Tulosvastuullinen myyjän työ on kapitalismin ruumiillistuma

Mitä on kapitalismi? Sitä on vaikea selittää, se täytyy kokea omakohtaisesti. Tulosvastuullinen myyjän työ antaa hyvät pohjatiedot asian ymmärtämiseen.

https://yle.fi/uutiset/3-11631880

Kaupan kassalla istuva rahastaja on pienipalkkainen työntekijä, joka ei yleensä saa tulospalkkiota, paitsi Lidlissä vähän jotain pieniä muruja. Tällaisella ns. myyjällä (tai oikeammin sanottuna: rahastajalla) ei ole suurta vaikutusta siihen, mitä asiakas ostaa kaupasta, vai ostaako mitään.

Yritysmaailmassa myyjät voivat olla jopa firman kovapalkkaisimpia työntekijöitä, heti toimitusjohtajan jälkeen. Myyntiedustajan tulot sidotaan provisioon myynnistä, jotta hänelle muodostuu henkilökohtainen intressi yrittää myydä tuote tai palvelu ostajalle mahdollisimman hyvään hintaan, ja melkein vaikka väkisin. Myyntiedustajalla on usein valtaa myös hinnoitella tuote tai palvelu, tietyissä rajoissa. Mitä korkeamman hinnan saa huijatt… ei kun neuvoteltua asiakkaalta, sitä parempi bonus tipahtaa myös myyntiedustajan tilille.

Provisio-palkkaisella myyntiedustajalla ei ole intressiä kertoa asiakkaalle kovin paljon mitään negatiivista yrityksen tuotteesta tai palvelusta. Jos ostaja haluaa kuulla koko totuuden, myös kiusalliset pikku riesat ja ongelmat laadussa, se tieto täytyy googlata netin keskustelu-palstoilta.

Viiden tai kymmenen vuoden työhistoria myyntiedustajana antaisi hyvän pohjan poliitikon uralle. Siinä oppii mielistelemään ihmisiä lipevästi kuin käärme, ja harkitsemaan tarkoin, miten saa sanottua tarjoamastaan asiasta vain positiivisia asioita, ja miten pystyy väistelemään hankalat kysymykset, vastaamatta niihin koko totuutta. Miten pystyy tarvittaessa valehtelemaan, valehtelematta varsinaisesti.

Miksi kaikki poliitikot eivät ole taustaltaan myyntiedustajia? Kuinka ne muut ollenkaan pärjäävät siellä?

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu