseksi, mutta vajaaksi jäi
980 9.10.2019 Elton John: huumeet tekivät minusta hirviön
980 1.12.2020 HX-vetoomus: turvatakuuksi aseiden sijasta ideologinen hyveellisyys
970 28.9.2020 Tallinnan moderni arkkitehtuuri voittaa Helsingin mennen tullen
950 30.12.2019 Kapina suomen kielen kirjaimia Š ja Ž vastaan
950 27.1.2020 Veikkauksen koko johto irtisanottava ja asetettava syytteeseen
930 3.6.2020 K-18 väkivaltaviihdettä YLEn uutisten otsikossa
910 14.4.2021 Intersektionaalisuus roskiin: eriarvoisuutta voi ehkäistä vain muilla keinoilla
900 29.9.2020 Altia yhdistyy Norjan Arcukseen: maailmanvalloitus alkaa! (voi ei, taasko?)
900 3.4.2021 #arsyttavaa kun #poliitikko:t kommunikoivat @twitter-kieli:llä
890 7.1.2020 Über-syrjivää palvelua Uberin kuskeilta Helsingissä
890 2.3.2021 YLEä voitaisiin rahoittaa mainonnalla
880 23.7.2020 Vieraslajit suomalaisessa heraldiikassa
870 24.9.2020 Entä jos YLE olisi poliittisesti korrektin sijasta poliittisesti moniarvoinen?
860 5.3.2020 Tampereen Kannen areenan nimi on surkuhupaisan kuvaava: Uros Live

 

AIHE: Korona-epidemia

Lukijoita Julkaistu Blogin otsikko
25 550 10.3.2020 Korona-virus on vaarallinen jos ikää yli 60, korkea verenpaine, tai diabetes
6 130 31.1.2021 Minut heitettiin ulos liikkeestä Helsingissä, koska ei ollut maskia
3 560 27.3.2020 Italian ja Espanjan korona-kuolemien syynä antibioottien vastuuton käyttö?
2 790 6.5.2020 Tarvitsemme turvapaikan koronaa levittäviltä Nihtisillan turvapaikan hakijoilta
2 390 29.12.2020 Espanja perustaa rekisterin korona-rokotteesta kieltäytyjistä
2 370 28.2.2021 Suunniteltu ulkonaliikkumis-kielto toisi Suomeenkin mellakointia
2 230 12.4.2021 Ei tätä usko todeksi: vaihto-opiskelijoiden biletys jatkuu ja jatkuu
1 890 22.3.2020 Koronan kuolleisuus-prosentissa yli 20-kertaisia eroja EU-maissa
1 630 3.3.2021 Yritän nyt sanoa, mitä Turtiaisen olisi pitänyt yrittää sanoa
1 570 1.4.2020 Suomella korona hallinnassa, silti oppositio kiihottaa kansaa
1 570 7.7.2020 Eeppiset kasvosuoja-mokat, ja Suomi-kuva maailmalla
1 560 1.2.2021 Venäjä tarjoaa Sputnik-rokotteen teknologiaa EU:lle, Suomikin saisi valmistaa sitä itse
1 530 10.3.2021 Nyt on tartuntatauti irti, ja tosi kyseessä (paitsi ei ruokakaupoissa)
1 520 17.4.2020 Ruotsi mokasi sittenkin korona-sodassa, mutta ihailijoitakin riittää vielä
1 240 4.1.2021 450 miljoonan asukkaan EU tilasi rokotteet yhdeltä tehtaalta, nyt ihmetellään pullonkaulaa
1 170 25.3.2021 Yhdet mokaa, kaikkia rajoitetaan: ulkonaliikkumis-kielto suurten kotibileiden vähentämiseksi
1 070 3.4.2020 Surkeasti hoidetuissa hoivakodeissa kuollaan koronaan, ja asiaa salaillaan
1 060 5.3.2021 Suomi ei millään haluaisi valmistaa rokotteita itse, vaikka syitä on monta
1 030 7.5.2020 Kojamo takoo tulosta koronasta kärsivän kansan selkänahasta
1 010 4.12.2020 Koronan voi sairastaa moneen kertaan — joten mikä on rokotteen hyöty ja vaikutuksen kesto?
970 25.3.2020 Ruotsin erilainen korona-strategia pysyy vielä muiden maiden vauhdissa mukana
940 26.5.2020 Tiedoksi hölmöläisille: korona-virus ei noudata shakin sääntöjä
900 30.10.2020 Valomerkki klo 22 baarissa ei pysäytä koronaa
890 10.8.2020 Korona-epidemia antaa virastoille otollisen tekosyyn laiskotteluun
870 29.1.2021 Suomen ja EU:n arvojärjestys: rokotteiden patentti on tärkeämpi kuin tuhansien elämä
860 22.3.2021 Mitähän järkeä tässä on: ravintolat kiinni, mutta hautajaisissa sata ihmistä

 

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu