Työnantaja laittoi joululahjaksi perjantain 7.1. palkalliseksi vapaaksi kaikille, ei huono idea

Sain joulun alla postipaketin työnantajalta. Tänä vuonna joululahjat jaettiin työntekijöille postitse, kun juuri kukaan ei käy toimistolla korona-epidemian aikana. Paketissa oli belgialaisia suklaakohvehteja, ja A4-sivun pituinen kirje toimitusjohtajalta. Heitin kirjeen roskiin lukematta, kuten useimmat muutkin tekivät, ja laitoin konvehdit jakoon suvun joulunvietossa.

Myöhemmin kävi ilmi, että jonkun työntekijän vaimo oli lukenut sen kirjeen. Kirjeessä sanottiin, että 7.1.2022 on joululahjaksi palkallinen vapaa kaikille. Onneksi sen lahjan ehtona ei ole, että työntekijä esittää alkuperäisen kirjeen jollekin tarkastajalle. Ei tarvitse penkoa taloyhtiön roskalaatikkoa sen kirjeen löytämiseksi.

Tästä tuli mieleen, että joulukauden ja uuden vuoden arkipyhiä voisi tasata jollain mekanismilla. Tällä kertaa arkipyhiä oli niin vähän kuin niitä teoriassa voi olla, kun joulu ja uusi vuosi osuivat viikonlopulle. Tällaisessa tilanteessa voisi olla ihan kiva, jos työnantaja heittää ylimääräisiä vapaapäiviä joulukaudelle, jotta joulun aika tuntuisi vähän rauhallisemmalta ja jouluisemmalta.

Kalenterissa sattuu olemaan pari täysin hyödytöntä vapaapäivää, loppiainen ja helatorstai, joita voisi käyttää vaihtokaupan välineinä. Jos nämä vapaapäivät saisi siirtää joulun tai uudenvuoden nurkille, varsinkin silloin kun viikonlopulle osuvat joulu ja uusi vuosi tekevät joulukaudesta niin arkisen kokemuksen kuin kävi tällä kerralla.

+1
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu