Vastine Jukka Seppiselle: EU:n integraatio on pysäytettävä

Jukka Seppinen on estänyt kommentoinnin karusellissa pyörivästä blogistaan, jossa hän toivoo Euroopan Unionin kehittymistä kiinteämmin keskusjohtoiseksi liittovaltioksi, mikä tarkoittaisi kansallisen itsemääräämis-oikeuden kaventumista pikku hiljaa yhä enemmän ja enemmän (kunnes jäljelle jää… ei mitään?):

Yleistrendin täytyy kulkea kohti syvenevää integraatiota ja kasvavaa EU-budjettia.  Sitä täytyy suurentaa merkittävästi integraation syventämisen myötä. Yhteisvastuullisuutta tulee lisätä. Kannatan EU:n omaa valtiovarainministeriö-tyyppistä elintä, enkä suhtaudu kielteisesti myöskään EU:n omaan verotusoikeuteen, jolta pohjalta EU-parlamentin budjettivalta kasvaisi merkittävästi.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukkaseppinen/euroopan-unionin-pysyvat-periaatteet-syvenna-vuorotellen-integraatiota-ja-laajene-hallitusti/

Minun käsitykseni EU:sta on hyvin toisenlainen. Moniulotteisen demokratian näkökulmasta maailmaa katsoen suhtaudun kriittisesti kaikkeen sellaiseen kehitykseen, joka homogenisoi maailmaa, eli toisin sanoen vähentää heterogeenisuutta, vähentää erilaisia tapoja tehdä asioita, ja kaventaa omantunnon ja mielipiteen vapautta.

Euroopan Unionin tärkein anti on toimivat sisämarkkinat ja ihmisten vapaa liikkuminen. Mutta ne ovat tarjolla ilman EU:n jäsenyyttäkin, kuten Norja ja Sveitsi ovat huomanneet. Jokainen tällainen Seppisen ja kumppanien sepitelmä EU:n integraation ja keskusjohtoisuuden lisääntymisestä antaa aina yhden syyn lisää pohtia, olisiko Norjan tai Sveitsin malli sittenkin parempi Suomelle kuin EU:n jäsenyys.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu