Venäjä tarjoaa Sputnik-rokotteen teknologiaa EU:lle, Suomikin saisi valmistaa sitä itse

Uusimmat tiedot korona-viruksesta löytyvät YLE uutisten sivulta:

https://yle.fi/uutiset/18-89760

Ja sitten ne uusimmat tiedot korona-viruksesta, joita ei löydy YLE uutisten sivulta.

Saksa on neuvotellut jo tammikuun alusta lähtien Venäjän kanssa mahdollisuudesta aloittaa Sputnik-koronarokotteen tuotanto Saksan tarpeisiin.

https://www.politico.eu/article/russia-germany-angela-merkel-vladimir-putin-coronavirus-vaccine-production-sputnik-cooperation/

Länsimaisten korona-rokotteiden toimitusten viivästyminen alkaa nostaa hikeä poliitikkojen otsalle Saksassa jo siinä määrin, että tällä hetkellä Saksan terveysministeri puhuu jo avoimesti siitä mahdollisuudesta, että Saksa ottaisi käyttöön venäläisen tai kiinalaisen korona-rokotteen, tai vaikka molemmat.

https://www.dw.com/en/coronavirus-germany-open-to-chinese-and-russian-vaccines-amid-delays/a-56396510

https://www.rt.com/russia/514265-germany-possibility-sputnikv-vaccine/

Venäjän valtiollinen uutistoimisto Russia Today on tänään todennut, että Venäjä aikoo tarjota Euroopan Unionin jäsenmaille oikeudet ja teknologian valmistaa Sputnik-rokotetta vaikka itse omissa tehtaissaan. Suomikin voisi valmistaa Sputnik-rokotetta omiin tarpeisiinsa.

https://actualidad.rt.com/actualidad/382092-rusia-compartir-ue-tecnologia-vacunas

Lämmin käden ojennus Venäjältä EU:n suuntaan, hetkellä jolloin molemmilla tahoilla on ongelmia jotka pitäisi ratkaista. EU:ssa on rokotteiden saatavuuden ongelma, ja Venäjällä on ”sen yhden kansalaisen” aiheuttamia poliittisia ongelmia.

 

IonMittler
Sitoutumaton Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu