Venäläistä rulettia NATO-jäsenyyden hakemuksella
Venäläinen ruletti on legendaarinen äärimmäinen uhkapeli, jossa laitetaan kuudesti laukeavaan revolveriin yksi patruuna, ja pyöritetään lipasta sokkona. Sitten osallistujat laittavat vuorotellen aseen omalle ohimolleen ja painavat liipaisinta. Todennäköisyys on 83 % että ei tapahdu mitään, ja 17 % että elämä päättyy siihen.
NATO-jäsenyyden hakeminen on tällä hetkellä muotia Suomessa. Näyttää erittäin todennäköiseltä, että Suomi jättää jäsenhakemuksen tämän kevään aikana. Vaikka kansanäänestystä ei aiotakaan järjestää. NATO-jäsenyyden hakeminen muistuttaa venäläistä rulettia. Annan sille kertoimet 87 % onnistumisen puolesta ja 17 % epäonnistumisen puolesta. Epäonnistuminen tarkoittaisi todennäköisesti Venäjän sotatoimia Suomen alueella, koska mikään sitä vähempi tuskin pysäyttäisi Suomen NATO-hakemusta, jos sellainen jätetään.
Myös Ukrainassa uskottiin varmasti, että todennäköisyydet ovat 87 % sen puolesta, että pyrkimys NATOn ja EU:n jäseneksi on kannattava siirto. Tuskin siellä uskottiin, että nyt meneillään oleva sota oli todennäköinen seuraamus heidän ulkopolitiikalleen. Jos olisi uskottu, ehkä olisi menetelty toisin ulkopolitiikassa, koska nämä seuraamukset eivät ole heille mukavia. Huomioiden, että sodan lopputuloksena Ukraina joutuu todennäköisesti tyytymään samanlaiseen kompromissiin, joka olisi ollut tarjolla myös ilman sotaa.
Kannatan Suomen sotilaallisen liittoutumattomuuden jatkamista tulevaisuudessakin, ja NATO-jäsenyyden hakemisen suunnittelemisen lopettamista. Annan itselleni 17 % kertoimet sille, että tämä on hyvä idea. Kovin paljon emme pääse juhlimaan, jos voitan tämän vedon, koska minua ei voitane julistaa vedon voittajaksi ennen kuin on nähty sota Suomen ja Venäjän välillä.
Kristallipallossasi on varmaan suora näkymä putinin työkalupakkiin?
Ilmoita asiaton viesti
Jos on kiikarit joilla katsoo Ukrainan suuntaan, ei tarvitse konsultoida edes kristallipalloa.
Ilmoita asiaton viesti
Eli arvaamatonta ja agressiivista putinia vastaan on suojauduttava.
Ilmoita asiaton viesti
Jos mahdollista. Vaan onko mahdollista? Kas siinä kysymys.
Ilmoita asiaton viesti
Muistaakseni haastoin joku aika sitten kristallipallosi siitä että Putin ei ole enää vallassa vuoden kuluttua. En ole huomannut, että olisit ottanut haasteen vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tietääkseni vastasin siihen viestiisi silloin, ottamalla haasteen vastaan. Ja sinä vastasit vielä siihen että selvä, päivämäärään x.x.2023 asti veto on voimassa.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos, pitää pistää kalenteriin.
Ilmoita asiaton viesti
En jaksa kommentoida tekstiäsi NATO-hakemukseen liittyen, mutta eikös se venäläinen ruletti mene niin, että rullaa pyöräytetään vain kerran ja sitten revolverin piippu pannaan vuorotellen kummankin ohimoon ja vedetään liipasinta?
Todennäköisyys päästä hengestään siis kasvaa jatkuvasti ja jos menee viimeiseen rullan sylinteriin asti, niin hengenlähdön todennäköisyys on aika liki sataa prosenttia.
Hengissä säilytyn saa sitten kuolleen omaisuuden. En kylläkään tiedä, miten nyky-yhteiskunnassa onnistuu vaikka kiinteistön omistuksen siirto voittajalle tässä pelissä tai edes pankkitilin tyhjennys. Taskussa olevat rahat taas on helppo juttu, mutta meillä tämä kisa lienee laiton, joten voi käydä huonosti voittajallekin.
Ilmoita asiaton viesti
Blogissa kuvataan pelin säännöt mielestäni juuri niin kuin sanot tässä. Viimeistään kuudennella kerralla kannattaa tehdä oharit ja tähdätä kaveria, ei omaa ohimoa.
Ilmoita asiaton viesti
Blogistin kuvauksessa venäläisestä ruletista oli tekninen virhe. Itsekin olen nähnyt, että elokuvissa, että kaveri pyöräyttää revolverin lipasta, laittaa aseen ohimolle ja liipaisee. Mahdollisuus saada osuma on tuo 17 %.
Sinällään kuvaus Ukrainan tilanteesta on mielestäni aika hyvin paikkansa pitävä. Täältä ylhäältä katsoen Ukraina toimi juuri noin: Ukraina ei valmistautunut mitenkään sotaan, vaikka merkit olivat selvät. USA jopa ilmoitti, että hyökkäyskäsky on annettu, mutta se ei aiheuttanut liikekannellepanoa edes siinä vaiheessa. Minusta se on ollut käsittämättömän heikkoa maan poliittista ja sotilaallista johtoa. Jos Suomi olisi toiminut noin ennen talvisotaa, niin Suomea ei olisi semmoisena, kun sen tunnemme.
Koska tunnen erään joukon kommentoijista, niin he kiirehtivät selittämään, että Venäjä sen sodan aloitti, ja mikä putinisti sinä olet. Kyllä, kyllä, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että Ukraina yllätettiin housut kintuissa, kuten sanotaan. Nyt näyttää siltä, että Ukraina on saamassa puolustuksensa kuntoon. Realismi ei ole kukkinut Ukrainassa.
Ilmoita asiaton viesti
”Ukraina ei valmistautunut mitenkään sotaan, vaikka merkit olivat selvät.”
Aika vahvasti sanottu. Voi olla että se oli vain Venäjän huonoutta mutta itse odotin että Kiova olisi vallattu viikossa ja maan johto antautunut tai tuhottu. Ukraina pani hanttiin ensimmäisistä tunneista lähtien eikä se olisi ollut mahdollista ilman että olisi mitenkään valmistauduttu sotaan.
Nyt ainakin ”täältä ylhäältä katsoen” näyttää siltä että Ukrainan puolustus vahvistuu sitä mukaa kun Venäjän hyökkäys heikkenee. Naton jäsenmaan tilanne olisi tietenkin aivan toinen kun maassa olisi jo kuukauden jälkeen satoja tuhansia naton sotilaita. Siinä teoreettisessa ja epäuskottavassa tilanteessa että Venäjä olisi hyökännyt Natomaahan.
Ilmoita asiaton viesti
Ukrainan johto uskoi viimeiseen asti, että Venäjä ei hyökkää tai ainakin halusi olla viimeiseen asti provosoimatta millään tavoin Venäjää. Ei Suomeakaan aikanaan tule auttamaan ”hyvät ja luottamukselliset suhteet” ja ”aktiivinen vakauspolitiikka” mikäli Venäjä katsoo etujensa suuressa pelissä vaativan saada Suomi hallintaansa. Voimme olla vain joko osa länttä tai osa itää, ei meidän maantieteellisellä asemallamme leikitä mitään Sveitsiä.
Ilmoita asiaton viesti
Ukrainan hidas reagoiminen sodan alussa näytti aluksi oudolta, mutta niin vahvasti he saivat puolustuksensa kuntoon tärkeimpien alueiden osalta, että näin jälkikäteen katsoen voidaan uskoa sen olleen jopa ihan hallittua taktiikkaa. Huolehditaan siitä, että Venäjä ei saa juridisesti pätevää tekosyytä hyökkäämiselle, ja luotetaan siihen että pieni takamatka sodan ensimmäisinä päivinä ei ole ongelma pitkällä tähtäimellä.
Ilmoita asiaton viesti
Kerrankin komppasin kommenttiasi. Näin varmaan tapahtui ja osoittaa, että Ukraina ei halunnut millään tavoin provosoida Venäjää eikä halunnut missään tapauksessa ryhtyä sotimaan sen kanssa. Venäjän hyökkäys on yksi viime vuosikymmenten häikäilemättömimpiä hyökkäyssotia rauhantahtoisen naapurimaan kimppuun!
Ilmoita asiaton viesti
Epäilen samaa.
Mottihan toteutui, satasella. TS Venäjän logistiikan hakkerointi.
Ilmoita asiaton viesti
Yleensä niissä on rulla. Sitten jäin miettimään, että joitakin kutsutaan rullarevolvereiksi, lieneekö kaikki. Toisaalta lipasta on vaikea pyörittää.
En ole varma.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi on muuttunut vain myönteinen arvostelu on sallittua.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Suomi ei liity Naton jäseneksi, niin meillä on erittäin suuri todennäköisyys joutua ennemmin tai myöhemmin Venäjän hyökkäyksen kohteeksi. Oikeastaan meillä on ilman jäsenyyttä kaksi vaihtoehtoa, Ukrainan kohtalo tai Valko-Venäjän kohtalo jollain aikavälillä. Jälkimmäisessä emme joutuisi sotatoimien kohteeksi, mutta meillä olisi saman verran itsemääräämisoikeutta kuin Valko-Venäjällä. Nukkehallitus, jossa ministereinä vaikkapa Johan Bäckman ja Janus Putkonen, Paavo olisi varmaan vihdoin päässyt presidentiksi. Suhteet länteen poikki, ei sananvapautta. Yhteisiä sotaharjoituksia Venäjän kanssa, ehkä jopa osallistuminen sotiin sen rinnalla.
Ei Suomella ole mahdollisuutta ”puolueettomuuteen” nykyisessä maailmassa, olemme joko osa itää tai osa länttä. Emmehän me olleet oikeasti puolueettomia edes 1945-1990, Neuvostoliitosta paenneet tiesivät olevansa lännessä vasta ylitettyään Tornionjoen.
Baltian maatkin ovat kuuluneet Neuvostoliittoon Ukrainan tavoin ja niissä on suuri venäläisvähemmistö. Niiden puolustusvoimat ovat vain hitunen Ukrainan vastaavasta ja niillä on ollut enemmän retorista kärhämää Venäjän kanssa kuin Ukrainalla. Niiden strateginen asema Itämerellä on jopa tärkeämpi kuin Ukrainan Mustallamerellä. Silti ne ovat saaneet olla rauhassa Venäjän sotilaalliselta aggressiolta. Miksiköhän? Ion, tiedät kyllä vastauksen …
Ilmoita asiaton viesti
En näe syytä siihen, miksi Suomen asema ei voisi olla seuraavat 300 vuotta samanlainen kuin viimeiset 30 vuotta. Ei ole välttämätöntä olettaa, että se mikä on toiminut tähänkin asti, varmuudella lakkaisi toimimasta jatkossa.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjän politiikka on ratkaisevasti muuttunut Jeltsinin ajoista ja Putinin ensimmäisistä presidenttivuosista. Itäisen Keski-Euroopan ja Baltian maat aavistivat, että Venäjän 90-luvun kehitys olisi todennäköisesti vain ohimenevä välivaihe ja maa tulisi palaamaan samanlaiseksi kuin tsaarinaikana ja Neuvostoliiton aikana. Ja olivat oikeassa. Suomessa taas elettiin uskossa, että Venäjästä tulisi demokraattinen, naapuriensa itsenäisyyttä kunnioittava maa. Ja olimme väärässä. Nyt alkaa olla viimeiset hetket korjata tämä kohtalokas virhe.
Ilmoita asiaton viesti
Onhan tuo suhde länteen tietysti hieman muuttunut niistä ajoista, kun NATOn jäsenyyttä pyysivät vuosina 1954 ja 2000.
Ilmoita asiaton viesti
Kannatat varmaa vielä päälle YA sopimusta.
Voisit muuten puhua Putinille Petsamon, osan Sallasta, Laatokan-Karjala, Kannaksen-Karjala ja Suomenlahden saarten pakkoluovutettujen alueiden palatusta.
Näin evakonpojan ajatuksilla tänään,
Ilmoita asiaton viesti
Aikoinaan ehdotin joidenkin Karjalan osien ja maayhteyden Jäämerelle palauttamista Suomelle periaatteessa ikuisella vuokrasopimuksella, siis siirtämättä valtion rajaa de jure mutta kuitenkin de facto, vastineeksi NATOn ulkopuolelle jättäytymisestä pysyvästi. Tuskin Venäjä sellaiseen vaihtokauppaan olisi koskaan lähtenyt, jos ei sitten 1990-luvun heikoimpina vuosina. Mutta nyt alkaa olla aika turha pyytää mitään vastineeksi yhtään mistään. Tilanne on sen verran tulehtunut, että favoureita ei paljon jaeta suuntaan eikä toiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä on ilmoittanut, että Suomen Nato hakemus aiheuttaa sotilaspoliittisia seurauksia. Nyt meillä valtionjohto on kertonut ettei Natosta tarvitse järjestää kansanäänestystä ja valtionjohto ilmeisesti aikoo jättää Nato hakemuksen ilman kansalaisten oikeaa mandaattia. Mandaattina Nato hakemukselle toimii muutamat reilun tuhannen ihmisen otannalla tehdyt kyselyt, jotka on tehty valikoidulle väestönosalle.
Jos poliitikot päättävät jättää Nato hakemuksen, he tekevät sen ilman kansalaisilta saatua mandaattia ja ottavat valtavan riskin siihen, että Venäjä hyökkää meidänkin maahan. Mutta mitäpä meidän tämän hetken poliittinen johto ei olisi valmis uhraamaan kansainvälisen poliittisen uransa tähden?
Ukrainaa on nyt pommitettu noin viisi viikkoa ja Ukraina on kertonut luopuvansa Nato jäsenyydestä, sodan lopettamiseksi. Ehkä meillekin tulee sama tilanne eteen, kun meitäkin on pommitettu viisi viikkoa ja maa on raunioina, niin luovumme Nato jäsenyydestä vapaaehtoisesti, kuten Ukraina?
Tilanne on kerta kaikkiaan surkea ja joudumme siihen täysin valtion surkean demokraattisen tilanteen takia. Ehdotankin kaikille kansalaisille, että jos hallinto päättää jättää Nato hakemuksen ilman kansanäänestystä asiasta ja Venäjä hyökkää tännekin, että luovutamme vapaaehtoisesti koko poliittisen eliittimme Venäläisille. Näin ei yhden Naton takia tarvitse koko maata tuhota ja tavallisten kansalaisten kuolla poliittisen eliitin kansainvälisten urien takia.
Ilmoita asiaton viesti
”…että luovutamme vapaaehtoisesti koko poliittisen eliittimme Venäläisille”
Hyvä idea. Suoraan putlerin päiväunista.
Ilmoita asiaton viesti
Jos poliittinen eliitti aikoo jättää Nato hakemuksen ilman, että kansalaiset saavat äänestää asiasta, niin turha siinä koko valtakuntaa syytä tuhota. Uhrataan poliittinen eliitti, hehän ovat itse sitä halunneet.
Ehkä se Salosenkin mieli muuttuu sitten, kun maatamme on pommitettu viisi viikkoa ja maa on raunioina?
Ilmoita asiaton viesti
Haikailen natoon välttääkseni tilanteen että maatamme pommitettaisiin viikkokausia.
Komppaan ideaasi kyllä siinä että jos poliitikot ryssivät tämän hakemuksen ja sitten joudumme Venäjän iskun alle, minun puolestani ne voidaan luovuttaa Siperiaan.
Ilmoita asiaton viesti
Laitisen ehdotuksissa on kieltämättä tiettyjä riskejä, että baarissa lauantaina pyön pikkutunneilla ei kannata laukoa sellaisia kovin suureen ääneen humalassa olevalle pöytäseurueelle. Tiedä miten se poliittinen keskustelu päättyisi.
Mutta se tarkennus on paikallaan, että ei Laitinen haikaile Suomen tulemista pommitetuksi jotta välttyisimme NATOn jäsenyydeltä, vaan NATO-hakemuksen unohtamista jotta välttyisimme siltä pommitukselta.
Ilmoita asiaton viesti
”.. vaan NATO-hakemuksen unohtamista jotta välttyisimme siltä pommitukselta.
”
Ja suurin osa kansasta taas haluaa NATOon, jotta välttyisimme Venäjän hyökkäykseltä tai hyökkäyksen tullessa emme olisi ainakaan liian yksin. Sodan riski on monien mielestä selvästi suurempi, jos emme mene NATOon. No kiva yhdistävä asia on kuitenkin, ettemme kukaan (jotain putkosia ja bätmänejä yms. lukuun ottamatta) halua sotaa Venäjää vastaan. Omastakin mielestäni paras tapa välttyä sodalta on pikainen NATO-jäsenyys. Jotkut harvat ovat sitten eri mieltä vielä… eivätkä ihan kaikki heistä ole täysin putkosia tai bäckmanneja.
Mutta yhdistävänä tekijänä tosiaan se, ettei sotia tänne haluta. Onhan se jotain edes sekin. Kansanäänestystä nyt ei tarvita, kun tilanne on selvä jo muutoinkin, ja jopa presidentti Niinistö tuntui vihdoin tulleen samalle kannalle. Jos halutaan välttämättä kansanäänestys (jonka tulos on jo selvä.. niin vähän NATO-vastaisia on onneksi enää), niin voidaan pitää se kun hakemus on hyväksytty.
Ilmoita asiaton viesti
Ei minun ehdotuksissani mitään riskejä ole, vaan sillä pyritään nimenomaan välttämään turhia riskejä. Ja uskon, että saan juoda ilmaiseksi koko illan kapakassa, jos ehdotan poliittisen johdon vapaaehtoista luovuttamista Venäjälle, mikäli he menevät jättämään Nato hakemuksen ilman kansanäänestystä asiasta ja Venäjä sen takia hyökkää tänne.
Natoon voidaan hakea, mutta sillä tulee olla kansalaisten suostumus. Eikä suostumuksena voida pitää muutamia reilun tuhannen otannalla tehtyjä kyselyjä, joissa kohderyhmä on huolella valittu.
Ilmoita asiaton viesti
Kun väität kyselyjen kohderyhmien olevan huolella valittuja, mitä kriteerejä ajattelit valinnassa käytetyn ja miten on todennettu kyselyihin vastanneiden täyttävän kriteerit?
Ilmoita asiaton viesti
Kyselythän on tehty poliittisilla valinnoilla ja onhan asia ollut tälläkin palstalla esillä.
Ilmoita asiaton viesti
Uskot siis salaliittoon, jolla kyselyjen tulokset on väärennetty. Poliittisella valinnalla tarkoittanet puoluekantaa. Kyselyjen oikeellisuutta tukee se, että lähes kaikkien puolueiden johtavat poliitikot ovat viimeaikoina julkisesti esittäneet Natoa tukevia lausuntoja ja uskon puolueiden kannattajien peesaavan näitä johtohenkilöitä.
Ilmoita asiaton viesti
En usko salaliittoihin, mutta viittaan tähän blogiin.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kimmokautio/suomalaisia-ohjaillaan-ylen-vertailukelvottomilla-nato-gallupeilla/
Ilmoita asiaton viesti
”Jos poliittinen eliitti aikoo jättää Nato hakemuksen ilman, että kansalaiset saavat äänestää asiasta…”
Juuri kansalaiset sen poliittisen eliitin ovat valtaan äänestäneet, eikä perustuslaissamme ole muunlaista kansanäänestystä kuin neuvoa-antava.
Sopiihan noita neuvoja antaa täälläkin, kuten olet tekemässä. Uskotko oman kantasi edustavan kansalaisten enemmistöä vai vähemmistöä?
Ilmoita asiaton viesti
Ei se mene noin, armeijassa ja politiikassa on tiukka komentoketju. Siksi politiikassa tarvitaan vaihtoehtoja, joille kansa voi demokraattisesti siirtää luottamuksensa, jos NATO-hakemuksen edistäjien projekti lähtee pahasti sakkaamaan. Jotta siitä päästään tarvittaessa irti vähemmällä kuin käskemällä piiritetyn kaupungin X jatkaa taistelua viimeiseen kaatuneeseen asti, jotta muut kaupungit voivat hengähtää sen aikaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei se sieltä ole, jos valitsemme uuden, mieleisemme tilalle.
Ilmoita asiaton viesti
Laitinen, juu meillekin kun galluptutkija soitti, niin sanoi että osallistua saa vain jos kannattaa natojäsenyyttä😁
Mielipidetutkimus on Laitisen mielestä tehty oikein jos natojäsenyyttä kannattaa vähemmistö. Jos jäsenyyttä kannattaa enemmistö, niin tutkimus on tehty väärin …
Ilmoita asiaton viesti
Minä kannatan kansanäänestystä Natosta. Minulla ei siis ole mitään Natoa vastaan, mutta sitä vastaan minulla on, että poliittinen eliitti tekee päätöksiä ilman kansalaisten mandaattia. Ja turha tässä koko valtiota on romuttaa, diktatuurimaisten poliitikkojen takia.
Ilmoita asiaton viesti
On tyylitöntä, jos jäsenyyttä haetaan ilman kansanäänestystä, mutta toisaalta minä näen suurimpana ongelmana sen sodan riskin joka hakemukseen sisältyy, olipa asialla kansan tuki tai ei. En puolla sen riskin ottamista, mutta toisaalta en johda tätä maata.
Ilmoita asiaton viesti
Sodan uhka loppuu siihen kun papeprit on ”postissa”- Siihen asti kun mietitään, niin todellinen uhka on päällä kokoajan.
Ilmoita asiaton viesti
Ei lopu, siitä sodan uhka vasta alkaa. Näin oli Ukrainan kohdallakin.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen ja Ukrainan tilanne on kaksi eri asiaa. Sen on myös jo Venäjä huomioinut.
Suomi on Venäjällä luokiteltu epäystävälliseksi maaksi. Puolueettomien maiden listalle. Suomi ei päässyt Venäjän julkaisun mukaan puolueettomaksi maaksi, Ruotsi vielä pääsi.
En usko, että Niinistö kävi jenkeissä vain pelkillä kahvikutsuilla. Niinistö haki jenkkien turvatakuut.
Minusta osa Suomalaisista elää pelon ilmapiirissä, siinä suhteessa, että luulevat, että Venäjä voi Suomen päätöksiin vaikuttaa. Ja vanha ajattelumalli elää yhä, aika tiukasti.
Henkilötasolla tuo pelko elää, mutta se ei saa kuitenkaan olla päätöksenteon este.
Venäjä on näyttänyt nyt mitä se lupaa ja mitä se todellisuudessa tekee.
Venäjä ei hyökkää Suomeen, jos Suomi tekee päätöksen liittyä Natoon.
Putini ja Venäjän johto voi itse seisoa peilin eteen ja kysyä vain yhden kysymyksen, miksi?
Tuskin he osaavat siihen vastausta antaa, mutta kansa antaa kohta vastuksen, muutaman vuoden sisällä, jatkaen hapaankaalipaastoaan ja helmitauluja ”pläräillen”.
Toivottavasti Venäjän saartoa ei pureta ennen kuin Venäjä on maksanut korvaukset ja asettanut syylliset kansainväliselle tuomiolle.
Ilmoita asiaton viesti
Minä vastustan kansanäänestystä mistään asiasta. Kuten olen sanonut ja kuten presidenttimmekin totesi: Laitiselle eikä Pihtiputaan mummolle saa antaa mitään isompaa ja raskaampaa päätettäväksi. Paavo Väyryseltäkin vuotaa nenä näiden isompien voimien edessä.
Siksi päätös tehdään siellä, missä se kuuluukin tehdä: Suomen eduskunnassa.
Laitinen voi Mittlerin kanssa sitten jännittää, minkälaisilla toimilla Venäjä vastaa. Itse uskon että kiukkuavat aikansa, saattavat koota joukko-osastoihin rippeitä Ukrainaan hyökänneistä joukoista. Mutta tuskin niihin panssareita tai ohjuksiakaan pystytään kokoamaan. Kaikki kalusto on joko kiinni Ukrainassa tai levinneenä pitkin ukrainalaisia teitä ja peltoja.
Kun lännen pakotteet ovat syöneet taloudellisen liikkumavaran, sen jälkeen Venäjästä on huolta kolmenkymmenen vuoden päästä. Paitsi tietenkin Suomella ja muilla Nato-mailla.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, ei kansalta mitään tarvitse kysyä. Ei vaalejakaan enää tarvitse järjestää, jottei kansa pääse äänestämään oman tahtonsa mukaan. Järjestetään tuhannen valikoidun ihmisen puhelinkysely ja päätetään kansanedustajat sillä tavalla. Tai kysytään vain kaikki tietävältä Niemeläiseltä.
Säästetään valtion kuluissa ja lopetetaan demokratia kokonaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Näytät yllyttävän rikokseen, jonka nimi on maanpetos. Ihan jopa tunnusmerkistön mukaisesti.”
Höpö höpö, kehitysmaa lakimies taas kirjoittelee joko aamukankkusessa tai pikkusievässä. Minä käytän sananvapauttani ja edellytän demokraattista päätöksentekoa. Koska poliittinen johto uhkaa ajaa meidän valtiomme sotaan, ilman kansalaisilta saatua mandaattia.
Laita nyt ne pykälät esille ja ilmoita vaikka valtakunnansyyttäjälle, niin naureskellaan sitten yhdessä kännipäissään tehtyjä toilauksiasi.
Ilmoita asiaton viesti
Nuo on kyllä hauskoja nuo sinun väitteesi. Ensin esität maanpetosjuttujasi ja sanot, että tutustu itse pykäliin. Nyt huomautat kielioppivirheistä, ottamatta esille kielioppivirheitä.
Koita nyt kaivaa ne rähmät pois sieltä silmistä ja herätä todellisuuteen. Koko valtiomme on vaarassa, koska poliitikot eivät halua noudattaa demokratiaa. Ja onhan se demokratia varmaan aika vieras käsite kehitysmaa lakimiehelle.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt Jussila kun kesä on tulossa, niin jätä ainakin ne leppäkertut rauhaa, etkä nussi niiden pilkkuja, jotta ne eivät karkaa peloissaan muihin maihin sieltä Virosta. Meiltähän ne leppäkertut on jo kadonneet, kun meillä on niin paljon pilkkuja nussivia virkamiehiä.
Ja eiköhän noista valtionjohdon maanpetoksista kirjoittele ihan muut henkilöt kuin minä?
Enkä minä ole yrittänyt väkivaltaa käyttäen tai muutenkaan syrjäyttää valtionjohtoa tai estää heitä tekemästä työtään. Mutta jos valtionjohto jättää Nato hakemuksen ilman kansalaisilta saatua hyväksyntää. Heidän kuuluu ottaa vastuu toimistaan ja sen vastuun voi ottaa siten, että jos Venäjä hyökkää tänne valtionjohdon virheiden ja demokratian vastaisten toimien takia, niin lähetetään heidät Venäjälle, ettei tarvitse koko maata tuhota. Sitenhän he hoitavat työtään ja ottavat vastuun teoistaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitit siis, että olen yllyttänyt syrjäyttämään demokraattista päätöksentekoa vastustavan valtionjohdon, joka ei tuokaan pidä paikkaansa. Olen esittänyt ettei poliittisen johdon virheistä koko kansan pidä kärsiä, vaan heille kuuluu vastuu toimistaan. Ja se vastuu toteutuu jos lähetetään valtionjohto Venäjälle, mikäli Venäjä hyökkää maahamme sen takia, että valtionjohto lähettää Nato hakemuksen ilman kansalaisilta saatua hyväksyntää.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö tuo nyt kuulu poliittisen vastuunkannon piiriin, että kansalaiset lähettävät mahdollisen sodan aiheuttaneet päättäjänsä Venäjälle ja näin välttyvät siltä, että joutuvat laittamaan itsensä ja lapsensa sotimaan demokratiaa vastaan toimivan valtionjohdon munausten takia?
Ja mitä leppäkerttuihin tulee, niin jätä ne rauhaan siellä Virossa, jos Virolaiset saavat tietää että nussit heidän leppäkerttujensa pilkkuja, he voivat suuttua, koska leppäkertut ovat hyötyeläimiä, eikä niitä saa karkottaa Virosta kuten meillä on tehty virkamiesten toimista.
Ilmoita asiaton viesti
” että valtionjohto lähettää Nato hakemuksen ilman kansalaisilta saatua hyväksyntää.”
Et ole varmaan lukenut Niinistön lausuntoa. ”Kansanäänestystä ei tarvita”.
Luulisi Niinistönkin jotain asiasta tietävän koulutuksen, pitkän poliittisen uran ja asemansa mukaisesti.
Tietääkseni hän on se, joka hakemuksen jättää.
Ilmoita asiaton viesti
Niinistö on kuin tuuliviiri, joka sanoo yhtä tänään ja huomenna toista. Joten tuollaisen presidentin mielipiteellä ei ole mitään virkaa. Eipä ole kauankaan kun Niinistö oli kansanäänestyksen kannalla ja nyt ilmeisesti saanut ohjeita taustakuiskaajiltaan ja muuttanut mielipidettään.
Ilmoita asiaton viesti
Tuuliviiri on se, joka jättää hakemuksen! Näin oli hän oli neuvoa antavan kansanäänestyksen kannalla, mutta sanoi, ettei tarvita mitään kansanäänestystä, koska selvä enemmistö on Natoon liittymisen puolella. Kansanäänestys ei olisi sitova, se olisi vain neuvoa antava! Eli kansanäänestystä ei tarvita.
Ilmoita asiaton viesti
Niinistön sanaan olet tarrautunut kuin mantraan tähän asti. Nyt hänestä on tullut Laitiselle tuuliviiri.
Minä arvostelin Niinistöä tuosta lausumasta. Kuten olen sanonut, en missään tapauksessa halua antaa Laitiselle päätäntävaltaa mihinkään itseäni koskevaan asiaan. Siksi meillä on edustuksellinen demokratia.
Ilmoita asiaton viesti
Kuule Niemeläinen, minä aikuisena miehenä en tukeudu minkään tuuliviirin ratkaisuihin. Natosta kuuluu ilman muuta järjestää kansanäänestys. Eihän me demokratiaa noudattavat kansalaiset nyt anneta tuollaisen tuuliviirin päättää yhtään mistään.
Ilmoita asiaton viesti
En kyllä luottaisi presidenttiin joka yhtenä päivänä sanoo yhtä ja toisena toista. Niinistön henkinen tila tulisi tutkia, että ymmärtääkö hän enää tekemisiensä seurauksia? Nyt kyseessä on maamme tulevaisuus ja kansalaistemme turvallisuus.
Ilmoita asiaton viesti
Jussila, kirjoitan tuosta tapauksesta kirjaa ja lähetän sen YK:n kidutuksen vastaiselle komitealle edellisen kirjoittamani kirjan mukana. Jossa kerron tositarinan siitä, miten olen joutunut poliittisesti suojellun törkeän petoksen ja murhayrityksen kohteeksi, sekä kohta 20-vuotta kestäneen ammatillisen syrjinnän kohteeksi. Täysin EU:n Perusoikeuskirjan direktiivien vastaisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Huonoja uutisia Markulle: Vaikka olisikin vainoharhainen se ei tarkoita sitä etteivätkö ne oikeastikin voisi olla perässäsi.
Ilmoita asiaton viesti
”Nyt huomautat kielioppivirheistä, ottamatta esille kielioppivirheitä.”
Ensinnäkin, tuossa Jussilalle kijoittamassasi lauseessa on siinäkin virhe, siihen ei kuulu pilkkua keskelle.
Mutta siinä kommentissasi, jota Jussila kommentoi, oli ainakin seuraavat virheet. Kehitysmaalakimies on yhdyssana, jos sen kirjoitat noin. ”Kehitysmaan lakimies” olisi kieliopillisesti parempi ilmaus. Koska-sanalla aloittamasi lause on edeltävän lauseen sivulause, joten se olisi pitänyt erottaa pilkulla edeltävästä lauseesta ja kirjoittaa pienellä kirjaimella. Sanaa ”ilman” ennen ei kuulunut laittaa pilkkua.
Olit tuohon Jussilan kommentoimaan kommenttiisi osannut kirjoittaa yhden lauseen osannut ihan oikein. Hienoa!
Ehkä nyt myös ymmärrät, miksi on hyvä, ettei sinun anneta päättää asioista, vaan meillä on edustuksellinen demokratia.
Ilmoita asiaton viesti
> virhe, siihen ei kuulu pilkkua keskelle.
Come on, guys. Please.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä tuohon kuului pilkku, kahden toisiinsa liittyvän päälauseen väliin käy sekä piste että pilkku.
Ilmoita asiaton viesti
Ahaa, toinenkin pilkunnussija löytyi palstalta. Jätä sinäkin Niemeläinen ne leppäkertut rauhaan, äläkä nussi niiden pilkkuja. Ovat jo muutenkin peloissaan, kun kaiken maailman virkamiehet jo nussivat niidenkin pilkkuja.
Ilmoita asiaton viesti
Itse kysyit ja minä vastasin kysymykseesi.
Jussila päästi sinut helpommalla; hän ei puuttunut kuin yhdyssanavirheeseesi, jota olet toistanut jo monessa kommentissa eri blogeissa.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, ei tuo minua haittaa Niemeläinen, pikkuiset pilkkuvirheet tekevät vain kirjoituksista mielenkiintoisemmat ja kansantajuisemmat. Mutta minulle eläinten ystävänä on paljon tärkeämpää, ettet mene niiden leppäkerttujen pilkkuja nussimaan. Sama myös Jussilalle, jota voisi pilkunnussijana alkaa kutsua jo Hässiläksi.
Meillä on jo tarpeeksi pilkkuja nussivia virkamiehiä, joiden takia leppäkertutkin on peloissaan muuttaneet muihin maihin.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, kun ei osaa kirjoittaa, voi väittää kirjoitusvirheiden tekevän kirjoituksistaan mielenkiintoisempia ja kansantajuisempia.
Samalla logiikallahan Laitinen tulkitsee lakejammekin. Laitinen ei ymmärrä lainsäädännöstä eikä lakiteksteistä. Aina, kun hän jää kiinni tietämättömyydestään, hän sitä suuremmalla äänellä vouhkaa, ettei kyse ole lain kirjaimesta, vaan yleisestä oikeustajusta.
Mutta olet sinä oikeassa yhdessä asiassa, Laitinen: olisihan tämä palsta aika kuiva paikka, jos täällä ei olisi ihmisiä, jotka eivät kyllästy olemaan väärässä.
Ilmoita asiaton viesti
Silloin kun lakipykälät ja demokratia ovat vastakkain, minä kannatan ja noudatan demokratiaa. Kumma, että pilkunnussijat ovat demokratiaa vastaan. Kuvittelisi pilkunnussijoiden ymmärtävän demokratiaa, mutta nähtävästi näin ei ole.
Mites muuten Niemeläinen laitatko poikasi sotimaan Venäjää vastaan ja entä jos hän kuolee tai vammautuu vakavasti? Teetkö valituksen Putinista, kuten poliisista kun poikasi joutui pahoinpidellyksi ja teit valituksen poliisista joka ei jäänyt auttamaan poikaasi vaan lähti tekijöiden perään?
Ilmoita asiaton viesti
Täytyy alkaa pikkuhiljaa miettimään tuota natokantaa, jos siitä kansanäänestystä pukkaa. Tietääkö joku sitä, miten nämä gallupit on tehty, ihanko puhelimitse vai nettikyselynä.
Ilmoita asiaton viesti
Kansanäänestystä ei ole pukkaamassa, vaan päätös aiotaan tehdä niiden gallupien perusteella. Jotka on tehty nettikyselynä. Olisiko myös joku kysely ollut puhelimitse.
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaa miettiä Nato kanta valmiiksi, kyllä se kansanäänestys asiasta on tulossa, vaikka poliittinen eliitti kuvittelee voivansa tehdä omavaltaisen ratkaisun ja päättää siitä keskinäisten kehujien kerhossa, ilman kansalaisten hyväksyntää.
Kerrotaan vain kansalaisina, että Siperia lähestyy, jos kansalaiset joutuvat sotimaan heidän ratkaisunsa takia.
Ilmoita asiaton viesti
Aprillipäivän puheita.
Ei meillä mitään Nato-kansanäänestystä voi tulla. Johan jokainen aivoillaan ajatteleva sen on ymmärtänyt. Venäjä vaikuttaisi vaaliin, kuten on pyrkinyt vaikuttamaan myös päättäjiimme.
Nato-ratkaisu tehdään eduskunnassa, kuten perustuslain mukaan kuuluukin.
Ilmoita asiaton viesti
Hienoa, että totesit juttusi aprillipilaksi. Koska Natosta tulee tietenkin järjestää kansanäänestys ja noudattaa demokratiaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ukrainan Nato hakemus ei varsinaisesti ollut ongelma. Ongelma oli se, että sitä ei hyksytty Natoon. Oli 10 turhaa vuotta odotusta ja sitten sota. Miksi USA vaati 2008 Nato kokouksessa päätöstä Ukrainan ja Georgian Nato jäsenyydestä, vaikka se ei aikonutkaan auttaa. Suomen hakemus ei ehkä kestäisi niin kauan. Ukraina saa apua paljon enemmän kuin Suomi aikanaan. Ukraina saa sentään aseita aika hyvin. Tosin vain Ukrainalaisten ja Venäläisten täytyy kuolla.
Ilmoita asiaton viesti
”Annan itselleni 17 % kertoimet sille, että tämä on hyvä idea.”
Sillä lailla.
Ilmoita asiaton viesti
Se vaihtoehto voi toteutua. Venäläisessä ruletissa on riskinsä.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitin että kuvaa tuota ”moniulotteisuuttasi”.
Ilmoita asiaton viesti
Kommunikaatiosi oli melko niukkaa tullakseen ymmärretyksi siten.
Ilmoita asiaton viesti
Valitettavasti sinusta ei ota selkoa kukaan, tai toivottavasti SUPO.
Ilmoita asiaton viesti
Jaha, tässä on havaittavissa pientä vihjailua rivien välistä.
Ilmoita asiaton viesti
Siis toivon että SUPO tsekkaa mitä sä oikeen puuhaat ja kenen kanssa luuraat, et tuskin joudu persettäs revittää ku mä Aarnion sakille back in the day.
Ilmoita asiaton viesti
Tuosta kokemuksestasi et olekaan vielä kertonut. Kerro toki lisää.
Ilmoita asiaton viesti
No sellasta vaikka, että yks kyypeliporukka kun kaverin koiranpentua mentiin ulkoiluttamaan ensimmäistä kertaa, Espoon ”porsaat” hyppää puskista: ”MISSÄ KÄTKÖ?!” Vaikea vastata kun ei sellaisesta kyse (eikkä meidän kesken koskaan) sitten yksi Kilon pollari niskan päälle maiharilla ja perään: ”toivottavasti et nouse” ja muuta ”mukavaa”. Niin ja 9h oltiin putkassa, se koiranpentu myös. 🙁
Ilmoita asiaton viesti
Miksi jouduitte putkaan? Kai siihen joku syy täytyy olla, vai oliko syynä ”epäily rikoksesta”?
Ilmoita asiaton viesti
”Miksi jouduitte putkaan?”
Kun se puskahyökkäys oli ohi, keksivät syitä – hakuja. Laitoksella totesivat ettei mitään ole. Silti aamuun asti…
Ilmoita asiaton viesti
Etäisesti pystyn samaistumaan kokemukseen, vaikka minun kokemukseni onkin aika paljon steriilimpi. Kun Lapualla poliisit muinoin sakottivat ajettuani 50 km/h alueella 53 km/h, tuntui henkisesti hieman raiskatulta.
Ilmoita asiaton viesti
Otapa Alfons Lyytikäisen rooli seuraavaks ja katellaan pääsetkö kameran eteen!
https://youtu.be/aAlTbgGBb1k
Ilmoita asiaton viesti
Päinvastoin. Jos ei NATO:on nyt haetakaan, vaikka kannatus on ihan yksiselitteistä, se vasta sitä venäläistä rulettia olisi.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä päästään ehkä näkemään jo piankin, tuleeko jäsenyyden hakemisesta sotaisaa rulettia vai ei.
Ilmoita asiaton viesti