USA:n uudet mielenosoitusten hajotusjoukot, tuulahdus Venäjän ja Valko-Venäjän mallista?

Blogini on ollut hiljainen hetken aikaa, koska kävin lasten kanssa Tallinnan eläintarhassa. En aio jakaa siitä kertovia valokuvia Facebookissa, jotta kukaan tuttu ei syyllistä minua vastuuttomasta lomailusta korona-epidemian aikana. En ole kertonut sosiaalisessa mediassa myöskään Valko-Venäjän matkastani. Se oli kaksinkertainen synti: vielä lentoliikenteen saasteetkin. Herra minua armahtakoon.

Facebookista on tulossa jo kohta taakka ihmiselle. Täytyy miettiä tarkkaan, mikä omassa elämässä on niin täydellistä, että sen voi julkaista ihmisten nähtäväksi ja kommentoitavaksi. Sellaista alkaa olla melko vähän. Minun elämäni on niin keskinkertaista, ja olen syyllinen niin monenlaiseen epäkorrektiuteen.

LGBT-aktivisti V-M Louekoski bloggasi eilen, että joku trans-oletettu on murhattu Suomessa, ja trans-väki parhaillaan pohtii mihin toimenpiteisiin he ryhtyvät sen asian johdosta, että poliisi ja media on kohdellut sitä tapausta niin vaisusti, samalla tavoin kuin mitä tahansa muuta vastaavaa murhaa. Eikä ole antanut sille mitään erityiskohtelua, jonka LGBT-väki tietää ansaitsevansa. Ei mitään intersektionaalista positiivista syrjintää.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/vmlouek/transjarjestot-suomessa-nahtavasti-ensimmainen-transihmiseen-kohdistuva-henkirikos-poliisin-toiminta-transfobista/

Olin ensimmäinen kommentoija tuossa blogissa, mutta kommenttini katosi nopeasti sieltä blogistin toimesta. Kuten aika monen muunkin kirjoittajan kommentti, kunnes Louekoski tajusi sulkea kommentoinnin kokonaan, jotta hän saa ohjailla keskustelua, jota tuosta aiheesta käydään täällä. Siitä taitaakin olla jo vuoden päivät, kun minun joku kommenttini on sensuroitu pois täällä Puheenvuorossa. Taisi olla Louekoski asialla silloinkin. Minun blogejani ei ole sensuroitu koskaan. Suomessa saamme nauttia vielä vaarallisen laajasta sananvapaudesta. Vihervasemmistolla lieneekin jo suunnitelma valmiina, millä tavoin sananvapautta voisi kaventaa seuraavaksi.

Se minun kommenttini, joka oli Louekoskelle liikaa tuohon blogiin, oli melko sanatarkasti tällainen:


} Poliisin velvollisuus tällaisessa tilanteessa olisi
} kertoa selvästi minkälaisesta rikoksesta on kyse

No minkälaisesta rikoksesta sitten oli kyse?

} Transjärjestöt miettivät toimia asian suhteen.

Varmaankin aikovat aloittaa maalittamisen niitä poliiseja ja toimittajia kohtaan, jotka ovat olleet osallisena asiaan. Pyrkivät painostamaan työnantajan irtisanomaan niin monta näistä kuin mahdollista.

Sitten otsikon aiheeseen. USA:ssa kohistaan Trumpin perustamista uusista mielenosoituksia hajottavista turvallisuusjoukoista, joiden menettelytavoissa ja käyttötarkoituksessa on kiusallisia yhtäläisyyksiä Venäjän ja Valko-Venäjän joidenkin erikoisjoukkojen kanssa. Mielenosoittajia kaapataan poliisin suureen pakettiautoon, ja viedään jonnekin pois kuulusteltavaksi, aika lailla samaan tyyliin kuin tapahtuu Euroopan itäisellä reunalla.

https://yle.fi/uutiset/3-11455337

Tuo uutinen toi tuoreesti muistoihin unen (oikeastaan painajaisen), jonka näin kun vierailin Valko-Venäjällä ensimmäisiä kertoja, joitakin vuosia sitten. Näin Minskin kadulla suuren maasto-vihreän pakettiauton, jossa oli kalterit ikkunoissa. Kuulin kerrottavan että sellaisiin pakettiautoihin poliisi kaappaa mielenosoittajia, ja sen jälkeen heistä ei ehkä kuulu enää mitään pitkään aikaan.

Oli kaunis kesäinen päivä. Aurinko paistoi. Se vihreä pakettiauto oli uusi ja hyvässä kunnossa. Yhtään poliisia ei näkynyt missään. Ihmiset olivat onnellisia. Mutta seuraavana yönä se pakettiauto tuli vaivaamaan minua unessa. Minua vietiin siihen pakettiautoon. Se oli epämiellyttävä uni.

Joku tahtoi vaientaa minun mielipiteeni yhteiskunnasta, ja hänellä oli valta tehdä niin.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu