Venäjä tarjoaa Sputnik-rokotteen teknologiaa EU:lle, Suomikin saisi valmistaa sitä itse

Uusimmat tiedot korona-viruksesta löytyvät YLE uutisten sivulta:

https://yle.fi/uutiset/18-89760

Ja sitten ne uusimmat tiedot korona-viruksesta, joita ei löydy YLE uutisten sivulta.

Saksa on neuvotellut jo tammikuun alusta lähtien Venäjän kanssa mahdollisuudesta aloittaa Sputnik-koronarokotteen tuotanto Saksan tarpeisiin.

https://www.politico.eu/article/russia-germany-angela-merkel-vladimir-putin-coronavirus-vaccine-production-sputnik-cooperation/

Länsimaisten korona-rokotteiden toimitusten viivästyminen alkaa nostaa hikeä poliitikkojen otsalle Saksassa jo siinä määrin, että tällä hetkellä Saksan terveysministeri puhuu jo avoimesti siitä mahdollisuudesta, että Saksa ottaisi käyttöön venäläisen tai kiinalaisen korona-rokotteen, tai vaikka molemmat.

https://www.dw.com/en/coronavirus-germany-open-to-chinese-and-russian-vaccines-amid-delays/a-56396510

https://www.rt.com/russia/514265-germany-possibility-sputnikv-vaccine/

Venäjän valtiollinen uutistoimisto Russia Today on tänään todennut, että Venäjä aikoo tarjota Euroopan Unionin jäsenmaille oikeudet ja teknologian valmistaa Sputnik-rokotetta vaikka itse omissa tehtaissaan. Suomikin voisi valmistaa Sputnik-rokotetta omiin tarpeisiinsa.

https://actualidad.rt.com/actualidad/382092-rusia-compartir-ue-tecnologia-vacunas

Lämmin käden ojennus Venäjältä EU:n suuntaan, hetkellä jolloin molemmilla tahoilla on ongelmia jotka pitäisi ratkaista. EU:ssa on rokotteiden saatavuuden ongelma, ja Venäjällä on ”sen yhden kansalaisen” aiheuttamia poliittisia ongelmia.

 

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu