Venäjän tavoite sodan vaiheessa 2: koko eteläinen Ukraina Transnistriaan asti

Yksi johtavista venäläisistä kenraaleista, Rustam Minnekajev, on tänään selventänyt medialle Venäjän tavoitteita Ukrainan sodan ”toisessa vaiheessa”. Hänen mukaansa Venäjä pyrkii saamaan haltuun eteläisen Ukrainan ja etelärannikon kokonaan, siten että muodostuu maayhteys Venäjältä Krimin ja Odessan ohi Transnistriaan asti.

Saa nähdä miten tämä sujuu, ja kauanko siinä kestää. Venäjä on toistaiseksi pystynyt etenemään rintamilla, mutta enemmänkin etanan kuin gepardin vauhdilla. Näin iso viipale Ukrainasta olisi Zelenskille erittäin epämieluisa diili, rauhanneuvotteluja ajatellen. Sen takia Venäjä ei tällä hetkellä edes yritä osallistua rauhanneuvotteluihin, koska Venäjän tavoitteet ovat ihan eri tasolla kuin mihin Zelenski suostuisi neuvotellen.

Suuri kysymysmerkki on, mitä uutta aseistusta länsi toimittaa Ukrainalle, ja mikä tulee olemaan sen merkitys sodan voimasuhteille.

https://www.timesofisrael.com/top-general-says-russia-will-seek-conquest-of-entire-donbas-southern-ukraine/

https://twitter.com/DAlperovitch/status/1517464441645846529

https://www.interfax.ru/world/837353

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu