Turha sote-uudistus tuo turhia palkankorotuksia 500 MEUR vuodessa

Palkankorotus ei ole koskaan turha sen työntekijän mielestä, joka saa palkankorotuksen. Mutta yhteiskunnallisessa kontekstissa, juuri tietyn henkilöstöryhmän palkankorotuksille täytyy olla erityisiä syitä, verrattuna muihin työntekijöihin yhteiskunnassa, jotta palkankorotus toteutetaan.

Juuri nyt ei ole syytä siihen, että nimenomaan sote-alalla kalliin keskuskunnan ympäryskunnissa töissä olevat työntekijät saisivat palkankorotuksen. Mikään ay-järjestö ei ole tällaista palkankorotusta myöskään lobannut. Kukaan ei ole suunnitellut menevänsä lakkoon, jotta tällainen muutos saataisiin toteutettua. Näin on kuitenkin käymässä, että tarpeeton sote-uudistus tulee aiheuttamaan tarpeettomia palkankorotuksia, joille ei ole olemassa minkäänlaisia perusteita työmarkkinoiden normaalien toimintaperiaatteiden nojalla, ja jotka lisäävät julkisia menoja eri arvioiden mukaan 200 – 500 miljoonaa euroa vuodessa. Sitäkään ei vielä tiedetä, kuka tuon rahan maksaa.

https://yle.fi/uutiset/3-12242629

Terveydenhoito ja hoiva-ala ovat suorastaan kriisissä jo muutenkin. Rahalle olisi käyttöä palveluiden tehostamiseksi. Jotta mummo ja pappa eivät joutuisi makaamaan samoissa vaipoissa päiväkausia. Jotta hammaslääkäriin tai sydänleikkaukseen ei tarvitsisi jonottaa puolta vuotta. Ja niin edelleen.

Jos todellinen tarve sote-alan palveluiden kehittämiseksi jää toteuttamatta, koska satoja miljoonia hukataan vuodessa johonkin tarpeettomaan asiaan, jota kukaan ei ole edes havainnut aiheelliseksi ja pyytänyt missään vaiheessa, siinä tapauksessa usko poliitikkojen älyyn ja vilpittömyyteen joutuu koetukselle toden teolla.

Liikkeellä on tietoja, joiden mukaan sote-alan palkkojen ”harmonisointi ylöspäin” satojen miljoonien eurojen arvosta vuodessa tulee olemaan välttämätöntä juridisesti, kun sote-alan työntekijät siirtyvät kunnilta sote-alueiden palkkalistoille. Laki sanoo sen mitä se sanoo, ei siinä sen kummempia. Poliitikoilla ei ole kuitenkaan mitään velvollisuutta tehdä tyhmiä päätöksiä.

Ainoa oikea ratkaisu tässä tilanteessa olisi perustaa vauhdilla jokaiseen kuntaan oma sote-alan yritys tai muu työnantaja, siten että kunnan palveluksessa olleet sote-alan työntekijät siirtyvät saman kunnan alueella toimivaan uuteen sote-alan yritykseen tai virastoon. Silloin juridinen tarve palkkojen ”harmonisoinnille” poistuisi kokonaan, ja voitaisiin keskittyä olennaiseen, eli sote-palveluiden laadun kehittämiseen niiden rajallisten taloudellisten resurssien varassa, joita on käytettävissä tähän tarkoitukseen.

0
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu