Vantaalla haukutaan koirapuistoissa ja koirapuistoja

Koirapuistojen aiheuttama meluhaitta puhuttaa Vantaalla(kin). Onhan se nyt vaan tyhmää sijoittaa niitä alle puolen kilometrin päähän asuintaloista. (Vai mikä olisi sopiva etäisyys, jotta koirien haukunta ei kuulu asuntoihin häiritsevästi? Heitin tuon etäisyyden aika lailla hatusta ja lonkalta.) Myös meluvallit on keksitty. Koirapuisto voisi olla laaksossa tai montussa, josta ääni heijastuu ylös eikä sivulle.

https://www.vantaansanomat.fi/paakirjoitus-mielipide/4176399

Olen koiran omistaja, mutta en maailman omistaja. Ymmärrän koiriin kohdistuvat negatiiviset asenteet joidenkin ihmisten taholla, enkä ohita niitä olankohautuksella. Järkevällä suunnittelulla koirat mahtuvat samaan kaupunkiin kaikkien ja kaikenlaisten ihmisten kanssa. Mutta ihan lonkalta ja suunnittelematta homma ei toimi, jos asiaa kysytään koirapuistojen meluhaitasta mielensä pahoittaneilta ihmisiltä.

Kannatan myös koirista vapaan vyöhykkeen perustamista kaupunkeihin. Tälle on kaksi hyvää syytä: koiria pelkäävät ihmiset, ja vuosittainen ilotulittelu. Jos kaupungissa olisi riittävän laaja alue, jossa koiria ei saa olla, koiria pelkäävät ihmiset voisivat muuttaa sinne, ja myös oikeus ilotulittamiseen uutena vuotena voitaisiin rajata sinne. Silloin muualla asuvat koirat selviäisivät uudesta vuodesta ilman hermoromahdusta.

0
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu