Valehteleeko Posti maksavansa korkeampaa palkkaa kuin kilpailijat?

Postin kohuttua palkkojen halpuutusta on perusteltu viikkokaupalla lyhyellä ja yksinkertaisella mantralla: kilpailu on epäreilua, kun muut alan yritykset ovat edullisemman työehtosopimuksen piirissä, ja maksavat niin paljon matalampia nälkäpalkkoja kuin me, että meidän on pakko leikata omia palkkojamme kymmeniä prosentteja.

Tämän tarinan ympärille on nyt sitten rakennettu eduskuntaa myöten keskustelua, perustelua, ihmettelyä, myötätuntoa, ja vaikka mitä.

YLE teki vihdoin sen mitä olisi pitänyt tehdä jo saagan alkuvaiheessa, ja haastatteli niitä kuuluisia kilpailevia yrityksiä. Heidän tarinansa on täysin erilainen, he väittävät haastattelussa maksavansa vähintään yhtä hyvää palkkaa kuin Posti, artikkelin lopussa viitataan epäselvin sanankääntein jopa siihen että jossain työtehtävissä kilpailijat maksavat kymmeniä prosentteja korkeampaa palkkaa kuin Posti.

Jos kilpailijoiden tarina on totta, se asettaa Postin palkka-alen vieläkin oudompaan valoon kuin se on ollut tähän asti. Nyt pitäisi saada faktat ojennukseen, mikä on koko totuus tässä Postin ja kahden suuren kilpailijan esittämien ristiriitaisten väitteiden suossa.

https://yle.fi/uutiset/3-10969262

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu