Varoitus Iitin homopuhe-opettajalle: ajattelu on nyt kiellettyä tieteessä

Toukokuun alussa opettaja luki Iitin lukiossa aamunavauksessa koulun oppilaille tunnetun evoluutio-kriitikko Matti Leisolan kolumnin, jossa pohdittiin mm. homoseksuaalisuuden ja abortin laillisuuden historiaa. Kolumni oli julkaistu pari kuukautta aiemmin Uusi Tie -lehdessä, jota julkaisee luterilainen herätysliike Kansanlähetys.

Asiasta nousi myrsky vesilasiin, ja vihervasemmistolaisen cancel-kampanjan lopputuloksena opettaja sai kirjallisen varoituksen: jos tällainen toistuu, saat potkut. Tätä tapausta ihmetellään nyt kristillisissä piireissä eduskuntaa myöten, miten tässä taas näin kävi?

https://uusitie.com/objektiivisen-moraalin-puolustaja-on-aikamme-vihollinen/

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Suomen_Evankelisluterilainen_Kansanlähetys

https://yle.fi/uutiset/3-11923759

https://yle.fi/uutiset/3-12013700

Tapauksessa on taas kaikki vihervasemmistolaisen dystopian ainekset koossa. Mukaanlukien ennätyksellinen herkkähipiäisyys ja pienestä hipaisusta puolikuolleena maahan vaikeroimaan heittäytyminen, joka muistuttaa lähinnä englantilaisen jalkapalloilija Sterlingin esiintymistä EM-kisojen ottelussa Tanskaa vastaan. Lopputuloskin on yhtä onnistunut, eli oikeusmurha kilpailun vastapuolelle.

YLEn kommentaattorit selostivat Englannin ja Tanskan välistä ottelua siten, että tästä teatraalisesta tahallaan kaatumisesta ja loukkaantuneen teeskentelystä ei tarvitse tykätä, mutta se nyt vain tekee vaikutuksen tuomareihin ja tuo voittoja kilpailussa. Saman voi sanoa vihervasemmistolaisesta kaikesta mahdollisesta loukkaantumisesta, kilpailussa poliittisen ilmatilan herruudesta eri mieltä olevien kanssa.

Leisola kirjoittaa kolumnin, ja Uusi Tie julkaisee sen. Kukaan ei sano sanaakaan pariin kuukauteen. Sitten opettaja lukee kolumnin ääneen koulussa. Miten tässä kuviossa opettaja on ensimmäinen ja keskeinen ja ainoa henkilö, johon kohdistuu yhteiskunnan sanktioita? Jos kirjoituksessa on jotain vikaa, se on ensisijaisesti Leisolan syy. Mutta onko kolumnissa jotain vikaa juridisesti?

Leisola liikkuu vaarallisimmilla mahdollisilla vesillä, ja pohtii moraalin perusteita. Miksi yhteiskunnan moraali on sellaista kuin se on? Miksi se oli erilaista aiemmin? Millaista se tulee olemaan tulevaisuudessa? Suurinpiirtein kaikki Leisolan mainitsemat esimerkit lainsäädännön muutoksista viime vuosikymmeninä, homoudesta ja abortista aina avoliittoon asti, on kuulutettu megafoneista ja esitelty kadunvarsien mainoksissa Helsingissä juuri päättyneellä Pride-viikolla. Suuret mainokset Mäkelänkadun varrella kertoivat tuhansille ohikulkijoille, minä vuonna homoseksuaalisuuden status rikoksena tai mielisairautena poistui. Leisolaa siteerannut opettaja kertoi saman Iitin lukiossa, ja suurinpiirtein sama vihervasemmistolainen yhteisö nosti asiasta älämölön, joka oli mainostanut samoja historiallisia faktoja Helsingissä koko Pride-viikon ajan.

Leisolan kolumni ei anna mitään lopputulosta pohdiskeluilleen. Vertailee ja toteaa vain asioita. Tällainen alustus voisi melkein olla yo-kirjoituksissa tehtävänä. Opiskelijan tehtävä on ottaa aiheesta koppi ja työstää sitä omilla aivoillaan. Iitin lukioon saapunut valtion inkvisitio varmistaa, että uusi nouseva sukupolvi tietää ettei tiede ole tekosyy olla eri mieltä heidän kanssaan. Tiede ei ole tarkoitettu vaikeiden aiheiden itsenäiseen pohdiskeluun, vaan annetut totuudet ovat ehdottomia. Joka niistä edes keskustelee, päätyy inkvisition käsittelyyn, vaikka ei lausuisi mitään johtopäätöstä keskustelun aikana.

Vihervasemmistolainen yhdenvertaisuus tarkoittaa YLE uutisen mukaan sitä, että sukupuolten lisäksi kaikkia muitakin ihmisoikeuksien ja perustuslain mainitsemia asioita suojellaan tarkasti. Sellaisia kuten oikeus uskonnon, omantunnon ja mielipiteen vapauteen. Orwellin kirjallisuudessa sitä sanotaan uuspuheeksi, newspeak, kun lausutaan virallinen totuus, joka on suorastaan totuuden vastakohta. Tässähän yhdenvertaisuus-valtuutettu matkusti Iittiin asti varmistamaan, että kohutun aamunavauksen pitäneen opettajan oikeutta uskonnon, omantunnon ja mielipiteen vapauteen syrjitään yhteiskunnan taholta ja irtisanomisen uhalla.

+23
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu