Turha, turhempi, aluevaalit

Lokakuussa minua kyseltiin ehdokkaaksi aluevaaleihin, enkä osaa sanoa tällaisiin kysymyksiin ”ei”, mutta sain sanottua sen verran vaisua innokkuutta osoittaen ”no mikäpä siinä”, että en päässyt tai joutunut ehdokkaiden listalle.

Vantaan Perussuomalaisista löytyy muita innokkaampia, joilla on asenne kohdallaan ja ripaus rehellisyyttä kampanjoinnissa. Tommi O. Pälve lupaa ”samoja päätöksiä kuin muutkin”. (Moni irvileuka on tehnyt sellaisen huomion, että kaikkien puolueiden kaikki ehdokkaat lupaavat melkein samoja asioita näissä vaaleissa. Lähipalvelut kuntoon! Terveys etusijalle! Millä perusteella äänestäjät valitsevat ehdokkaansa, pärstäkertoimellako, jos kaikki ehdokkaat lupaavat samoja asioita?)

https://twitter.com/TommiPalve/status/1475475005664284676/photo/1

Jos nämä vaalit eivät ole tuntuneet tarpeeksi turhilta jo valmiiksi, niin vieläkin apaattisemmaksi tunnelma meni, kun keskustelin Vasemmistoliiton Tommi Hiilisen kanssa hänen bloginsa kommenteissa muutaman sanan aiheesta, eikö aluevaalien ehdokkaan kannattaisi luvata lopettaa pätkä-työsuhteiden käyttäminen sote-alalla? Hän sivisti minua kertomalla, että työsuhteet kuuluvat operatiiviseen johtamiseen, johon aluevaltuustolla ei ole toimivaltuuksia.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hiilinen/vantaa-kerava-hyvinvointialue%e2%80%8a-%e2%80%8amika-voisi-menna-pieleen-palkkauksessa/

Tämäpä kiva. Perustetaan uusi kallis hallinnon taso eduskunnan ja kuntien väliin, jonka vastuulla on vain sote-ala. Mutta jolla ei ole valtaa sote-alaan edes sen vertaa, että voisi ottaa kantaa alalla rehottavien pätkä-työsuhteiden kitkemiseen pois.

Kyseessä on siis himmeli. Koriste, joka on liian iso ja koko ajan tiellä, ja täysin hyödytön mihinkään järkevään tarkoitukseen.

+6
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu