Valtio holhoaa yli 70-vuotiaita, voitaisiinko nyt holhota myös alkoholisteja ja huumeiden käyttäjiä?

Euroopan Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen peräänkuuluttaa koko Euroopan laajuisia pakkokeinoja yli 70-vuotiaiden suojelemiseksi korona-viruksen aiheuttamalta kuoleman vaaralta, pitämällä heidät eristyksessä normaalista arkielämästä vuoden 2020 loppuun asti. Siitä on riittänyt mielipiteitä suuntaan ja toiseen. Kriittisimpiä ovat ne yli 70-vuotiaat, jotka eivät pelkää korona-virusta. Mikä sitten lieneekin syy tähän, fakta vai fiktio vai ”hyvä fiilis että ei tässä käy kuinkaan”. He haluaisivat kokeilla onneaan elämällä normaalia elämää kuten muutkin.

On mukava nähdä, että kuoleman tai terveyden vaarassa olevien ihmisten holhoaminen valtion taholta on tullut muotiin. Olen nimittäin kaivannut alkoholistien ja huumeiden käyttäjien holhoamista siltä terveyden tai jopa kuoleman vaaralta, johon he itsensä saattavat valitsemansa elämäntavan kautta, mutta aikuisten ihmisten holhoaminen ei ole ollut muodikasta eikä poliittisesti korrektia.

Alkoholi aiheuttaa maailmassa vuosittain noin 3 miljoonaa kuolemaa, ja Suomessa noin 1500 – 2000. Koronaan tuskin tulee kuolemaan niin montaa ihmistä. Huumeisiin kuolee suunnilleen sen verran vuodessa ihmisiä kuin korona tulee todennäköisesti tappamaan, noin puoli miljoonaa koko maailmassa ja 200 – 300 Suomessa.

Olisiko nyt poliittisesti hedelmällinen aika keskustella, miksi valtio on näin helposti innostunut holhoamaan kansalaisia korona-viruksen aiheuttamalta terveyden tai kuoleman vaaralta, mutta tähän asti ei olla oltu ollenkaan niin innostuneita holhoamaan ihmisiä paljon laajamittaisemalta terveyden ja kuoleman vaaralta, jonka aiheuttaa alkoholin tai huumeiden väärinkäyttö?

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu