Valko-Venäjä pakotti tuhansia Voiton Päivän paraatiin

Valko-Venäjän valtias Lukashenka sai tahtonsa läpi, ja kohtuullisen mahtipontinen Voiton Päivän paraati nähtiin televisiossa ja lehdistön valokuvissa.

https://yle.fi/uutiset/3-11344285

YLE ja kansainvälinen media eivät tarkemmin ole pystyneet tai viitsineet selvittää, millä keinolla nuo tuhannet ihmiset saatiin sinne yleisöksi.

Totuus on että Valko-Venäjän kansa pelkää koronaa yhtä paljon kuin mikä tahansa muukin kansa, ja on oma-aloitteisesti harjoittanut koronan vastaisia varotoimia, vaikka valtion johto ei niitä olekaan määrännyt. Esimerkiksi jalkapallo-otteluiden katsomot ovat tyhjentyneet, ihmiset ovat lukeneet ulkomaiden uutisia netistä, ja tehneet omat johtopäätöksensä.

Daily Mail on ainoa media, joka nopealla googlauksella osui haaviin, joka tiesi kertoa että tuhannet ihmiset Minskin Voiton Päivän paraatissa eivät olleet siellä vapaaehtoisesti. Lehti on saanut vihiä siitä, että opiskelijoille on tarjottu korotettua opintorahaa palkinnoksi, jos osallistuvat paraatiin.

https://www.google.fi/amp/s/www.dailymail.co.uk/news/article-8302859/amp/Putin-leads-low-key-memorials-mark-75th-anniversary-victory-Nazis.html

Totuus on kuitenkin vielä paljon dramaattisempi. Armeijan edustajat toki vain määrättiin sinne, se on selvä asia. Eihän armeijassa kysellä mielipiteitä, vaan käsketään ja totellaan. Mutta myös armeijan ulkopuolisia siviilejä määrättiin osallistumaan sopiva määrä, jotta yleisö näyttää runsaslukuiselta ja väestöllisesti tasapainoiselta, varsinkin naisten osalta. Joillakin työpaikoilla julkaistiin nimilistoja, jossa mainitut henkilöt velvoitettiin osallistumaan Minskin paraatiin. Kieltäytyminen voisi kuulemma tehdä huonoa urakehitykselle jatkossa, jos edes saa pitää työpaikkansa.

Tälle tiedolle en voi antaa lähdeviitettä, koska en sellaista löydä netistä, ja omia henkilökohtaisia kontaktejani Valko-Venäjällä en toki vaaranna. Itsekin pitäisi päästä ajoittain matkustelemaan siellä turvallisesti.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu