Vaalikampanjointia USA:n tyyliin, 7 miljoonaa puhelinsoittoa

USA kulkee pikku hiljaa kohti syksyn presidentinvaaleja. Kahden suuren valtapuolueen presidenttiehdokkaan asemaa tavoittelevat eturivin poliitikot, joista Bernie Sanders on yksi tunnetuimpia, kiertävät osavaltiosta toiseen valtapuolueiden sisäisissä vaaleissa, englanniksi ”caucuses”.

https://theintercept.com/2020/01/26/bernie-sanders-iowa-super-tuesday/

Meininki on suomalaiseen makuun outoa. Iowan osavaltiossa, jossa on 3 miljoonaa asukasta, pelkästään Bernie Sandersin kampanja-organisaatio on soittanut 7 miljoonaa puhelua suoraan ihmisille koteihin. Eikä hän ole ainoa ehdokas omassa puolueessaan, eikä hänen puolueensa ole ainoa puolue. Tämän kaiken häiriköinnin päälle tulee vielä puhelinsoittoja ihmisille gallup-kyselijöiltä sekä erilaisia aiheita lobbaavilta edunvalvontajärjestöiltä.

Bernie Sanders onkin nyt määrännyt organisaationsa lopettamaan puhelinsoitot Iowassa, ja keskittymään muihin kampanjoinnin muotoihin. Sen takia, että puhelinlinjat ovat tukossa. Ja todennäköisesti tuon puhelinsaasteen kohteena olevilla ihmisillä on aika lailla mitta täynnä Amerikan meininkiä.

Uuteen ja uljaaseen GDPR-tietosuojalakiin tottuneille eurooppalaisille voi aiheuttaa närästystä myös näiden puhelinsoittajien käytäntö kirjata muistiin, mitä mieltä puhelimeen vastannut henkilö oli politiikasta ja ehdokkaasta: kannattiko hän, vastustiko hän, vai oliko hän vielä epävarma, ja minkä syiden takia? Jehovan todistajien parjattu käytäntö tehdä muistiinpanoja ihmisistä, joiden ovea he ovat käyneet koputtamassa, kalpenee sen poliittisesti arkaluontoisen tietovaraston rinnalla, jonka USA:n valtapuolueet keräävät kansalaisista miljoonien puhelinsoittojen yhteydessä.

Kaiken tämän tekohengityksen ja ihmisten häiriköinnin jälkeenkin USA:n väestön aktiivisuus vaaleissa äänestämiseen on varsin vaatimatonta, verrattuna muihin länsimaihin. Johtuisiko osittain siitä, että muissa länsimaissa politiikkaa ei ole keinotekoisesti yksinkertaistettu kahden kömpelön jättiläisen taisteluksi, ja tarjolla on laajempi valikoima melko vakavasti otettavia puolueita äänestettäväksi?

https://www.pewresearch.org/fact-tank/2018/05/21/u-s-voter-turnout-trails-most-developed-countries/

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu