Ukrainan sodan osapuolia hurrataan kuin gladiaattoreita Colosseumilla

Twitterissä on melkeinpä jääkiekko-ottelun tunnelmaa tällä hetkellä. Ihmiset jakavat kuvia ja viestejä sodan osapuolten saavutuksista. Siellä ei tehdä nyt maaleja, vaan tapetaan ihmisiä, ja silloin twitteristit hurraavat, kun se joukkue jonka puolella olet onnistuu tällaisessa tavoitteessa.

Olen aina ihmetellyt, kuinka Colosseumille kerääntyneet roomalaiset voivat hurrata sille, että oma suosikki-gladiaattori tappaa jonkun toisen areenalla, kaikkien katsellessa. Mutta näyttää tuo toimivan nykyajassakin. Se tuntuu olevan sivuseikka, että taistelun vastapuoli on ihminen joka kuolee. Pääasia on, että oma suosikki voittaa.

Mika Niikon kohuttu ajatus siitä, että tämä sota olisi voitu välttää pragmaattisella diplomatialla, tuntuu päivä päivältä paremmalta idealta. En havaitse, että hänen ajatuksensa hylänneitä tahoja kaduttaisi kovin julkisesti tällä hetkellä. Näen heidät Twitter-katsomossa hurraamassa omalle suosikilleen näissä tappajaisissa.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/niikko-sai-napeilleen-ukrainaa-koskevan-tabun-itsestaanselvyyden-sanomisesta-aaneen/

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu