Venäjän vastaisilla pakotteilla pelleilyä, Saudi-Arabian ja Yhdysvaltojen tyyliin

Puoli vuotta on sodittu, mutta Venäjän vastaiset talouspakotteet ovat edelleen paljolti vain teatteria, joka näyttää hienommalta kuin onkaan. Länsimaat vähentävät venäläisen öljyn ostamista, jotta ei rahoitettaisi Venäjän sotatoimia. Joe Biden matkustaa syksyllä Saudi-Arabiaan sopiakseen aiempaa suuremmasta öljyn tuonnista. Yhdysvallat tarvitsee lisää öljyä muilta toimittajilta, koska öljyn ostamista Venäjältä on vähennetty, protestina Ukrainan sodalle.

Saudi-Arabia on tällä välin kaksinkertaistanut öljyn ostamisen Venäjältä, jotta öljyä vapautuu enemmän myytäväksi ulkomaille, kuten esimerkiksi Yhdysvalloille. Yhdysvallat saa kyllä haluamaansa, eli aitoa Saudi-Arabiassa tuotettua öljyä, johon ei ole ehkä sekoitettu lainkaan joukkoon venäläistä öljyä. Mutta vain siksi, että Saudi-Arabia on korvannut omaa öljyn käyttöään lisäämällä öljyn ostoja Venäjältä.

https://www.reuters.com/business/energy/exclusive-saudi-arabia-doubles-q2-russian-fuel-oil-imports-power-generation-2022-07-14/

Tätä kuviota voisi sanoa mustan öljyn valkopesuksi, jossa voittajia ovat maailman kahden katastrofaalisimman tällä hetkellä käynnissä olevan sodan hyökkäävät osapuolet: Venäjä (Ukrainan sota) ja Saudi-Arabia (Jemenin sota, unohtamatta roolia myöskään Syyrian sodassa).

 

 

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri, ehdokasnumero 461. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu