Vaihtoehtoinen historia, jossa Suomella olisi Karjalan kannas ja NATO-jäsenyys

Universumi on ketjureaktion tulos. Nykyhetken todellisuus aiheutuu siitä, mitä on tapahtunut aiemmin.

Suomi ei ole NATOn jäsen, eikä Suomesta helposti sellaista tule, ainakin jos kansan mielipide pääsee vaikuttamaan asiaan. Jotkut kuitenkin lobbaavat aiheesta vuodesta toiseen, kunnioitettavalla energialla.

Karjalaakaan ei ole saatu takaisin ja heti! Henkilökohtaisia tunnesiteitä Karjalaan omaavat yksityishenkilöt jaksavat yhä lobata tästäkin aiheesta, mutta yksikään eduskuntapuolue ei ole maininnut Karjalan vaatimista takaisin puolueen ohjelmassa vuosikymmeniin. Olen niin nuori että en edes tiedä, mikä puolue ja minä vuonna olisi viimeksi pitänyt Karjalan palauttamista esillä puolueen ohjelmassa asti.

Voin kuitenkin kertoa kauniin sadun maailmasta, jossa Suomella on sekä Karjalan kannas että NATO-jäsenyys. Vaihtoehtoinen historia, jossa asiat olisivat menneet toisin kuin ne menivät. Vaihtoehtoinen tulevaisuus, johon ei ole menemistä, koska meillä ei ole pohjana sitä vaihtoehtoista menneisyyttä, joka tähän tarvittaisiin.

Kertomus menee näin: Punaiset voittivat Suomen sisällissodan vuonna 1918. Lenin riemastui läntisten toverien menestyksestä, ja kansojen aatteellinen veljeys kukoisti vuosikymmeniä. Ei ole suurta merkitystä, liittyikö Suomi vapaaehtoisesti osaksi Neuvostoliittoa, vai tuliko Suomesta Itä-Saksan tyylinen ideologisesti esimerkillinen Varsovan liiton jäsen.

Sitten Neuvostoliitto romahti, ja tuon lyhyen uinahduksen aikana Viro ja Suomi saivat täyden valtiollisen itsenäisyytensä, ja sosialismin kauhut kokenut kansa pyrki saman tien myös NATOn jäseneksi. Mitään rajoja ei siirretty missään vaiheessa, eikä väestöä pakkosiirretty. Karjalan kannasta ei missään vaiheessa poistettu Suomen SNT:n alueesta, ei myöskään oikeaa käsivartta Petsamossa. Siihen ei ollut koskaan poliittista tai sotilaallista tarvetta.

Nyt sitten Suomella olisi Petsamo, maayhteys Jäämerelle, ja Karjalan kunnahat. Hintakin on halpa, nykyisen sukupolven kannalta, joka ei sitä hintaa joutunut maksamaan tässä vaihtoehtoisessa maailmanhistoriassa: 70 vuotta kommunismia. Ei paha, jos ei itse joudu lusimaan sitä. Ei omaa armeijaa, vaan muutama tuhat NATOn sotilasta on pitävinään yllä Suomen sotilaallista puolustusta.

Kolmasosa väestöstä olisi nykyään venäläisiä, ilman poliittisia oikeuksia, ja ilman äänioikeutta vaaleissa. Viron tyyliin. EU:ssa olisimme netto-saajia, jos meidät olisi hyväksytty jäseneksi. Suomella olisi mitaleita olympialaisistakin paljon enemmän, kiitos ”tehokkaamman” valmennuksen kommunismin vuosikymmeninä. Urheilumuseon vitriinit pullistelisivat kultaa, hopeaa ja pronssia. Ehkä olympiakultaa naisten kuulantyönnössä.

Sen pituinen se. Ja he elivät elämänsä onnellisina loppuun asti.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu