Venäjän hyökkäyksen mahdollisuuteen uskotaan, mutta miksi Ukrainan pakolaisiin ei varauduta jo?

Nyt tulee jokaisesta tuutista uutisia, joiden mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan näyttää päivä päivältä yhä todennäköisemmältä. Yhdysvallat spekuloi että operaatio saattaa alkaa jo ensi viikon keskiviikkona.

No eihän näitä tiedä, toteutuuko se vai ei. Mutta sen verran isoista asioista on kyse, ja niin korkeaa todennäköisyyttä ennustellaan jo sodan alkamiselle, että luulisi tilanteen olevan sen arvoinen, että EU:n ulkoministerit neuvottelisivat jo hyvissä ajoin (no jaa, siis paniikissa viime hetkellä), miten Ukrainasta liikkeelle lähteviä pakolaisia aiotaan auttaa, ja mihin heidät ohjataan Itä-Euroopan valtioiden rajoilta, johon he saapuvat ensimmäiseksi.

Mutta kai se homma hoituu silläkin tyylillä, että sodan alkaessa on täysi paniikki ja kaaos päällä EU:n ulkorajoilla. Monta päivää, keskellä kylmintä talvea. Taas kerran.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri, ehdokasnumero 461. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu