Väite: Suomi jättää NATO-jäsenhakemuksen Madridissa 29.6.2022

Laura Huhtasaaren avustaja Brysselissä, Perussuomalaisten puolueen NATO-vastaisimman siiven vankkumaton edustaja Olli Kotro, kirjoittaa tänään Twitterissä, että ”useiden ulkomaisten lähteiden mukaan” Suomi aikoo jättää NATO-jäsenhakemuksen Madridin huippukokouksessa 29.-30.6.2022.

https://twitter.com/OlliKotro/status/1496397065844412416

Mistä lienee kyse tässä huhussa. Neljä kuukautta on pitkä aika, itäisen Euroopan kartta saattaa olla hyvin toisen näköinen silloin. Jos Venäjä jakaa Ukrainan kahdeksi suunnilleen yhtä suureksi valtioksi, kuten minä olen ennustellut viimeiset 7 kuukautta, joista länsi-Ukraina jää aidommin itsenäiseksi, ja itäinen Ukrainan puolisko liittyy samaan valtioliittoon Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa, siinä tapauksessa varmasti Suomessa ja Ruotsissa NATOn kannatus nousee maagisen 50 % rajan yläpuolelle.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/12-kk-ennuste-venaja-anneksoi-juridisesti-valko-venajan-ja-sotilaallisesti-kolmasosan-ukrainasta/

Mutta jos niin käy, jäljelle jää vielä sellainen kysymys, että mitä tekee Venäjä siinä tapauksessa? Olisiko Venäjällä paukkuja tehdä vielä jotain konkreettista Suomen ja Ruotsin NATO-jäsenhakemuksiin vaikuttamiseksi niin paljon, että niiden eteneminen estyisi? Vai loppuvatko sellaiseen tarvittavat paukut Ukrainan suunnalla?

Ainakin Ville Tavio on jo kiiruhtanut kumoamaan tätä luultavasti amerikkalaisiin tiedotusvälineisiin (kuten Fox News) perustuvaa Olli Kotron jakamaa huhua:

https://twitter.com/VilleTavio/status/1496484121731813376

+3
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu