Vihervasemmisto: rajat kiinni, ja aloitetaan kansan etninen profilointi

Perussuomalaisten vaalivoitto jäi prosentin kymmenyksen päähän viime vuonna. Valtaan nousi oikeiston sijasta vihervasemmisto.

Tähän mennessä vihervasemmisto on jo ehtinyt laittaa ”rajat kiinni”. Siihen oli toki käytännön syitäkin.

Seuraavaksi on suunnitteilla aloittaa väestön etninen profilointi. Eikä vain etninen, vaan valtio alkanee pian ylläpitää rekisteriä myös kansalaisten seksuaalisesta suuntautumisesta ja poliittisista mielipiteistä. Ja sitten ihmisiä aletaan profiloida kaiken tämän perusteella.

Jotta voitaisiin harjoittaa intersektionaalista positiivista syrjintää vähemmistöjä kohtaan, vähemmistöt täytyy ensin tunnistaa. Eihän heitä muuten voida syrjiä positiivisesti, jos heitä ei tunnisteta. Siihen tarvittaneen kansallinen rekisteri, joka kertoo ihmisistä paljon sellaista arkaluontoista, jota Suomen yhteiskunnassa on perinteisesti vältetty kirjaamasta mihinkään rekisteriin.

Mutta valta vaihtuu maassa neljän vuoden välein. Onko varmaa että kannattaa perustaa rekisteri, joka mahdollistaa ihmisten systemaattisen syrjinnän koko väestön mittakaavassa? Vain siksi, että tällä neljän vuoden vaalikaudella vallassa olevat puolueet haluavat harjoittaa positiivista syrjintää? Valta voi vaihtua, ja syrjintäkin voi muuttaa muotoaan siinä matkan varrella.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu