Uusi uljas 3D-teknologia ei ole vielä tätä päivää massatuotannossa

Erään tuote-innovaation yhteydessä (juu, tiedän: se ei ole innovaatio, eikä varmaan edes tuote) tuli mieleen, että vähän huulirasva-putkiloa suurempi tuote kannattaa ilman muuta valmistaa 3D-tulostamalla. Se on tulevaisuutta!

Ei muuta kuin tuttu 3D-piirtäjä töihin, ja tuotteen 3D-malli piirrettäväksi. Sitten lähetettiin tarjouspyyntö suurelle suomalaiselle 3D-tulostuksen toimijalle.

Vastaavien kilpailevien tuotteiden hinnat ovat kaupan hyllyllä noin 4 – 6 EUR haarukassa. Haaveiltiin että jos eurolla saisi tuotettua per kappale, siihen voisi jäädä tarpeeksi ilmaa omalle katteelle, vähittäiskaupan katteelle ja ALV:lle 24%.

3D-tulostusta tekevä suuri alan yritys antoi arvion, että jos näitä tekisi vähintään tuhansia, hinnan saisi painettua ehkä jopa alle 12 euron per kappale, ALV 0%.

Tulevaisuus antaa vielä odottaa itseään. Takaisin perinteisiin valmistus-menetelmiin, niin saadaan tuo tuotantokustannus oikealle hehtaarille. 3D-tulostus ei sovellu kovin edullisten tuotteiden massatuotantoon. Riippuen toki tuotteen koosta.

IonMittler

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu