Vantaa leikkasi 85,000 EUR lasten kesäleireistä, ja käytti 110,000 EUR olut-terassiin

Tikkurilan kohuttu kesäterassi on ”a gift that keeps on giving”, lahja joka antaa aina vain lisää ilon aiheita.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/kaveri-kapitalismia-vantaa-tukee-110000-eurolla-yhta-valittua-terassi-yrittajaa/

Vantaa polttaa rahaa 110,000 EUR kesäterassi-projektiin. Käytännössä epäsuorana yritystukena sille yhdelle yrittäjälle, joka sai yksinoikeudet kesäterassin toimintaan 1,000 EUR kuukausivuokraa vastaan. (Ja joka ottaa vuokraa niiltä muilta ravintoloitsijoilta, jotka hän päästää sinne myymään ruokaa, mutta alkoholin myyntiin hän pitää yksinoikeudet itsellään.)

Samaan aikaan Vantaa leikkaa 85,000 EUR lasten kesäleireille annettavasta tuesta. Tuen leikkaus suurinpiirtein kaksinkertaistaa tämän kesän leirien hinnat perheille. Jostain on pakko säästää, elämme tiukkoja aikoja. Periaatteessa voitaisiin sanoa, että olut-terassin kustannukset otetaan kesäleireille osallistuvien lasten vanhempien kukkarosta. Nyt on vantaalaisilla poliitikoilla prioriteetit vähän hakusessa. Pientä ideologista tarkennusta voitaisiin kaivata tähän asioiden arvojärjestykseen.

https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/4168529

Tikkurilan terassia pääsee tukemaan ilmaisella työpanoksella myös kuka tahansa kuntalainen. Kaupunginjohtaja on kutsunut kuntalaisia talkootyöhön istuttamaan viherkasveja terassille. Yksityiselle yritykselle tehtävä talkootyö on tosin laitonta verottajan mielestä, mutta nyt ei tehdäkään ilmaista työtä varsinaisesti yksityiselle yrittäjälle, vaan kunnalle. Yhteisen asian hyväksi. Vaikka se hyödyttääkin yksityistä yrittäjää, kun hänen liiketoimintansa käytössä olevaa terassia sisustetaan viihtyisäksi ilmaisella talkootyöllä.

Kaksikielisissä kunnissa tällaiset talkookutsut päättyvät yleensä iloiseen kehotukseen: Kaikki mukaan! / Alla med!

https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/4140337

+3
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu