Upottaako Turtiainen Perussuomalaisten kannatuksen?

Monet perussuomalaiset epäilevät, että ministeri Pekka Haavisto on hoitanut työtehtäviään viime aikoina al-holin vaikutuksen alaisena. En tiedä onko al**holilla ollut osuutta myös Perussuomalaisten Ano Turtiaisen kohuttuun Pink Floyd -tweettiin. Toisin kuin useimmat julkkikset ja sosiaalisen median seurapiiri-leijonat ympäri maailmaa, Turtiainen ei toivottanut Floydille että ”Wish You Were Here”. Tällainen paita löytyy kaapistani, joten laitetaanpa eetteriin:

 

 

Ennen korona-kriisiä Perussuomalaiset oli hyvää vauhtia matkalla kohti pääministerin salkkua. Perusnuorten sählääminen Twitterin ja fasismi-lausuntojen kanssa kuitenkin uhkasi Perussuomalaisten salonkikelpoisuutta poliittisissa piireissä, juuri kun puolueen kannatus oli korkeammalla kuin koskaan. Perusnuorten lakkauttaminen oli välttämätön korjausliike.

Viimeisen vuoden aikana olen ihmetellyt eräiden blogistien intoa toistaa päivittäin, että kaikki persut ovat rasisteja. Persujen imago ja julkinen ulosanti on pysynyt kohtuuden rajoissa, ja pahimmat koheltajat on siivottu pois päiväjärjestyksestä. Pink Floydista tweettaava Turtiainen onnistui kuitenkin alittamaan kaikki mahdolliset salonkikelpoisuuden kriteerit, ja puolueen imago on yhtäkkiä ihan oikeasti kallistumassa kohti häpeilemätöntä rasismia, joka ei pyytele anteeksi mitään eikä keneltäkään. Ei edes poliisien murhaamalta mustaihoiselta.

Upottaako Turtiainen persujen kannatuksen, vai onko Halla-Aholla närhen kuugeleita uhrata kaverinsa poliittisen menestyksen alttarille? Turtiaisen mukana tulee varmasti ääniä puolueelle yhteiskunnan pohjasakalta. Politiikassa jokainen ääni on yhtä arvokas, tulipa se keneltä tahansa.

Perussuomalaiset ovat systemaattisesti pyrkineet kalastamaan omaan haaviinsa äänet yhteiskunnan vähä-älyisimmältä segmentiltä, jolle Turtiainen hieman aiemmin viritti katiskan tweetillä, jossa hän leikitteli salaliitto-teorialla, että Bill Gates olisi luonut korona-viruksen tehdäkseen bisnestä rokotteilla. (Gatesin rokote-ohjelmat eivät ole voittoa tuottavaa bisnestä, vaan miljardien tappiot tuottavaa hyväntekeväisyyttä.) Tuollainen sopii juuri Perussuomalaisten strategiaan: kun todetaan että yhteiskunnasta löytyy idiootteja, jotka uskovat salaliitto-teorioihin joista ”valtamedia” vaikenee, laitetaan kansanedustaja tweettaamaan vihjailuita salaliitto-teorioista. Idiootit huomaavat löytäneensä poliitikon joka ymmärtää heitä, eikä idioottien älykkyys riitä huomaamaan että poliitikko vetää heitä nenästä kuin hölmöläisiä. Idioottien äänet satavat persujen laariin.

Turtiaisen nykyisellä menolla alkaa kuitenkin käydä ilmeiseksi, että tweetit eivät ole pelkästään idiooteille räätälöityjä, vaan idiootti löytyy myös näppäimistön ja tuolin välistä. Sellaisella toiminnalla puolueesta lähtee pian ääniä takaoven kautta enemmän kuin niitä tulee sisään etuovesta. Turtiainen saattaa tällä menolla käydä kalliiksi Perussuomalaisille. Halla-Ahon kriisijohtamisen taidot punnitaan nyt, jos hänellä on sellaisia.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu