Vasemmistoliitto: Puhetta jolla on merkitystä.

 

Vasemmistoliiton rooli enemmistödemokratiassa on epäkiitollinen. Puolue on profiloitunut puolustamaan kansan köyhimmän kymmenen prosentin etuja. Sillä konseptilla saa kymmenen prosentin kannatuksen vaaleissa.

Tuollaisella kannatuksella ei valtiota johdeta. Joskus harvoin käy kutsu hallitukseen, lähinnä nolaamaan oma aatteellinen tausta raskailla kompromisseilla oikeistolaisempien puolueiden kanssa.

SDP kosiskelee Vasemmistoliittoa liittymään paremmin tienaavan työväen leiriin, isompaan emopuolueeseen — joka myi vasemmistolaiset aatteensa jo vuosikymmeniä sitten, ja ehdottelee että jos Vasemmistoliittokin tekisi vihdoin samoin. ”Jättäkää köyhät oman onnensa nojaan, ja lähtekää paremmin tienaavien kelkkaan mukaan!”

Mutta ketä ne kymmenen prosenttia sitten äänestäisivät, jos kukaan ei enää aja heidän etuaan? SDP ei voi ajaa köyhimpien etuja, koska ne ovat ristiriidassa SDP:n työssäkäyvän ja melko hyväpalkkaisen äänestäjäkunnan etujen kanssa, kun palkkaneuvottelut alkavat, ja pitäisi jakaa se kuuluisa kakku viipaleisiin.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu