Valko-Venäjän ratkaisu on sittenkin valtioliiton syventäminen Venäjän kanssa

Kohta vuoden verran on ihmetelty, mikä tulee olemaan Lukashenkan vastaus demokratiaa vaativalle laajalle kansalais-liikehdinnälle. Pikku hiljaa savu alkaa hälvetä, ja Lukashenkan taktiikan ääriviivat alkavat hahmottua.

Tuoreessa haastattelussa medialle Lukashenka on ilmoittanut, että valtioliittoa Venäjän kanssa tullaan syventämään ehkä jo tämän vuoden aikana. Samaan hengenvetoon hän kuitenkin myös vakuuttelee, että Valko-Venäjän täytyy ehdottomasti säilyä täysin itsenäisenä valtiona. Tähän vakuutteluun voi kukin suhtautua haluamallaan tavalla: sen voi uskoa totuutena ja aitona huolena, tai sitten sen voi tulkita savuverhoksi jolla rauhoitellaan Valko-Venäjän väestöä, mutta tällä vakuuttelulla ei ole oikeasti juuri mitään katetta.

https://russian.rt.com/ussr/news/850765-belorussiya-rossiya-dorozhnye-karty

Huono enne tulevasta on myös se että Lukashenka on jo suositellut julkisuudessa omia suosikkejaan seuraavaksi presidentiksi, ja Valko-Venäjän poliisi jahtaa edelleen protesteihin osallistuneita jopa omista kodeistaan, vaikka tilanne kaduilla on rauhoittunut kylmän talven aikana, eikä poliisilla pitäisi olla käytännön tarvetta jahdata ketään mistään syystä.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/valko-venajan-turkkilainen-puhdistus-ja-lukashenkan-suosikit-seuraavaksi-presidentiksi/

EU katselee vierestä, eikä muuta voi. Mitäpä EU voisikaan?

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu