Uusi uljas 3D-teknologia ei ole vielä tätä päivää massatuotannossa

Erään tuote-innovaation yhteydessä (juu, tiedän: se ei ole innovaatio, eikä varmaan edes tuote) tuli mieleen, että vähän huulirasva-putkiloa suurempi tuote kannattaa ilman muuta valmistaa 3D-tulostamalla. Se on tulevaisuutta!

Ei muuta kuin tuttu 3D-piirtäjä töihin, ja tuotteen 3D-malli piirrettäväksi. Sitten lähetettiin tarjouspyyntö suurelle suomalaiselle 3D-tulostuksen toimijalle.

Vastaavien kilpailevien tuotteiden hinnat ovat kaupan hyllyllä noin 4 – 6 EUR haarukassa. Haaveiltiin että jos eurolla saisi tuotettua per kappale, siihen voisi jäädä tarpeeksi ilmaa omalle katteelle, vähittäiskaupan katteelle ja ALV:lle 24%.

3D-tulostusta tekevä suuri alan yritys antoi arvion, että jos näitä tekisi vähintään tuhansia, hinnan saisi painettua ehkä jopa alle 12 euron per kappale, ALV 0%.

Tulevaisuus antaa vielä odottaa itseään. Takaisin perinteisiin valmistus-menetelmiin, niin saadaan tuo tuotantokustannus oikealle hehtaarille. 3D-tulostus ei sovellu kovin edullisten tuotteiden massatuotantoon. Riippuen toki tuotteen koosta.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu