Toiviainen luopui leikistä hovioikeudessa: burkhaa sai kritisoida, mutta tummaihoisuutta ei

Keväällä 2019 Perussuomalaisten Nuorten jäsenet kampanjoivat sosiaalisessa mediassa teemalla ”äänestä vaaleissa, jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”. Liitteenä oli sitten joku valokuva ihmisistä, joiden kaltaiselta he eivät halunneet Suomen näyttävän.

PS-Nuorten silloinen varapuheenjohtaja Toni Jalonen käytti tällaisessa Twitter-viestissä tummaihoisten ihmisten valokuvaa, siten että asiayhteydessä ei ollut nähtävissä mitään muuta ilmeistä kritiikin kohdetta kuin ihonväri.

PS-Nuorten kolmas varapuheenjohtaja Auri Saarelainen käytti omassa Facebook-julkaisussaan valokuvaa, jossa oli kaksi naista pukeutuneena burkhaan joka peittää kaiken, myös silmät. Ihonväriä ei ollut mahdollista päätellä, joten kritiikin kohteeksi muodostui burkhan käyttäminen (ja Raija Toiviaisen tulkinnan mukaan, islam muutoinkin kokonaisuutena).

Käräjillehän siitä sitten päädyttiin, Raija Toiviaisen tomerassa komennossa. Toiviainen menestyi ihonväriä kritisoivan mainoksen kohdalla, ja Toni Jalonen yhdessä toisen henkilön kanssa sai sakkotuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. He tyytyivät päätökseen, ja maksoivat sakkonsa kiltisti. Burkhan kritisointi oli sen sijaan sallittua käräjäoikeuden mielestä, joten Auri Saarelainen välttyi tuomiolta.

https://www.kansalainen.fi/kahdelle-entisen-ps-nuorten-jasenelle-sakkotuomio-kansanryhmaa-vastaan-kiihottamisesta-yhden-syyte-hylattiin/

Raija Toiviainen ei tyytynyt käräjäoikeuden päätökseen (sellainen ei kuulu hänen tapoihinsa), vaan hän vei asian hoviin. Hovioikeus teki saman ratkaisun kuin käräjäoikeus, että burkhan kritisointi on täysin sallittua. Hieman yllättäen Toiviainen luovutti tässä vaiheessa, eikä vienyt asiaa korkeimpaan oikeuteen asti. Tämän viikon alkupuolella tuli lopullinen tieto, että asia on rauennut, eikä Toiviainen ole valittanut päätöksestä korkeimpaan oikeuteen.

https://blogit.perussuomalaiset.fi/auri-saarelainen/valtakunnansyyttajan-jahti-tyssasi-hovioikeuteen/

Ihan hyvä erävoitto feminismille, vaikka keskeinen toimija tämän ratkaisun saavuttamiseen tulikin äärimmäisen oikealta yhteiskunnan laidalta. Nyt on virallista tietoa, että Suomessa on luvallista olla sitä mieltä, että ihmisen ja hänen koko persoonallisuutensa julkisella paikalla täysin peittävään burkhaan pukeutumisen vaatiminen naisilta on tasa-arvon ja yksilönvapauden periaatteiden vastaista, ja epätoivottava suunta suomalaisen kulttuurin kehitykselle.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu