Tutkimuksia suomalaisten asenteista: 21% karttaa yhteissuihkuja, julkinen imetys hyväksytään, silti rinnat ovat erittäin eroottisia

Naisen yläosaton pukeutuminen uimarannalla ja imettäminen julkisella paikalla ovat feministien kestoaiheita, joita tarjotaan julkiseen keskusteluun yhä uudestaan ja uudestaan. Näihin aiheisiin liittyvät feministien argumentit ovat yleensä varsin epätoivoisia: kielletään todellisuus, ja keksitään uusi todellisuus sen tilalle. Tällainen ei mene läpi kansalle, vaikka YLE suostuukin toimimaan äänitorvena sellaiselle lobbaamiselle muutaman kerran vuodessa.

Tarjoan auttavan käden näitä aiheita koskevan keskustelun laadun parantamiseksi, tekemällä kyselytutkimuksen, jonka kautta voidaan todeta, millainen todellisuus on. Sitten loppuu perättömien väitteiden esittäminen, kun todellisuus on dokumentoitu. Tai ainakin perättömiin väitteisiin voidaan vastata, että ei pidä paikkaansa, asia on tutkittu ja tulos oli tämä.

Pari päivää sitten julkaisemani laaja kyselytutkimus naisten pukeutumisen säädyllisyydestä tai eroottisuudesta on raskas setti luettavaksi. Sisältövaroitus: ei herkkähermoisille. (Myös miesten pukeutumista koskeva vastaava kysely on tehty, mutta sen julkaisemiseen menee vielä muutama viikko.)

http://ionmittler.com/sexology_look/?ch=10&lang=fi#breastfeeding

Tämän kyselyn tulos on, että miehet reagoivat naisten rintoihin erittäin voimakkaan eroottisesti. Vähintään toiseksi eroottisimpana ruumiinosana, jalkovälistä löytyvän sukukalleuden jälkeen. Eikä tämäkään ole varmaa, että rinnat jäävät edes toiseksi siinä vertailussa. Feministien (ja YLE uutisten) papukaijan tavoin toistama mantra, että naisen rinnoissa ei ole mitään seksuaalista tai eroottista, ei ole totta. Se siitä, tällainen kysely voidaan toistaa niin monta kertaa kuin halutaan, eikä tulos tule muuttumaan tästä kovin paljon. Ei varsinkaan feministien kuvaileman näköiseksi.

Mutta.

Kyselyyn vastanneet miehet suhtautuivat silti imettävään naiseen varsin neutraalisti. Annettujen pisteiden perusteella jopa neutraalimmin kuin keskimääräiseen kadulla vastaan tulevaan täysipukeiseen naiseen. Kas näin helppoa on keskustella tällaisesta asiasta. Keskustelua ei tarvitse aloittaa valehtelemalla ummet ja lammet siitä, millainen on se todellisuus, jossa ihmiset elävät. Lopputulos voi silti olla, että useimmat ihmiset hyväksyvät vauvan imettämisen julkisella paikalla. Vaikka tällaisen kysymyksen tueksi ei rakennettaisi perättömiä väitteitä siitä, ovatko naisen rinnat eroottisia vai ei.

Uimarannalla sen sijaan se tieto pätee, että naisen rinnat ovat erittäin eroottisia, eikä mikään määrä feminististä argumentaatiota tai edes klassista ehdollistumista voine muuttaa tätä asiaa kovin paljon. Tämäkään ei ole este sille, etteikö suuri osa ihmisistä olisi valmis hyväksymään naisen yläosatonta pukeutumista uimarannalla. Yli puolet Suomen väestöstä olisi valmis menemään jopa täysin alasti sekasaunaan, joten kyllä se yläosattomuuskin hyväksyntää saa melko monelta kansalaiselta. Mutta ei siitä syystä johtuen, jota feministit yrittävät tarjota, että naisen rinnat olisivat täysin neutraali ja epäeroottinen ruumiinosa. Vaan siksi, koska melko suuri osa väestöstä hyväksyy sen, että sosiaalisessa seka-alastomuudessa voi toteutua ja saa toteutua erotiikkaakin.

(Tarkennettakoon, että minä en lukeudu näihin, jotka tällaista menettelyä harrastavat tai hyväksyvät omassa elämässään. Sekasaunomista siis. Puhun nyt Suomen väestön mielipiteistä, en omista mielipiteistäni.)

http://ionmittler.com/sexology_look/?ch=3&lang=fi

Onko siis totta, että suomalainen kansa suhtautuu alastomuuteen neutraalisti? Ei ole totta. Enemmistö Suomen väestöstä suhtautuu alastomuuteen melko positiivisesti, mutta eroottisten taka-ajatusten saattelemana. Ei siis ”neutraalisti”, mutta silti hyväksyvästi.

Onko tämä suorastaan kansallista kulttuuria, että kaikki suomalaiset suhtautuvat seka-alastomuuteen melko myönteisesti? Sekään ei ole totuus. Moni suhtautuu myönteisesti, mutta sitten on paljon keskitien kulkijoita, joille alastomuus saman sukupuolen kanssa on OK, mutta vastakkaisen sukupuolen kanssa sitä ei hyväksytä. Ja sitten on se 21 %, joka ei suostu alastomuuteen edes saman sukupuolen kanssa. En tiedä onko se oikeasti ihan niin korkea kuin 21 %, mutta minun kyselyyni vastanneista naisista 23 % ja miehistä 20 % kertoi menevänsä suihkuun vain yksin, ja karttavansa tietoisesti esimerkiksi uimahalleja, koska siellä joutuisi oleskelemaan alasti saman sukupuolen seurassa avoimissa suihkuissa.

http://ionmittler.com/sexology_look/?ch=7&lang=fi

Yllättävän korkea lukema, ja olen taipuvainen uskomaan, että tämän kyselyn vastaajat eivät ole täysin edustava otanta koko väestöstä. Ehkä todellinen lukema on jonkun verran alempi. Mutta tällaiseltakin yhteiskunta voi näyttää, lopulta yllättävän monen ihmisen silmissä, että tuotetaan palveluita kuten uimahalleja, veronmaksajien rahoilla, ja sitten ollaan tyytyväisiä, että nyt tällainen julkinen palvelu on tuotettu, eikö olekin mukavaa? Mutta kenellekään ei tullut mieleen kysyä missään vaiheessa kansalta, haluavatko kaikki mennä saman sukupuolen kanssa avoimiin yhteisiin suihkuihin, sinne verovaroilla rakennettuun uimahalliin. 21 % minun kyselyni vastaajista sanoi että eivät halua. Mikä lienee todellinen lukema, ehkä tarvittaisiin uusi kysely paljon suuremmalla vastaajien joukolla.

Tällaisia yllätyksiä tulee vastaan, jos tehdään jotain politiikassa niin epätavallista kuin kysytään ihmisiltä, mitä mieltä he ovat elämän menosta. Politiikkahan toimii sillä tavalla, että pieni eliitti selittää keskenään, miten asiat ovat, ja säätää lakeja jotka määräävät, miten asiat ovat. Kansalta kysyminen ei yleensä kuulu siihen kuvioon, koska eliitille riittää jos asiat ovat ideologisesti oikealla tavalla. Olipa kansa samaa mieltä tai ei.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri, ehdokasnumero 461. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu