US keskustelun aktiivisuus ennen ja jälkeen uudistuksen

Olen kadottanut tatsin keskusteluihin uudistuksen jälkeen, koska en saa sähköpostiin tietoa siitä että joku on vastannut minun viestiini jossain syvällä toisten blogeissa. Omat pari uusinta blogia jaksan tarkistaa kerran päivässä, onko siellä mitään uutta. Jos olen kommentoinut jotain muiden blogeihin, ne kommentit jäävät yleensä sille tielleen, jos joku jotain on vastannut, se jää havaitsematta ja vastaamatta minulta.

Ennen uudistusta, kun sai sähköpostiin välittömästi tiedon jos joku vastasi jotain, oli välillä keskusteluita joissa pingis-palloa lyötiin edes takaisin outoon aikaan päivästä, syvällä sadan viestin keskustelussa. Se ei olisi käytännössä mahdollista ilman nopeaa tiedotetta toiselle osapuolelle sähköpostiin, että on tullut vastaus viestiisi syvällä paikassa jonne aurinko ei paista.

Niinpä tein tilastollisen vertailun yhden päivän otannalla, viimeinen perjantai ennen uudistusta (30.08.) verrattuna tämän viikon perjantai. Ero keskustelun aktiivisuudessa ennen ja jälkeen uudistuksen on tällä otannalla pienempi kuin mutu-tuntumani olisi arvioinut:

perjantaina 30.08.2019 31 blogia, joissa kommentteja keksimäärin 16,4 kpl.

perjantaina 20.09.2019 30 blogia, joissa kommentteja keskimäärin 19,6 kpl.

Yhden päivän otanta voi toki olla liian kapea, joskus vain on esillä sellaisia aiheita (lue: persut) jotka keräävät paljon kommentteja. Miten te muut teette sen, eli pysytte ajan hermolla keskustelun etenemisestä? Käytte katsomassa uudestaan monta kertaa samaa blogia, jonka olette jo lukeneet mutta johon olette kirjoittaneet kommentin? Ei tule toteutumaan minun kohdallani.

IonMittler

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu