Venäjä ja Kiina valittiin YK:n ihmisoikeus-neuvostoon

Venäjä ja Kiina valittiin tiistaina YK:n ihmisoikeus-neuvoston jäseniksi, kolmen vuoden kaudelle joka alkaa 1.1.2021.

[huutonaurua]

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/-yk-n-ihmisoikeusneuvosto-on-pettanyt-uhrit-jasenmaiden-joukossa-on-maailman-pahimpia-hallintoja#430ab460

https://www.kaleva.fi/kuin-tuhopolttajat-palokunnassa-miksi-ihmisoikeuks/2991669

https://www.dw.com/en/china-and-russia-elected-to-un-rights-council-but-saudi-bid-fails/a-55269642

YK on pystyyn kuollut puu. Ihan kiva foorumi, jossa keskenään jyrkästi eri mieltä olevien valtioiden eliitti pystyy keskustelemaan toistensa ohi rauhanomaisesti. (Toki sieltä kävellään joskus salista ulos ja kieltäydytään edes kuuntelemasta vihollis-valtion edustajan puhetta. Mutta melko harvoin kuitenkin.)

YK ei kuitenkaan ole foorumi, jossa kaikki maailman kansat voivat keskustella keskenään. Ei edes puolet maailman kansoista. Suuri osa YK:n toimintaan osallistuvista poliitikoista on epädemokraattisten hallintojen edustajia, jotka eivät edusta oman kansansa mielipidettä kovin relevantisti.

YK:lla ei ole kunnollista suunnitelmaa oikein mihinkään ongelmaan maapallolla, koska vaikutusvaltaisissa YK:n tehtävissä istuu niin paljon diktatuurien edustajia, jotka ovat enemmän osa maailman ongelmia kuin  niiden ratkaisua.

On valitettavaa, että virallinen totuus Suomessa arvostaa YK:ta niin korkealle, ja kohtelee YK:ta suorastaan pyhänä. Resurssien ja maailmanparantamis-innon tuhlaaminen YK:n toimintaan on tehotonta. Siellä on maailman suurimmat pukit kaalimaan vartijoina. Pitäisi aloittaa puhtaalta pöydältä, ja perustaa demokraattisten valtioiden versio YK:sta. Järjestö, jonka jäsenvaltiot elävät niin kuin opettavat. Tyhjää puhetta on kuultu tarpeeksi, on jo korkea aika tunnustaa virallisesti tyhjän puheen olleen vain tyhjää puhetta.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu