Venäläistä rulettia NATO-jäsenyyden hakemuksella

Venäläinen ruletti on legendaarinen äärimmäinen uhkapeli, jossa laitetaan kuudesti laukeavaan revolveriin yksi patruuna, ja pyöritetään lipasta sokkona. Sitten osallistujat laittavat vuorotellen aseen omalle ohimolleen ja painavat liipaisinta. Todennäköisyys on 83 % että ei tapahdu mitään, ja 17 % että elämä päättyy siihen.

NATO-jäsenyyden hakeminen on tällä hetkellä muotia Suomessa. Näyttää erittäin todennäköiseltä, että Suomi jättää jäsenhakemuksen tämän kevään aikana. Vaikka kansanäänestystä ei aiotakaan järjestää. NATO-jäsenyyden hakeminen muistuttaa venäläistä rulettia. Annan sille kertoimet 87 % onnistumisen puolesta ja 17 % epäonnistumisen puolesta. Epäonnistuminen tarkoittaisi todennäköisesti Venäjän sotatoimia Suomen alueella, koska mikään sitä vähempi tuskin pysäyttäisi Suomen NATO-hakemusta, jos sellainen jätetään.

Myös Ukrainassa uskottiin varmasti, että todennäköisyydet ovat 87 % sen puolesta, että pyrkimys NATOn ja EU:n jäseneksi on kannattava siirto. Tuskin siellä uskottiin, että nyt meneillään oleva sota oli todennäköinen seuraamus heidän ulkopolitiikalleen. Jos olisi uskottu, ehkä olisi menetelty toisin ulkopolitiikassa, koska nämä seuraamukset eivät ole heille mukavia. Huomioiden, että sodan lopputuloksena Ukraina joutuu todennäköisesti tyytymään samanlaiseen kompromissiin, joka olisi ollut tarjolla myös ilman sotaa.

Kannatan Suomen sotilaallisen liittoutumattomuuden jatkamista tulevaisuudessakin, ja NATO-jäsenyyden hakemisen suunnittelemisen lopettamista. Annan itselleni 17 % kertoimet sille, että tämä on hyvä idea. Kovin paljon emme pääse juhlimaan, jos voitan tämän vedon, koska minua ei voitane julistaa vedon voittajaksi ennen kuin on nähty sota Suomen ja Venäjän välillä.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu