Uskonnon ja ET:n opetus kouluissa on pyhän yksinkertaista, eli typerää

Uskonnon opetus on lakisääteisesti eriytetty kouluissa siten, että luterilaisen tai ortodoksisen kirkon jäsenelle ei saa antaa ET:n (eli elämänkatsomus-tiedon) opetusta. Lisäksi islamilaiset vanhemmat usein päättävät lapsensa puolesta, että hänelle annetaan koulussa islamilaista uskonnon opetusta.

https://yle.fi/uutiset/3-12135582

Tässä on nähtävässä kaksinais-moralismia ja ketunhäntä kainalossa juoksemista, kun tätä tilannetta verrataan siihen, että sukupuolten moninaisuutta ja muuta sen sellaista opetetaan kaikille lapsille, kysymättä vanhempien mielipidettä asiasta. 12-vuotias saa päättää omasta terveydenhoidostaankin, ja saa ottaa vaikka abortin tai melkeinpä vaihtaa sukupuoltaankin, kysymättä lupaa vanhemmiltaan. Mutta vääränlaista uskonnon tai elämänkatsomuksen opetusta ei saa ottaa vastaan. Paitsi seksuaalisuuteen liittyvää sellaista, joka on puolestaan pakollista kaikille.

Tämä järjestely on pyhän yksinkertainen, eli typerä. Ja menetetty mahdollisuus tarjota esim. islamilaisten maahanmuuttajien lapsille syvällinen perehdytys myös muunlaiseen ajatteluun kuin mitä heidän vanhempansa edustavat.

+4
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu