Toiviainen keulii nyt natsi-lipun kanssa, ja osoittaa poliittisen puolueellisuutensa

Valtakunnan syyttäjä Raija Toiviainen polkee vallan kolmijako-oppia taas kerran. Ei malta suutari pysyä lestissään, omalla tontillaan vallan kolmijako-opissa, vaan keksii puoliväkisin uusia ja entistä laajempia merkityksiä laeille. Tällä kertaa aiheena natsien lipun käyttäminen, jonka Toiviainen haluaisi kieltää julkisella paikalla.

Ei täysin mahdoton ajatus, onhan näitä lakeja säädetty monessa Euroopan valtiossa. Mutta siinä ajaudutaan aika kömpelöön ja kyseenalaiseen rajanvetoon, mitkä symbolit olisivat niitä jotka edustavat ”pahuutta” ja pitäisi kieltää. Hakaristi on Toiviaisen mielestä kansanmurhan symboli. Onhan se sitäkin. Raamatusta löytyy juutalaisten toteuttamia kansanmurhia, joten pitäisikö myös Daavidin tähti kieltää samalla perusteella? Entä risti, ja kaikki valtioiden liput joissa on risti? Myös kristinuskon nimissä on tapettu ihmisiä ja paljon.

Jos tämä oli liian kaukaa haettua, niin lähihistoriasta löytyy sellainen symboli kuin sirppi ja vasara, jonka varjossa Stalin tapatti kymmeniä miljoonia oman maansa kansalaisia. Tällä symbolilla varustettua punaista lippua jotkut jaksavat vielä kantaa kulkueessa vappuisin. Pitäisikö kommunismin symboli kieltää julkisella paikalla? Entä Kiinan lippu? Mao tapatti kymmeniä miljoonia kansalaisiaan nälkään.

Kolonialismin ja orjakaupan historia on karua luettavaa. Pitäisikö jokaisen aikoinaan kolonialismia ja kansanmurhia harjoittaneen valtion lippu kieltää julkisella paikalla Suomessa? Espanja, Belgia, ja mitä näitä nyt on. USA:n etelävaltioiden lippu.

Suomen eduskunta voi halutessaan kieltää ne symbolit, jotka se katsoo aiheelliseksi kieltää, mutta asia ei ole täysin suoraviivainen. Siksi siihen tarvittaisiinkin selkeä laki, joka kieltää sen minkä kieltää, ja muu on sallittua. Ei tähän tarvita ketään Raija Toiviaista selittämään, että hän kyllä tietää mitkä symbolit edustavat kansanmurhaa. Ei tiedä. Ja vaikka tietäisi, niin Suomen eduskunta ei silti ole tehnyt päätöstä niiden kriminalisoimisesta.

Arvon Toiviainen saisi pysytellä siellä omassa vallan kolmijako-opin lokerossaan. Jos natsien lippu halutaan kieltää, oikea taho tekemään sen päätöksen on Suomen eduskunta, säätämällä asiasta lain. Valtakunnan syyttäjän pitäisi tyytyä siihen lainsäädäntöön joka on olemassa. Tai jos hänen poliittinen kunnianhimonsa ei tyydy siihen tilanteeseen, niin tervetuloa seuraaviin eduskuntavaaleihin mukaan jonkun vihervasemmistolaisen puolueen listoilla. Raija eduskuntaan.

Aihetta käsittelevä YLEn uutinen kertoo kuvatekstissä, että ”Raija Toiviainen sanoo olevansa pettynyt” siihen, että käräjäoikeus vapautti syytetyt. Olisi aika tökeröä, jos valtakunnan ylin syyttäjä on ”pettynyt” siihen että oikeus toteutui. Oikeuden päätös on lähtökohtaisesti aina oikeuden toteutuminen, kunnes toisin todistetaan. Syyttäjällä ei pitäisi olla mitään henkilökohtaista agendaa ja tunnetta pelissä mukana. Luettuani tuon uutisen tarkemmin pidän kuitenkin todennäköisenä, ettei Toiviainen ole sanonut YLEn toimittajalle olevansa ”pettynyt”. Toimittaja on saattanut keksiä sen sanan Toiviaisen suuhun ihan itse.

https://yle.fi/uutiset/3-12076435

 

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu