Turkki pommitti Suomen NATO-haaveet Syyrian taivaan tuuliin

Vielä keväällä ja kesällä Suomen NATO-jäsenyyttä lobattiin ahkerasti Uuden Suomen blogeissa. Päätoimittaja Huusko ja NATO-miehet Pasi Majuri & Ari Pesonen julkaisivat kukin Suomen NATO-jäsenyyttä puoltavia blogeja tasaiseen tahtiin. Sitten tilanne rauhoittui loppukesästä. Olisiko Suomen uuden hallituksen vasemmistolaisuus laimentanut intoa. Viilentyvää rautaa ei kannata takoa, se ei muotoaan muuta kuitenkaan.

Oikea ajoitus on menestyksen avain osakkeita ostaessa ja myydessä. Myös politiikassa sillä on joskus paljonkin merkitystä, että tärkeä äänestys on ajoitettu sopivaan hetkeen.

Jos Suomen NATO-jäsenyydestä äänestettäisiin nyt, jäsenyyttä puoltava ehdotus kärsisi rökäletappion. Turkki pommitti NATO:n uskottavuuden Syyrian taivaan tuuliin. Presidentti Erdogan on muutamassa päivässä tuhonnut suomalaista NATO-intoa enemmän kuin kaikki Uuden Suomen blogit yhteensä ovat rakentaneet sitä vuoden aikana.

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö NATO-jäsenyyden hakemisesta keskusteltaisi Suomessa taas jossain vaiheessa. Ehkä vuoden tai parin kuluttua, kun kansa alkaa tottua siihen että kaikissa NATO-keskusteluissa joku osapuoli muistuttaa NATO-maa Turkin Syyrian seikkailuista. Tai vaikka NATO-maa Turkin ilmatorjuntaohjusten asekaupoista Venäjän kanssa. Turkki alkaa olla NATO:lle melkoinen PR-ongelma.

Ehkä Venäjä taas parin vuoden kuluttua koheltaa jotain armeijansa kanssa. Muodostuu joksikin aikaa huolestunut ilmapiiri, johon NATO:n kannattajat tarjoavat ratkaisua. Kultainen tilaisuus, hetki jota ei kannata hukata. Rauta on kuumaa, ja sitä on taottava heti. Nopea NATO-äänestys eduskunnassa, kun sopiva hetki koittaa. Ei kansanäänestystä, se olisi liian hidas prosessi, ties vaikka Turkki ehtisi taas sotkea kaiken ennen kuin äänestyspäivä koittaa. Sitä paitsi kansan NATO-into on kovin häilyvää ja epävarmaa. Poliitikkoihin voi luottaa.

Demokratia on peliä, jossa voi pelata vähän omaan pussiin valitsemalla tärkeän päätöksen tekemiselle parhaan mahdollisen ajankohdan.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu