Vain tämä korjaisi ongelmat: koulun aloitus pojille vuotta myöhemmäksi kuin tytöille

Joskus on pakko sanoa ääneen asioita, jotka ovat tilastojen ja tieteen valossa päivänselvästi totta, mutta ideologisesti ne eivät saisi olla totta.

Poikien heikko koulumenestys, monien putoaminen koulutuksen uraputkesta jonnekin amiksen ja täydellisen syrjäytymisen välimaastoon, herättää keskustelua vuodesta toiseen. Ratkaisuksi ehdotetaan milloin mitäkin purukumia ja laastaria. Pasi Sillanpää ehdotti viime vuonna, että poikien pääsyvaatimuksia korkeakouluihin voitaisiin alentaa:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/pasisillanp/ratkaisu-poikien-pudokasongelmaan/

Tämä ratkaisisi sen ongelman, että enemmän poikia pääsisi sisään korkeakouluihin. Mutta ei sitä ongelmaa, että siellä korkeakoulussa pitäisi osata ne asiat, joita pääsyvaatimuksissa vaaditaan. Jos peruskoulu ja lukio eivät suju, miten ihmeessä sitten korkeakoulussa sujuisi yhtään sen paremmin, vain siksi että pääsyvaatimuksia on alennettu?

Myös Joakim Kullas pohdiskelee korkeakoulujen pääsyvaatimusten ongelmaa, ja sivulauseessa tulee maininneeksi, että poikien koulumenestys on kaikissa aineissa huonompi kuin tytöillä. Hän vaatii, että ”peruskoulu-tason ongelmat korjataan” tältä osin.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/joakim-kullas/todistusvalinta-tuhoaa-tasa-arvoa/

Aika lyhyesti kiteytetty, että ”peruskoulu-tason ongelmat korjataan”. Niin lyhyesti, että siinä jää vähän epäselväksi, mitä korjattaisiin ja miten.

Minä tiedän vastauksen, ja kerron sen nyt — siitä huolimatta, että se on vastoin yhteiskunnassa vallitsevia ideologisia suuntauksia. Tämä on ihmisen biologiseen kehitykseen perustuva totuus, joka ei saisi olla totuus. Onko sellainen sitten enää totuus lainkaan? Ei ainakaan virallisesti.

Koulun aloitus-iän pitäisi olla pojille vuotta myöhemmin kuin tytöille. Se ratkaisisi sen ongelman, että tytöt ovat systemaattisesti kehittyneempiä ja valmiimpia kouluttautumisen henkisiin vaatimuksiin kuin saman luokka-asteen pojat. Tästä olisi sosiaalistakin hyötyä, koska myös romanttisen parinmuodostuksen kohdalla on vähintään yhden vuoden tilastollinen ero sukupuolten kehityksessä.

Ei jätetä hyvää tarinaa kesken, vaan sanotaan asia saman tien loppuun asti: Sukupuolten henkisen ja biologisen tilastollisen kehityksen aikataulun eroavuuksien nojalla olisi perusteltua, että lainsäädännössä kaikki ikärajat, jotka koskevat mitä tahansa asiaa ja oikeuksia (kuten täysi-ikäisyys, oikeus ajokorttiin, oikeus avioliiton solmimiseen jne.), olisivat pojille vuoden korkeampia kuin tytöille.

Ideologisesti tämä ei varmastikaan ole kovin tervetullut ajatus, sellaisissa piireissä, joissa maailma mieluummin kuvitellaan halutunlaiseksi kuin todetaan, millainen se oikeasti on.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu