Trump julistaa Tähtien Sodan alkaneeksi

Trump teki sen mistä Ronald Reagan haaveili aikoinaan, eli perusti armeijaan oman aselajin Tähtien Sodalle, eli sodankäynnille avaruudessa. Trumpin retoriikka on tutun amerikkalaista: ”Yhdysvaltain ylivoima avaruudessa on ehdottoman tärkeää.” Yhdysvaltain ylivoima kaikessa ja kaikkialla on vähin mikä kelpaa tämän valtion poliittiselle eliitille.

https://yle.fi/uutiset/3-11131975

Trump tosin budjetoi avaruuden aselajille vaivaiset 40 miljoonaa ensimmäiselle vuodelle. Disneyn action-hömppä Star Wars: The Rise of Skywalker tehtiin noin 7 kertaa suuremmalla budjetilla.

En ole koskaan päässyt yli siitä älyllisestä kompastuskivestä, että Star Warsin kuvitellussa hyper-teknologisessa maailmassa, jossa joillakin ihmisillä on Voima tappaa ihmisiä pelkällä ajatuksen voimalla, tarvitaan valomiekkoja ja keskiajan tyylisiä miekkataisteluita. George Lucasin joukoille kuitenkin pisteet siitä, että he eivät ole nolanneet itseään myymällä huippuälylliseen tulevaisuuden maailmaansa mainosaikaa tupakkayhtiöille, kuten elokuva Avatar teki aikoinaan. Pisteet myös siitä että Star Warsin tulevaisuuden maailmaa ei johda Hollywoodin yleisin patenttivalinta eli USA:n presidentti. Vaan joku vieläkin pahempi hemmo.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu