USA:n korona-sekoilut TOP 5

Maailman johtava valtio, kaikkien muiden valtioiden esikuva USA näyttää mallia, miten korona-epidemiaa hoidetaan. Jos presidentti Donald Trump saisi itse arvioida asiaa, hän sanoisi hoitaneensa tilanteen erinomaisesti.

Tässä on minun ranking-listani, viisi typerintä asiaa mitä USA:ssa on tehty korona-kriisin hoitamiseksi tähän mennessä:

1. Pandemian vastaisen yksikön lakkauttaminen vuonna 2018.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/white-house-pandemic-response-john-bolton-global-health-team-disband-nsc-a8346346.html

Donald Trumpin oikea käsi John Bolton (jolle Trump antoi kenkää vuonna 2019) irtisanoi valtiollisen pandemian vastaisen yksikön huippuasiantuntijat vuonna 2018, ja lakkautti koko yksikön. (Pieni osa asiantuntijoista jatkoi epidemian vastaista työtä muissa yksiköissä, mutta suuri osa parhaista asiantuntijoista yksinkertaisesti vain irtisanottiin valtion palveluksesta.)

2. WHO:n rahoituksen katkaiseminen.

https://yle.fi/uutiset/3-11305882

Koska täytyyhän joku syyllinen aina löytää. Joku tumpelo, joka mokasi. (Ei kuitenkaan se, joka löytyy kun oranssitukka katsoo peiliin.) Ja täytyyhän maailman köyhiä ja hädän alaisia miljoonia ihmisiä rangaista vähentämällä heiltä lääketieteellistä apua, jos oikeasti osoittautuu olevan totta, että WHO:n johtajat ovat mokanneet jotain.

3. Hengityssuojaimien kaappaamien markkinoilta aggressiivisesti muiden valtioiden nenän edestä.

https://www.politico.com/news/2020/04/03/ppe-world-supplies-coronavirus-163955

Nyt ei kerätä tyylipisteitä. America first.

4. Talouspakotteiden ja lääkkeiden(kin) vientikieltojen ylläpitäminen ”vihollis-maihin” korona-kriisistä huolimatta.

https://www.telegraph.co.uk/news/2020/03/31/britain-france-germany-bypass-us-sanctions-provide-iran-medical/

Koska viholliset ovat vihollisia, jotka edustavat pahuutta tässä maailmassa. Jää vähemmän työtä armeijalle, jos luonto hoitaa osan työstä.

5. Armeijan komentajan erottaminen sen takia, että tämä esitti julkisesti huolen sotilaidensa hengen olevan vaarassa, korona-viruksen lähdettyä leviämään lentotukialuksella, jota USA:n sotilasjohto kieltäytyi evakuoimasta.

https://theintercept.com/2020/04/02/navy-fires-captain-coronavirus-memo/

Koska armeijan tietovuotajat ovat ärsyttäviä. Sellaista signaalia ei saa antaa, että moraalisesti oikeutettu tietovuoto olisi oikeutettu. Tietovuodosta pitää aina rangaista, jotta muurahaiset tekevät työnsä valittamatta ja liiempiä ajattelematta omilla aivoillaan.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu